Claudi Casals

Unë u rrita në fshat, duke mësuar nga gjithçka rreth meje, duke krijuar një simbiozë të lindur mes përvojës dhe asaj lidhjeje me natyrën. Që e vogël më pëlqente të vëzhgoja qiellin, retë, erën, shiun dhe diellin. Më pëlqeu gjithashtu të eksploroja pyllin, lumenjtë, lulet dhe kafshët. Me kalimin e viteve, nuk mund të mos jem i magjepsur nga ajo lidhje që të gjithë kemi brenda nesh me botën natyrore. Për këtë arsye vendosa t'i përkushtohem shkrimit për meteorologjinë dhe natyrën, për të ndarë pasionin dhe njohuritë e mia me të tjerët. Më pëlqen të hulumtoj fenomenet atmosferike, speciet e kafshëve dhe bimëve dhe sfidat mjedisore me të cilat përballemi. Mendoj se është e rëndësishme të informohet dhe të rritet ndërgjegjësimi për klimën, biodiversitetin dhe qëndrueshmërinë. Qëllimi im është të transmetoj dashurinë dhe respektin për natyrën që kam ndjerë që kur kam lindur.