Kelir planét tina tata surya

warna tina planét tata surya

Sakumaha urang terang, tata surya diwangun ku 8 planét anu ngagaduhan warna béda-béda. Salah sahiji hal anu seueur jalma tatanya nyaéta otentik warna tina planét tata surya. Urang terang yén gambar anu urang tingali tina planét sanés ngagambarkeun pasti tina kanyataan. Dina kaseueuran kasus gambarna dirobah atanapi ditingkatkeun kusabab alesan anu béda. Ieu ngandung harti yén urang henteu terang pisan kumaha kelir planétna tata surya.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun saleresna kanyataan ngeunaan warna planét tata surya sareng ciri utami.

Ngolah gambar

planét

Prakték anu ilahar nyaéta perawatan gambar dina dunya astronomi. Kami terang yén planét jauh teuing pikeun tiasa ningali éta kalayan jelas. Ieu di dieu diperyogikeun pikeun ngubaran sababaraha gambar henteu ngan ukur planét tapi ogé objék sanés, khususna gambar. nebulae. Saringan sareng paningkatan warna sering dianggo pikeun ngajantenkeun fitur anu béda dina planét langkung gampang dititénan sareng dibédakeun. Ieu henteu dimaksudkeun pikeun nyumputkeun nanaon, rada éta dipaké pikeun kaperluan anu langkung praktis

Ieu nimbulkeun patarosan naha warna planét dina tata surya sami sareng anu ditingalikeun dina gambar buleud. Kami terang yén planét urang nembongan sajumlah marmer biru saprak sagara mangrupikeun kalolobaan wilayah. Nanging, kami henteu terang dugi ka sabaraha sesa planét ngajaga warna anu sami sakumaha anu urang tingali ku gambar anu dirobih.

Urang terang yén planét terestrial sareng diwangun utami mineral sareng silikat penampilanana bakal tina warna mineral abu-abu atanapi teroksidasi. Dina raraga terang warna planét dina tata surya, perlu diperhatoskeun jinis suasana anu dipibanda ku sabab éta bakal ngarobih warna umum gumantung kana sabaraha cahaya anu tiasa nyerep sareng ngeunteung tina panonpoé.

Kelir planét tina tata surya

warna tina planét tata surya sacara nyata

Hayu urang tingali di handap ieu naon warna anu béda tina planét tatasurya sacara nyata.

raksa

Kusabab kéngingkeun poto raksa sesah kusabab caketna matahari, praktis teu mungkin pikeun nyandak poto anu jelas. Ieu ngajadikeun bahkan teleskop anu kuat sapertos Hubble parantos tiasa nyandak poto ku cara praktis. Munculna permukaan planét Raksa mirip pisan sareng bulan. Sarua sabab éta ngagaduhan rupa-rupa warna anu dibasajankeun abu nepi ka mottled sareng ditutupan ku kawah anu disababkeun ku pangaruh astéroid.

Kusabab Mercury mangrupikeun planét taringgul sareng kalolobaanana diwangun ku beusi, nikel sareng silikat sareng éta ogé ngagaduhan suasana anu ipis pisan janten warna anu kulawu langkung hégar.

Venus

Planét ieu gumantung pisan kana posisi urang nalika niténanana. Sanaos ogé planét taringgul, ngagaduhan atmosfir anu padet pisan diwangun ku karbon dioksida, nitrogén, sareng sulfur dioksida. Ieu ngandung harti yén ti orbit kami henteu tiasa ningali langkung ti lapisan padet awan asam sulfat sareng teu aya detail permukaan. Kusabab kitu, nyatet dina sadaya poto yén Vénus ngagaduhan warna konéng nalika ditingali ti luar angkasa. Ieu kusabab awan asam sulfat nyerep warna biru.

Nanging, tina taneuh visi éta bénten pisan. Kami terang éta Venus éta mangrupikeun planét terestrial anu henteu ngagaduhan vegetasi atanapi cai. Ieu ngajantenkeun permukaanna kasar pisan sareng taringgul. Hésé terang naon warna aslina tina permukaan kusabab suasana anu penting biru

Kelir planét tina tata surya: Bumi

kelir nyata planét

Planet urang diwangun ku sagara sareng urang ngagaduhan atmosfir anu euyeub ku oksigén sareng nitrogén. Munculna warna kusabab pangaruh cahaya paburencay ti atmosfir sareng sagara. Ieu nyababkeun cahaya biru janten sumebar langkung ti sesa warna kusabab panjang gelombangna anu pondok. Salaku tambahan, éta ogé kedah diperhatoskeun yén cai nyerep lampu tina bagéan beureum tina spéktrum éléktromagnétik. Ieu masihan penampilan biru umum upami urang ningali planét Bumi ti luar angkasa. Ieu kumaha planét urang katingali henteu lepat.

Upami urang nambihan awan anu nutupan langit, éta bakal ngajantenkeun planet urang siga marmer biru. Warna permukaan ogé gumantung kana dimana urang pilari. Éta tiasa dibasajankeun héjo, konéng, sareng coklat. Urang terang yén gumantung kana jinis ékosistem éta bakal ngagaduhan hiji warna anu dominan atanapi anu sanés.

Mars

El planét Mars Éta dipikaterang ku nami planét beureum. Planét ieu ngagaduhan suasana ipis sareng pangdeukeutna ka planét urang. Kami parantos tiasa ningali éta kalayan jelas langkung ti saabad. Dina dasawarsa terakhir, berkat ngembangkeun perjalanan luar angkasa sareng éksplorasi, kami parantos terang yén Mars sami sareng planét urang ku sababaraha cara. Kaseueuran planétna warna beureum. Ieu disababkeun ku ayana oksida beusi dina permukaan na. Warna na ogé katingali kumargi suasanana ipis pisan.

Kelir planét tina tata surya: Jupiter

Planét ieu gaduh penampilan anu teu lepat sabab ngagaduhan jaringan jeruk sareng coklat dicampur sareng anu bodas sanés. Warna ieu asalna tina komposisi sareng pola atmosfirna. Urang terang yén aya lapisan luar sareng suasanana éta diwangun ku awan hidrogén, hélium jeung puing tina elemen séjén anu tiasa ngalih kalayan kagancangan. Nada bodas sareng oranyeu na kusabab kakeunaan sanyawa ieu anu robih warna nalika kontak sareng sinar ultraviolét tina panonpoé.

Saturnus

Saturnus mirip sareng penampilan Jupiter. Éta ogé planét gas sareng ngagaduhan pita anu ngalir ngalangkungan planét. Nanging, ngagaduhan kapadetan langkung handap, garis-garis na langkung ipis sareng langkung lega di zona Ékuador. Komposisina lolobana hidrogén sareng hélium sareng sababaraha élemén anu teu stabil sapertos amonia. Kombinasi awan amonia beureum sareng paparan radiasi ultraviolét tina panonpoé ngajantenkeun aranjeunna gaduh kombinasi warna emas bulak sareng bodas.

Uranus

Janten planét gas tiris ageung diwangun ku hidrogen sareng molekul hélium. Babarengan jumlah amonia, hidrogén sulfida, cai sareng hidrokarbon masihan warna biru cyan caket kana cai laut.

Néptunus

Éta planét pangjauhna tina tata surya sareng mirip sareng Uranus. Umumna mirip dina komposisi sareng diwangun ku hidrogén sareng hélium. Cai mibanda sajumlah leutik nitrogén, cai, amonia sareng metana sareng sajumlah hidrokarbon. Kusabab éta jauh ti panonpoé, éta ngagaduhan warna biru anu langkung poék.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan warna planét dina tata surya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.