moti australian në verë

Klima e Australisë

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për klimën e Australisë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

klimat dhe meteorologjia

Klimat e botës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për klimat e ndryshme të botës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre klimave këtu.

Klima e Spanjës

Klima e Spanjës

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth klimës së Spanjës dhe karakteristikave të saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ndarja e klasifikimit të klimës koppen

Klasifikimi i klimës në Köppen

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klasifikimin e klimës në Köppen dhe cilat lloje të klimës ekzistojnë sipas kësaj.

Klima e Portugalisë

Klima e Portugalisë

Në këtë artikull ju tregojmë të gjitha karakteristikat, reshjet e shiut dhe temperaturat e klimës së Portugalisë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

klimë

Cila është moti

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cila është klima, karakteristikat e saj, elementet dhe faktorët. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Mot i thatë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për klimën e thatë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të klimës në tërësinë e saj.

dyshemetë termike

Dyshemetë termike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për dyshemetë e ndryshme termike që ekzistojnë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni rreth tij këtu.

pyrenees lugina

Klima Pyrenees

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e Pirenejve dhe karakteristikat e saj kryesore.

Faktorët e klimës

Ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth faktorëve të klimës. Mësoni cilat janë variablat që përbëjnë klimën.

Klimatologjia

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që lidhet me motin. Mësoni se çfarë është dhe si studiohet këtu. Mos e humb atë!

Klima oqeanike

Klima oqeanike

Klima oqeanike ndodh në zona afër një uji të madh. Dëshironi të mësoni gjithçka në lidhje me këtë lloj moti? Këtu mund të gjeni gjithçka.

elementet e motit

Elementet e motit

E dini cilat janë elementet e klimës dhe karakteristikat që i përcaktojnë ato, nga çfarë varet nëse bën më mirë apo më keq në çdo stinë? Zbuloni këtu

llojet e motit

Llojet e motit

Në planetin Tokë ka shumë lloje të klimës në varësi të shumë variablave dhe zonës gjeografike ku jemi. Ejani dhe mësoni gjithçka.

Kontrolluesit e klimës

Kontrolluesit e klimës

Kontrolluesit e klimës janë faktorët që karakterizojnë një zonë specifike gjeografike. Mësoni gjithçka rreth tyre këtu.

Arktik

Klima polare

Klima polare është më e ftohta. Temperaturat janë shumë të ulta gjatë gjithë vitit dhe vështirë se bie shi. Pse është peizazhi polar i tillë? Ejani dhe ne do t'ju tregojmë.

ndotja e mjedisit

Si ndikon ndotja tek ne

Si ndikon ndotja tek ne? Ka efekte shumë negative dhe dëmtuese tek njerëzit. Gjeni se si ndikon ndotja tek ne.

Arktik

Zonat klimatike në Tokë

Ne ju tregojmë cilat janë zonat klimatike të Tokës dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Ejani dhe mësoni më shumë rreth planetit tonë.

Cila është amplituda termike?

Amplituda termike është ndryshimi numerik midis vlerave minimale dhe maksimale të vërejtura gjatë një periudhe të caktuar kohe. Hyni për të ditur më shumë.

Majorca

Si është klima mesdhetare

Klima mesdhetare është një klimë e butë që ndodh në shumë pjesë të Spanjës dhe vendeve të tjera. Ne ju tregojmë se cilat janë karakteristikat e tij kryesore.

Pyll me shi

Klima ekuatoriale

Klima ekuatoriale karakterizohet nga shtëpia e pyjeve më të harlisur dhe më të populluar në botë. Hyni dhe ne do të shpjegojmë pse.

ngreh

Era Levante dhe Poniente

Mbani shënim mirë se çfarë përbëjnë erërat e famshme Levante dhe Poniente dhe rëndësinë e tyre gjatë muajve të verës.

uv

Çfarë janë rrezet ultraviolet

Mos humbni detajet se nga përbëjnë rrezet ultraviolet dhe cila është mënyra më e mirë për të mbrojtur lëkurën tuaj kundër këtyre rrezeve.

Termometri

Valë nxehtësie

A keni dëgjuar për valë të nxehtësisë? Ky është një episod që i referohet sezonit më të nxehtë të vitit. Gjeni se cila është origjina e saj dhe pse ndodh.

Klimografi i Sao Paulo, Brazil

Klime tropikale

Klima tropikale është një nga preferimet e njeriut: temperaturat janë të këndshme dhe peizazhi është gjithmonë i gjelbër. Njihuni më thellë me të.

Everest

Klima e lartë malore

Klima e lartë malore karakterizohet nga dimër shumë të ftohtë dhe të gjatë, dhe verë të freskët dhe të shkurtër. Hyni brenda dhe ne do t'ju tregojmë pse.

Klimografi i Zaragozës

Klima kontinentale

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është klima kontinentale dhe si karakterizohet, një lloj klime në të cilën stinët dallohen mirë.

shi-në-Spanjë

Qytetet më me shi në Spanjë

Duke përfituar nga fakti që muaji Prill është një muaj në të cilin bie shumë shi, mos humbisni asnjë detaj të qyteteve më shi të Spanjës.

MOTI

Diferenca midis kohës dhe motit

Edhe pse ato duken dy koncepte identike nga pikëpamja meteorologjike, ka ndryshime të mëdha kur bëhet fjalë për të folur midis motit dhe klimës. 

Shkretëtira Atacama

Rryma Humboldt

Çfarë është rryma Humboldt? Cilat janë pasojat për klimën dhe për tokën? Zbuloni të gjitha detajet e këtyre rrymave detare.

Gruaja mbron veten nga shiu

Vendi më me shi në Spanjë

A keni menduar ndonjëherë se cili është vendi më me shi në Spanjë? Sado e pabesueshme të duket, ajo nuk është Galicia. Ejani dhe zbuloni. Sigurisht që ju befason.

hot-dog1

Si ndikon nxehtësia tek kafshët

Vala e nxehtësisë shumë e gjatë që po vuan i gjithë vendi jo vetëm që ndikon negativisht tek njerëzit, kafshët gjithashtu vuajnë dhe vuajnë prej saj.

Njëherë e një kohë Marsi, një histori e shkurtër e evolucionit të tij klimatik

Nga karakteristikat e Marsit që mund të vërehet nga Toka përmes një teleskopi mund të nxjerrim në pah një atmosferë me re të bardha edhe pse jo aq të gjera sa në Tokë, ndryshimet sezonale shumë të ngjashme me ato në Tokë, ditët 24-orëshe, gjenerimi i stuhive të rërës dhe ekzistenca e akullit në polet që rriten në dimër. Duket e njohur, apo jo?

NAO POSITIVE

Indeksi NAO. Fazat pozitive dhe negative

Indeksi NAO mat ndryshimet në presion midis Islandës dhe Lisbonës ose Gjibraltarit. Fazat pozitive dhe negative mund të ndodhin në varësi të ndryshimit të presionit.