Lumi Ebro në Zaragoza

Përmbytjet në Zaragoza

Përmbytjet në Zaragoza kanë qenë sa befasuese aq edhe brutale. Ne shpjegojmë shkaqet e tyre dhe pasojat që kanë pasur.

diagrami i valës së nxehtësisë

Furra iberike

Furra Iberike është emri që i është dhënë një rritjeje të temperaturave që ndodh në Spanjë me një farë frekuencë. Ne shpjegojmë se çfarë është.

reshje të papritura

Çfarë është Bllokimi Skandinav?

Dëshironi të dini se cila është Bllokada Skandinave për të cilën flitet kaq shumë? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të.

Përmbytjet

Përmbytjet në Itali maj 2023

Përmbytjet në Itali janë shkatërruese. Megjithatë, ato nuk janë një fenomen i izoluar. Ne ju shpjegojmë. Zbuloni se çfarë po ndodh.

cunami Spanjë

Tsunami në Spanjë

A është e mundur që të ketë një cunami në Spanjë? Hyni këtu dhe ne do t'ju tregojmë të gjitha studimet mbi të!

aureolë e hënës në qiell

aureolë e hënës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është aureola hënore, karakteristikat, origjinën dhe llojet e saj. Mësoni më shumë këtu.

bar squall në 2021

Squall Bar

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat e stuhisë Barra dhe çfarë pasojash pati ajo. Mësoni më shumë rreth kësaj stuhie këtu.

squall efrain

Squall Efraimi

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për të parandaluar stuhinë Efraín. Hyni këtu dhe zbuloni më shumë!

uragan larry

Uragani Larry në Spanjë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për uraganin Larry në Spanjë dhe se si ndikoi ai. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

përmbytje të rënda në Torrevieja

Përmbytjet në Torrevieja

Ju tregojmë gjithçka në detaje për atë që ndodhi me përmbytjet në Torrevieja. Ai di gjithçka që ka ndodhur.

rizagat

Çfarë është një meteotsunami

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një meteotsunami dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

efektet e luginës polare

lug polar

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se çfarë është një lug polare dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

shirat toksikë

Shiu acid nga një vullkan

Dëshironi të dini se si formohet shiu acid nga një vullkan? Këtu ju tregojmë origjinën dhe pasojat. Mësoni më shumë këtu.

reshje të mëdha bore

Çfarë është një Nortada

Ju tregojmë me detaje se çfarë është një nortada dhe cilat janë karakteristikat që ka. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni meteorologjik.

çfarë është vesa

çfarë është vesa

Shpjegojmë me detaje se çfarë është vesa, si formohet dhe çfarë karakteristikash ka. Mësoni më shumë rreth meteorologjisë këtu.

shpërthim termik në qytete

shpërthim termik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shpërthimin termik dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është rrufeja

çfarë është rrufeja

Ne ju tregojmë se çfarë është rrufeja, karakteristikat e saj dhe ndryshimet midis vetëtimës dhe bubullimës. Mësoni më shumë këtu.

vend me më shumë rrufe

Rrufeja Catatumbo

Ne shpjegojmë origjinën dhe karakteristikat e rrufesë Catatumbo. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni këtu.

erërat e squall amelie

Squall Amelie

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për stuhinë Amelie dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

uraganët

Rrugica e Tornados

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për tornadon e Alley, ku ndodhet kjo zonë dhe sa shpesh ndodh.

Reshjet e mëdha të borës në Madrid në 1904

Nevada e Madridit të vitit 1904

Ju tregojmë detajet e reshjeve të mëdha të borës në Madrid në vitin 1904. Kjo reshje dëbore ishte më e madhe se Filomena. Mësoni më shumë këtu!

cikloni tropikal

Cikloni tropikal

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që ju duhet të mësoni për ciklonin tropikal, formimin dhe pasojat e tij.

syri i stuhisë

Syri i stuhisë

Në këtë artikull do t'ju tregojmë se cili është syri i uraganit dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Anticikloni i Azores

Anticikloni i Azoreve

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë e anticiklonit të Azores. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni këtu.

vala e te nxehtit qershor 2019

Vala e të nxehtit qershor 2019

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për valën e të nxehtit të qershorit 2019 dhe shkaqet dhe pasojat e mundshme të saj.

formimi i mjegullës

Llojet e mjegullës

Ne ju tregojmë gjithçka për llojet e ndryshme të mjegullës që ekzistojnë, karakteristikat e tyre dhe emrat që u janë dhënë.

mbjellja artificiale e reve

shi artificial

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shiun artificial dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

elpida e përkohshme në Athinë

Elpida e përkohshme

Ju tregojmë se çfarë ndodhi me stuhinë Elpida në zonën e Greqisë, Turqisë dhe zonën e Detit Egje. Mësoni më shumë këtu.

prapambetje

Prapambetje

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për fenomenin e motit Blizzard dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

skenar dëmtimi

Përmbytjet në Kinë

Ju tregojmë për dëmet e rënda të shkaktuara nga përmbytjet në Kinë dhe cilat janë strategjitë e ndërmarra për zgjidhjen e tyre.

shtohen stuhitë në Atlantik

Stuhitë në Atlantik

Ju tregojmë se cilat janë arsyet e shtimit të stuhive në Atlantik dhe pasojat e saj afatgjata. Hyni tani!

radar stuhish

Radar stuhi

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për radarin e stuhisë dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

uraganët

Si formohen tornadot

Në këtë artikull ne shpjegojmë hap pas hapi se si formohen tornadot dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

stuhi Elsa

Squall Elsa

Ju tregojmë me detaje se si u formua stuhia Elsa, cilat ishin karakteristikat e saj dhe çfarë dëmesh shkaktoi.

stuhi barbara

Skuqja Barbara

Ne do t'ju tregojmë në detaje gjithçka që ndodhi në stuhinë Bárbara dhe cilat ishin karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

si formohen rrezet në qiell

Si formohen rrezet

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se si formohen rrezet dhe cilat janë karakteristikat që ato kanë. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

formimi i borës

Çfarë është bora

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është bora dhe cilat janë karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni meteorologjik këtu.

plasi nga larg

Goditje të ngrohta

Ne ju tregojmë gjithçka në mënyrë të detajuar në lidhje me shpërthimet e nxehta dhe mënyrën e formimit të tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre fenomeneve të rralla të motit.

përmbytjet në Gjermani

Përmbytjet në Gjermani

Në këtë artikull mund të gjeni lajmet në lidhje me përmbytjet në Gjermani dhe dëmet e shkaktuara.

katastrofat natyrore vullkanet

Fatkeqësitë natyrore

Në këtë artikull ne shpjegojmë në detaje se çfarë është një katastrofë natyrore, shkaqet e saj dhe llojet e ndryshme që ekzistojnë.

rrufeja e gjelbër dhe ndezja

Rrufeja e Gjelbër

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth rrezes së gjelbër dhe karakteristikave të tij. Zbuloni më shumë rreth këtij fenomeni magjik.

dëmtimi i stuhisë Fabien

Squall Fabien

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me formimin, karakteristikat dhe dëmet e shkaktuara nga stuhia Fabien.

formimi i një stuhie tropikale

Stuhi tropikale

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një stuhi tropikale dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

thatësira dhe shikuesi i rëndësisë

Shikuesi i thatësirës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth shikuesit të thatësirës dhe veçorive të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

dukuritë atmosferike

Dukuritë atmosferike

Ne ju tregojmë se cilat janë fenomenet kryesore atmosferike që ndodhin në planetin tonë dhe karakteristikat e tyre.

uragani dorian

Uragani Dorian

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Uraganit Dorian dhe shkaqeve të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

shpërthime të rënda vullkani

Viti pa verë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për vitin pa një verë dhe shkaqet e saj. Mësoni më shumë rreth origjinës dhe pasojave të tij.

akulli në çatitë

Icicles

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me akullt, formimin e tyre dhe rreziqet e mundshme. Mësoni më shumë këtu.

kategoria e tajfunit 5

Typhoon Hagibis

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth tajfunit Hagibis dhe karakteristikave të tij. Mësoni rreth uraganit më të fortë

Kanikula

Kanikula

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth valës së nxehtësisë dhe karakteristikave të saj. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni këtu.

përplas Miguelin

Squall Miguel

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Miguelit dhe formimit të saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ndryshimet në mot dhe alergjitë

Klima dhe alergjitë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me marrëdhëniet midis motit dhe alergjive. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ulje të rrezikshme për shkak të erës

Qeth

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth prerjes dhe pasojave që ka në aviacion. Mësoni rreth tij këtu.

Uragani Lorenzo

Uragani Lorenzo

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Uraganin Lorenzo, origjinën e tij dhe marrëdhëniet e mundshme me ndryshimin e klimës.

lavdi e stuhishme nga sateliti

Squall Gloria

Ne ju tregojmë të gjitha detajet e stuhisë Gloria që Spanja pësoi në fillim të vitit 2020. Mësoni për origjinën dhe pasojat e saj.

uraganët

Shkalla Fujita

Ne ju tregojmë në detaje të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë e shkallës së tornados Fujita. Dije të gjitha këtu.

shi orografik

Shi orografik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth shiut orografik dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të shiut këtu.

shirat konvektive formac

Shirat konvektive

Mësoni gjithçka rreth shirave konvektivë, formimin dhe karakteristikat e tyre. Ne e shpjegojmë atë në detaje këtu.

retë

Fronti i ngrohtë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për frontin e ngrohtë, karakteristikat dhe formimin e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

formimi i hinkës

Plesht

Në këtë artikull shpjegojmë se si e ka origjinën koshja e pluhurit, cilat janë efektet dhe pasojat e tij.

Llogaritni nivelin e borës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të mësuar se si të llogarisni nivelin e borës. Mësoni më shumë rreth asaj që të merrni parasysh.

stërvitje për rrufe

Fulgurite

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me fulguritin dhe vetitë e tij. Mësoni më shumë rreth këtij formacioni të çuditshëm.

efekt atmosferik

Parhelion

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth parhelionit dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni atmosferik.

krem në fluturim

Akullore

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kremin, karakteristikat e saj dhe efektet që ajo sjell. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

goditje vetetime

Stuhi e thatë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një stuhi e thatë dhe si formohet. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

llojet e rrezeve karakteristike

Llojet e rrezeve

Ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e ndryshme të rrezeve që ekzistojnë dhe karakteristikat e tyre kryesore.

stuhitë e verës

Stuhitë e verës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini për atë që janë stuhitë e verës dhe si formohen ato. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Shirat e rrëmbyeshëm

Shirat e rrëmbyeshëm

Ne ju tregojmë se si formohen shirat e rrëmbyeshëm dhe çfarë pasojash ka. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mjekësor

Mjekësor

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat e medicane dhe çfarë pasojash ka ajo. Mësoni gjithçka rreth këtij fenomeni ekstrem të motit.

rrota që digjet ixion

Ixion

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjithë origjinën dhe mitologjinë greke të Ixion dhe halo diellore 22º. Di gjithçka këtu.

Niveli i ulët i detit

Rizagat

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe origjinën e rissagas. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni baticë.

Mëngë detare

Mëngë detare

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një mëngë, si formohet dhe cilat janë efektet e saj. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni ekstrem të motit.

Gjëmim

Rime është një fenomen meteorologjik që lë peisazhe spektakolare. Mësoni këtu se si formohet dhe cila është origjina e saj.

Përmbysja termike

Në këtë postim ne shpjegojmë në detaje se çfarë është përmbysja termike dhe si ndodh. Mësoni se si lidhet me ndotjen.

Rëra e shkretëtirës

Lumi i rërës

Ne shpjegojmë origjinën e lumit të rërës që shkaktoi kaq shumë polemika. Ky është një fenomen i çuditshëm. Zbuloni sekretet këtu.

Rënia muson

Musonet

Në këtë artikull ju tregojmë se cilat janë karakteristikat, si formohen dhe çfarë pasojash kanë musonet. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Rritja e temperaturës së ujit

Blob

Në këtë artikull ne shpjegojmë se çfarë është blob dhe si ndikon në jetën detare. A do të ketë pasoja në të ardhmen? Zbuloni këtu.

Era ngrin qytetet

Çfarë është një vorbull polare

Në këtë postim do të jeni në gjendje të dini se çfarë është një vorbull polare dhe çfarë efektesh ka në meteorologjinë e zonës së prekur. Mësoni rreth tij këtu.

Masat ajrore

Masat ajrore

Ne ju tregojmë se si funksionon dinamika e masave të ajrit në atmosferë. Njihni llojet e masave të ajrit dhe sa të rëndësishme janë ato.

Kush nuk është frikësuar kurrë nga një stuhi, një goditje rrufeje ose tingulli i fortë i bubullimës. Mostshtë më e zakonshme të goditesh kur rrufeja bie relativisht afër ose kur bubullimat gjëmojnë me të madhe në të gjithë shtëpinë. Sidoqoftë, ekziston një frikë shumë e zakonshme në fëmijëri rreth rrufesë dhe bubullimës që njihet si brontofobi. Nuk është asgjë më shumë se frika nga rrufeja dhe bubullimat që dikush ka që nga fëmijëria dhe që, nëse trajtohet në kohë, mund të mos zërë rrënjë në moshën e rritur. Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë është brontofobia, cilat simptoma ka dhe çfarë mund të bëhet për ta trajtuar atë në mënyrë korrekte. Çfarë është Brontofobia? Ky çrregullim është ankth dhe lidhet me frikën fobike të stuhive. Rrufeja dhe bubullimat gjithashtu ofrojnë frikë tek personi. Për shembull, me një zhurmë të thjeshtë të bubullimës, një person me brontofobi mund të fillojë të dridhet nga frika, të ndjehet keq, të ndjehet i mbingarkuar dhe në përgjithësi të ndihet keq. Shtë një frikë mjaft e ekzagjeruar, iracionale dhe e pakontrollueshme që zhvillohet në një përgjigje ankthi sa herë që personi ekspozohet ndaj këtyre agjentëve të natyrës. Si pasojë e reagimit të ankthit, një repertor sjelljesh, veprimesh dhe sjelljesh të ndryshme ka tendencë të burojë që kryhen me qëllim të shmangies së kësaj situate që prodhon frikë tek personi. Ky person dëshiron të ikë nga situata që e shqetëson sa më shpejt të jetë e mundur. Normalisht, brontofobia zakonisht fillon të shfaqet në një moshë më të hershme. Për fëmijët që të kenë frikë nga stuhitë është plotësisht e natyrshme. Sidoqoftë, nëse kjo frikë intensifikohet dhe rritet me kalimin e kohës, ajo mund të shndërrohet në një fobi të vërtetë. Nëse stuhitë janë të zakonshme në zonën ku jeton një person me brontofobi, kjo fobi mund të ndërhyjë në mënyrë të konsiderueshme në zhvillimin e jetës së këtij personi. Imagjinoni që një person me frikë nga stuhitë është në një zonë ku ka 1 ose 2 stuhi në muaj. Ai do të ekspozohet vazhdimisht ndaj frikës së panevojshme për faktin e thjeshtë të mos trajtimit të tij të mirë që në moshë të re. Ekzistojnë trajtime efektive psikologjike për njerëzit me këtë fobi. Çrregullimet e ankthit Për të ditur që keni brontofobi, çrregullimet e ankthit janë një simptomë e mirë për tu marrë parasysh. Simptoma ose pasoja më e drejtpërdrejtë e brontofobisë është të shohësh se personi që vuan nga ajo gjithmonë përpiqet të shmangë ose të ikë nga situatat e vazhdueshme ku ka frikë. Për shembull, thjesht duke parë disa re të errëta, përpiquni të lëvizni në një anë tjetër ku nuk ka asnjë. Thjesht të mendosh se do të ketë një stuhi e bën atë shumë nervoze, nervoze dhe të frikësuar. Këto janë karakteristikat kryesore të personit me brontofobi: • Ky person do të ketë një frikë të tepruar dhe joproporcionale të situatës në të cilën ndodhet. • Frika që keni nuk ka zakonisht shumë logjikë. Irshtë iracionale ose e bazuar në ide krejtësisht të gabuara. Ide të tilla si rrufeja mund të bien brenda shtëpisë, që tingulli i bubullimës mund të thyejë xhamat, etj. • Ata që vuajnë nga kjo frikë nuk mund ta kontrollojnë atë, edhe nëse kanë dikë në krah për t’i mbështetur dhe për t’i thënë se asgjë e keqe nuk do t’u ndodhë. • Normalisht, personi me brontofobi përpiqet me dëshpërim të ikë nga situatat ku do të ketë thënë frikë irracionale. • Nëse ky person nuk i nënshtrohet trajtimit të frikës, ai mund të bëhet i përhershëm dhe të shkaktojë pasoja më të këqija. Simptomat e Brontofobisë E para dhe më e zakonshme është çrregullimi i ankthit i përmendur më lart. Kjo nuk do të thotë që të gjithë njerëzit do ta shfaqin fobinë në të njëjtën mënyrë. Secili person ka mënyrën e tij të të shprehurit dhe ne mund të shohim, në një mënyrë të përgjithësuar, cilat janë simptomat kryesore: Simptomat fizike Frika dhe ankthi i përjetuar zakonisht japin një seri ndryshimesh dhe ndryshimesh në trup. Gjetim: • Rritje të rrahjeve të zemrës. • Dhimbje koke. • Frymëmarrje më e madhe për njësi të kohës. • Personi ndihet i marrë frymë. • Tension në muskuj. • Rritja e djersitjes. • Të përziera ose të vjella. • Humbja e vetëdijes në rastet më të këqija. Simptomat njohëse Brontofobia jo vetëm që ka këto simptoma fizike, ku ne mund të vlerësojmë nga jashtë vuajtjet e personit kur shohim se ka ose po vjen një stuhi. Ka edhe simptoma njohëse. Për shembull, personi i prekur mund të ketë ide të pakontrollueshme dhe pak sens në lidhje me rrezikun e vërtetë të paraqitur nga stuhitë. Pasojat e një fenomeni meteorologjik imagjinohen në një mënyrë katastrofike. Besoni apo jo, ai gjithashtu ka frikë të mos e humbasë mendjen vetë dhe të mos dijë të veprojë në mënyrë racionale. Për këtë arsye, ju gjithmonë doni të shmangni situatat kur jeni të ekspozuar ndaj stuhisë. Simptoma të sjelljes Këto dy simptoma të mëparshme çojnë në sjellje qartë të ndryshme nga njerëzit e tjerë. Më treguesja është të arratisesh nga situata e thënë nga frika ose të ikësh kur stimuli tashmë po shfaqet. Nga ana tjetër, nëse personi nuk mund të ikë nga stuhia, ata do të përpiqen të bëjnë të gjitha llojet e gjërave në mënyrë që të mos mendojnë për këtë ose të përpiqen të harrojnë se janë në një stuhi. Vuajtësit janë vazhdimisht të ekspozuar ndaj këtyre stuhive nga një klimë që e favorizon atë. Terapia njohëse dhe e sjelljes arrin rezultate fantastike në trajtimin e kësaj fobie. Kur filloni një trajtim, përpiqeni të kryeni një sërë teknikash me qëllim eliminimin e 3 simptomave që kemi parë më parë. Përmes ristrukturimit njohës, besimet irracionale në lidhje me stuhitë mund të modifikohen në mënyrë që personi të mund të zvogëlojë pjesën tjetër të simptomave. Nëse një person e di që stuhia nuk është e rrezikshme në një pikë të tillë, ai mund të jetë më i qetë. Shkenca ndihmon shumë për këtë. Nga ana tjetër, lajmet negative për goditjet e rrufeve tek njerëzit shkaktojnë edhe më shumë frikë tek njerëzit. Gjatë trajtimit, duhet të dini si t'i shpjegoni ato, por pa i lënë anash dhe të gënjeheni për këtë.

brontofobia

Në këtë artikull mund të gjeni informacione të hollësishme rreth brontofobisë: frika nga rrufeja dhe bubullimat. Hyni për të ditur se si ta identifikoni atë.

Hark rrethor-horizontale

Ylberi i zjarrit

Në këtë postim mund të gjeni sekretet e ylberit të zjarrit. Di arsyen pse formohet ky fenomen spektakolar.

Fronti në meteorologji

Balli i mbyllur

Në meteorologji termi front i mbyllur përdoret për t'iu referuar një gjendje të caktuar meteorologjike. Në këtë artikull ne e shpjegojmë atë në detaje.

Shi të ftohtë përpara

Ftohtë përpara

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është një front i ftohtë dhe si formohet. Hyni këtu për të mësuar gjithçka në lidhje me karakteristikat dhe pasojat e saj. Mos e humb atë!

Breshër

Breshër

Hyni për të lexuar këtë artikull për të mësuar se çfarë është breshri dhe si formohet. Di gjithçka në lidhje me këtë fenomen meteorologjik dhe pasojat e tij.

Fushat e divergjencës

Divergjenca dhe konvergjenca

Mësoni rreth koncepteve të konvergjencës dhe divergjencës në meteorologji dhe rëndësinë që ata kanë. Këtu ju shpjegojmë gjithçka.

Acar në lëndinë

Acar

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është acar dhe si formohet. Hyni këtu për të mësuar procesin e trajnimit dhe çfarë pasojash ka ai.

Dush

Dush

Në këtë artikull mund të gjeni gjithçka që duhet të dini për dushet. Hyni dhe mësoni ta dalloni atë nga fenomenet e tjera.

dukshmëri

mjegulla

Mësoni se çfarë është mjegulla dhe si ndryshon nga dukuritë e tjera të motit si mjegulla dhe mjegulla. Di gjithçka plotësisht.

Mjegull bregdetare

Mjegull

Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë është mjegulla dhe si ndryshon nga mjegulla. Hyni këtu për të ditur më shumë rreth kësaj.

Stuhi

Stuhi

Në këtë postim mund të mësoni se çfarë është një stuhi, çfarë karakteristikash ka, si formohet dhe cilat lloje ekzistojnë. Mos hezitoni të hyni për të ditur më shumë.

Aerolitet

Aeroliti

Në këtë artikull ne diskutojmë se çfarë është një aerolit dhe cila është origjina dhe formimi i tij i mundshëm. Mos e humbisni këtë reflektim mbi këtë fenomen të çuditshëm.

Breshkë

Breshkë

Mësoni gjithçka në lidhje me breshërinë në këtë artikull. Ne shpjegojmë arsyen pse formohet ky fenomen meteorologjik dhe si krijon reshjet e shiut.

Flokë dëbore dhe akumulim dëbore

Dëbora

Hyni këtu dhe dini se çfarë është dëbora dhe si formohet. Mësoni për dobinë e dëborës në kohërat antike.

Efektet e acar të zi

Acar i zi

Acar i zi është një fenomen që dëmton seriozisht të korrat. Ne ju tregojmë se si të mbroni bimët tuaja. Hyni dhe mësoni gjithçka në lidhje me këtë fenomen.

cila është pika e ftohtë

Rënie e ftohtë

Rënia e ftohtë sjell shira shumë intensivë që shkaktojnë katastrofa dhe dëme në qytete dhe qyteza. Mësoni këtu se si është formuar dhe pse është e duhur.

Aurora polare

Aurora polare

Aurora polare është një fenomen natyror që ia vlen të shihet dhe e bën qiellin të gjelbër. A doni të dini cilat janë karakteristikat e tij dhe si formohet? Ejani tani.

Stuhi elektrike

Stuhi elektrike

Stuhitë janë dukuri mjaft interesante, por shumë të rrezikshme të motit. Mësoni gjithçka rreth tyre këtu.

Imazhi i përmbytjeve në La Mojana

Çfarë janë përmbytjet?

Përmbytjet janë fenomene që mund t’i shkaktojnë dëme dhe probleme të konsiderueshme njerëzimit. Por cilat janë saktësisht ato dhe cilat janë shkaqet e tyre? Hyni dhe ne do t'ju tregojmë gjithçka.

Rezervuari i Viñuela-s

Efektet e thatësirës në Spanjë

Thatësira me të cilën përballet Spanja është më e keqja në 20 vitet e fundit. Nivelet janë më të ulëta se kurrë. Çfarë bëni ju për këtë?

Borrasca Ana në Spanjë

Stuhia Ana arrin në Spanjë

Stuhia 'Ana' është një fenomen meteorologjik që ka prekur gadishullin dhe Ishujt Balearik. Gjeni se çfarë dëmi ka shkaktuar dhe ku po shkon.

Rezervë hidraulike e Gadishullit Iberik

Spanjës i mbaron uji

Rezervuarët në Spanjë po mbarojnë nga uji. Temperaturat e larta dhe reshjet e ulta të shiut po prekin të gjithë vendin.

Typhoon Lan të Premten, 20 Tetor 2017

Tajfuni Lan po i afrohet Japonisë

Sezoni Paqësor 2017 ka një yll të ri: Typhoon Lan. Ky fenomen i fuqishëm po i afrohet Japonisë ku mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme.

vajza prodhon shi të madh

Fenomeni La Niña

Ekziston edhe një fenomen i kundërt i njohur si La Niña. Ajo prodhon ndryshime të rëndësishme në klimën e planetit dhe pasojat e tij janë të rëndësishme.

Donald Trump Harvey Hurricane

Pasojat e Uraganit Harvey

Pasojat e Harvey dhe përmbytjet e mëdha që ai ka lënë në prag të tij. Të gjitha ndihmat dhe mjetet që janë dorëzuar për të rindërtuar zonën e gjerë

Qiell me re jeshile

Çfarë janë stuhitë e gjelbërta?

A keni dëgjuar për stuhitë e gjelbërta? Hyni dhe ne do të shpjegojmë se cilat janë ato dhe si formohen këto fenomene kurioze meteorologjike.

Plazhi Illetas në Majorka

Nxehtësia shkrin Majorkën

Ditët e fundit të korrikut dhe të parë gusht janë veçanërisht të nxehta në ishullin e Majorka, me temperatura deri në 41ºC.

Vala e nxehtësisë në Evropë, 2003

Çfarë është vala e nxehtësisë?

Çfarë është vala e nxehtësisë dhe çfarë pasojash sjell ajo? Nëse doni të dini gjithçka në lidhje me këtë fenomen natyror, mos hezitoni të hyni.

Foto e një plazhi

Cili është fenomeni El Niño?

Ne shpjegojmë se cili është fenomeni El Niño, dhe çfarë efektesh ka. Për më tepër, ne do t'ju tregojmë nëse ka ndonjë lidhje me ndryshimin e klimës. Mos e humb atë.

efekti foehn ka një pasojë lokale, por është i njohur në të gjithë botën

Cili është efekti foehn?

Isshtë një fenomen që ndodh kur një masë e ajrit të lagësht detyrohet të ngjitet në një mal.A doni të dini për efektin foehn?

Syri i stuhisë

Çfarë është tajfuni?

Dëshironi të dini se çfarë është tajfuni? Ne zgjidhim dyshimin tuaj për një fenomen të aftë të shkaktojë dëme serioze dhe të sjellë shumë përfitime për jetën.

Ngjyrat e ylberit

Zbuloni këtu se cilat janë 7 ngjyrat e ylberit. Si formohen ylberët? Ju tregojmë gjithçka për këtë fenomen meteorologjik?

superqelizë

Cilat janë ciklonet

Çfarë janë ciklonet dhe cilat lloje ekzistojnë? A e dini ndryshimin midis një cikloni polar, një cikloni subtropikal dhe një uragani? këtu shpjegojmë të gjitha sekretet e saj