A. Esteban

Jam diplomuar në Gjeologji nga Universiteti i Granadës, ku zbulova interesimin tim për studimin e Tokës dhe fenomeneve të saj. Pasi u diplomova, vendosa të specializohesha në Inxhinierinë e Ndërtimit të aplikuar në Punime Civile dhe në Gjeofizikë dhe Meteorologji, duke marrë të dyja diplomat master nga Universiteti Politeknik i Madridit. Trajnimi im më ka lejuar të punoj si gjeolog në terren dhe si hartues i raporteve gjeoteknike për kompani të ndryshme dhe organizata publike. Përveç kësaj, kam marrë pjesë në disa projekte kërkimore mikrometeorologjike, në të cilat kam analizuar sjelljen e CO2 atmosferike dhe nëntokësore, si dhe marrëdhënien e tij me ndryshimet klimatike. Qëllimi im është të jem në gjendje të kontribuoj me kokën time të rërës për ta bërë një disiplinë aq emocionuese sa meteorologjia gjithnjë e më e aksesueshme për të gjithë, si në nivel informativ ashtu edhe arsimor. Për këtë arsye i jam bashkuar ekipit të redaktorëve të këtij portali, ku shpresoj të ndaj me ju njohuritë dhe eksperiencat e mia për motin, klimën dhe mjedisin.

A. Esteban ka shkruar 21 artikuj që nga dhjetori 2011