Ekipi editorial

Meteorología en Red është një faqe interneti e specializuar në shpërndarjen e Meteorologjisë, klimatologjisë dhe shkencave të tjera të lidhura me to, si gjeologjia apo astronomia. Ne ofrojmë informacion rigoroz mbi temat dhe konceptet më të rëndësishme në botën shkencore dhe ju mbajmë të përditësuar me lajmet më të rëndësishme.

Ekipi redaktues i Meteorología en Red përbëhet nga një grup prej ekspertë në meteorologjinë, klimatologjinë dhe shkencat e mjedisit. Nëse edhe ju dëshironi të jeni pjesë e ekipit, mundeni na dërgoni këtë formular për tu bërë redaktor.

Redaktorët

 • Portillo gjermane

  Unë kam një diplomë në Shkenca Mjedisore dhe një Master në Edukimin Mjedisor nga Universiteti i Malaga. Që i vogël isha magjepsur nga vëzhgimi i qiellit dhe ndryshimet e tij, kështu që vendosa të studioj meteorologji dhe klimatologji në kolegj. Unë kam qenë gjithmonë i apasionuar pas reve dhe fenomeneve atmosferike që na prekin. Në këtë blog përpiqem të transmetoj pak më shumë të gjitha njohuritë e nevojshme për të kuptuar planetin tonë dhe funksionimin e atmosferës. Kam lexuar libra të shumtë mbi meteorologjinë dhe dinamikën atmosferike dhe më pëlqen të ndaj me lexuesit e mi atë që mësoj. Qëllimi im është që ky blog të jetë një hapësirë ​​për shpërndarje, mësim dhe kënaqësi për të gjithë dashamirët e natyrës dhe klimës.

 • Louis Martinez

  Gjithmonë më ka magjepsur natyra dhe dukuritë meteorologjike që ndodhin në të. Sepse janë po aq mbresëlënëse sa vetë bukuria e tyre dhe na bëjnë të kuptojmë se varemi nga energjia e tyre. Ata na tregojnë se jemi pjesë e një tërësie më të fuqishme. Për këtë arsye, më pëlqen të shkruaj dhe të bëj të njohur gjithçka që lidhet me këtë botë. Unë jam i apasionuar pas kërkimit dhe mësimit për klimën, stinët, ekosistemet, biodiversitetin dhe sfidat mjedisore me të cilat përballemi. Qëllimi im është të përcjell admirimin dhe respektin tim për natyrën përmes artikujve, raporteve dhe eseve të mia. Unë dua të frymëzoj të tjerët që të kujdesen dhe mbrojnë planetin tonë, i cili është shtëpia jonë e përbashkët.

Ish-redaktorët

 • Monica sanxhez

  Meteorologjia është një temë emocionuese, nga e cila mund të mësoni shumë për të dhe si ndikon në jetën tuaj. Dhe nuk e kam fjalën vetëm për veshjet që do të vishni sot, por për pasojat globale që ka në afat të shkurtër dhe afatgjatë, me foto dhe shpjegime që do t'ju bëjnë të kënaqeni. Si një shkrimtar i meteorologjisë dhe natyrës, qëllimi im është të ndaj me ju pasionin tim për këto tema dhe t'ju tregoj se si mund të kontribuoni në kujdesin për planetin dhe burimet e tij. Më pëlqen të hulumtoj lajmet më të fundit shkencore, si dhe të eksploroj vendet më të bukura dhe më befasuese në natyrë. Shpresoj t'ju gjeni artikujt e mi interesantë, informues dhe argëtues, dhe se ata ju frymëzojnë të vazhdoni të mësoni dhe të shijoni meteorologjinë dhe natyrën.

 • Kasale klaudi

  Unë u rrita në fshat, duke mësuar nga gjithçka rreth meje, duke krijuar një simbiozë të lindur mes përvojës dhe asaj lidhjeje me natyrën. Që e vogël më pëlqente të vëzhgoja qiellin, retë, erën, shiun dhe diellin. Më pëlqeu gjithashtu të eksploroja pyllin, lumenjtë, lulet dhe kafshët. Me kalimin e viteve, nuk mund të mos jem i magjepsur nga ajo lidhje që të gjithë kemi brenda nesh me botën natyrore. Për këtë arsye vendosa t'i përkushtohem shkrimit për meteorologjinë dhe natyrën, për të ndarë pasionin dhe njohuritë e mia me të tjerët. Më pëlqen të hulumtoj fenomenet atmosferike, speciet e kafshëve dhe bimëve dhe sfidat mjedisore me të cilat përballemi. Mendoj se është e rëndësishme të informohet dhe të rritet ndërgjegjësimi për klimën, biodiversitetin dhe qëndrueshmërinë. Qëllimi im është të transmetoj dashurinë dhe respektin për natyrën që kam ndjerë që kur kam lindur.

 • A. Stefan

  Jam diplomuar në Gjeologji nga Universiteti i Granadës, ku zbulova interesimin tim për studimin e Tokës dhe fenomeneve të saj. Pasi u diplomova, vendosa të specializohesha në Inxhinierinë e Ndërtimit të aplikuar në Punime Civile dhe në Gjeofizikë dhe Meteorologji, duke marrë të dyja diplomat master nga Universiteti Politeknik i Madridit. Trajnimi im më ka lejuar të punoj si gjeolog në terren dhe si hartues i raporteve gjeoteknike për kompani të ndryshme dhe organizata publike. Përveç kësaj, kam marrë pjesë në disa projekte kërkimore mikrometeorologjike, në të cilat kam analizuar sjelljen e CO2 atmosferike dhe nëntokësore, si dhe marrëdhënien e tij me ndryshimet klimatike. Qëllimi im është të jem në gjendje të kontribuoj me kokën time të rërës për ta bërë një disiplinë aq emocionuese sa meteorologjia gjithnjë e më e aksesueshme për të gjithë, si në nivel informativ ashtu edhe arsimor. Për këtë arsye i jam bashkuar ekipit të redaktorëve të këtij portali, ku shpresoj të ndaj me ju njohuritë dhe eksperiencat e mia për motin, klimën dhe mjedisin.

 • David melguizo

  Unë jam Gjeolog, Master në Gjeofizikë dhe Meteorologji, por mbi të gjitha jam i apasionuar pas shkencës. Lexues i rregullt i revistave shkencore me punime të hapura si Shkenca ose Natyra. Kam bërë një projekt në sizmologjinë vullkanike dhe kam marrë pjesë në praktikat e vlerësimit të ndikimit në mjedis në Poloni në Sudetenland dhe në Belgjikë në Detin e Veriut, por përtej formimit të mundshëm, vullkanet dhe tërmetet janë pasioni im. Nuk ka asgjë si një katastrofë natyrore për të mbajtur sytë e mi të hapur dhe për të mbajtur kompjuterin tim të ndezur për orë të tëra për të më informuar në lidhje me të. Shkenca është profesioni dhe pasioni im, fatkeqësisht, jo profesioni im.