WMO ningkatkeun pengamatan di kutub kusabab perubahan iklim

Lebur glasier kusabab perubahan iklim

Parobihan iklim gaduh akibat serius dina glasier di seluruh dunya. Kanaékan suhu global anu dihasilkeun ku émisi gas rumah kaca di tangan manusa, ngabalukarkeun lebur és és kutub hébat di sakumna dunya.

Pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim di daérah kutub, World Meteorological Organisation (WMO) parantos ngaluncurkeun kampanye pikeun ningkatkeun pangamatan sareng prediksi épék kana glasier. Ku cara kieu, résiko lingkungan hareup tiasa dikirangan sareng kagiatan ékonomi di kutub tiasa diwanohkeun.

Studi ngeunaan résiko lingkungan tina kutub

glaciers tina kutub

Jaringan ngeunaan 200 élmuwan badé diajar sacara ati-ati résiko lingkungan tina perubahan iklim di kutub salami dua taun ka payun. Ku ieu, tujuanna nyaéta pikeun ningkatkeun sistem ramalan cuaca sareng és laut sareng kaayaan Antartika. Ieu mangrupikeun daérah anu paling henteu dikenal di dunya, janten penting pisan pikeun terang kumaha parobihan iklim sareng pemanasan global mangaruhan daérah ieu.

Badan meteorologi PBB badé netepkeun periode pengamatan khusus di kutub pikeun ningkatkeun panineungan sareng pangamatan pangaruh parobihan iklim di kutub. Institut Antartika Argéntina sareng Alfred Wegener Institute Jérman, diantara mitra sanés ti sakumna dunya, ogé bakal ilubiung dina panjagaan sareng pengamatan ieu.

Tujuanana nyaéta diajar usum salju sareng usum panas 2018 di Kutub Kalér, sareng di sisi sanésna, para ahli sanés bakal diajar usum salju di 2019 di Kutub Kidul. 200 élmuwan bakal papisah pikeun diajar sacara jero dua kutub Bumi.

Tujuan tina rencana

WMO ningkatkeun panjagaan glasier

Tujuan utama tina rencana panilitian ieu nyaéta pikeun ngirangan résiko lingkungan di kutub, dihasilkeun kalolobaan ku perubahan iklim sareng paningkatan suhu rata-rata global, sareng ningkatkeun kapasitas pikeun ngaréspon bencana anu tiasa kajantenan. dina taun payun. Pikeun panilitian ngeunaan sadaya variabel ieu anu tiasa mangaruhan kestabilan kutub, kedah diperhatoskeun yén langkung seueur deui patalimarga komérsial di garis lintang kutub. Maksudna, patalimarga maritim ngabalukarkeun pangaruh tangtu kana stabilitas ékosistem kutub. Éta sababna patalimarga maritim mangrupikeun variabel anu penting pikeun diperhatoskeun nalika diajar prediksi pangaruh dina tihang.

Élmuwan parantos nekenkeun kumaha pentingna pikeun urang pikeun langkung tiasa terang sareng ngartos hubungan sareng hubungan anu aya diantara kutub sareng dunya sanésna. Ieu penting kusabab éta kutub anu nangtoskeun suhu global. Upami henteu pikeun aranjeunna, sareng dina tingkat konsentrasi gas rumah kaca di planét ieu ningkat, suhu rata-rata global bakal langkung luhur.

Salaku tambahan, élmuwan gaduh sistem observasi dumasar kana modél rumit kalayan tingkat és langkung luhur tibatan sistem cuaca sareng iklim ramalan tradisional.

Fasilitas anyar

satelit pangamatan pikeun glasier

Pikeun mimitian ku niténan sareng ngaramal pangaruh iklim di kutub, para ahli nyiapkeun pikeun masang stasiun énggal anu tiasa koordinat metode panalungtikan. Diantara stasion énggal anu kedah ditempatkeun, urang mendakan panempatan pelampung, peluncuran balon usik, panggunaan satelit sareng pesawat.

Fokusna nyaéta dina kaayaan és laut di Rute Laut Kalér sareng di sagara kidul di sakitar Antartika sareng kumaha hubungan laut sareng suasanana. Kalayan ieu, dimungkinkeun pikeun niténan mundur glasial sareng kumaha pangaruhna kana sesa kaayaan lingkungan anu ngawangun ékosistem, sapertos fenomena El Niño, anu mangaruhan suhu di panjuru dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.