Variasi diurnal dina suhu hawa permukaan

Suhu gurun

Beurang, variasi dina suhu aranjeunna langkung kirang tandana di laut tibatan di darat. The variasi diurnal tina suhu cai laut di permukaan umumna kirang ti hiji derajat sareng, ku alatan éta, suhu hawa caket permukaan laut gaduh sakedik variasi nalika tenang.

Kontrasna, pikeun daérah gurun anu aya di pedalaman buana, suhu hawa tiasa bénten-bénten dugi ka 20 derajat antara siang sareng wengi. Di caket basisir, variasi suhu ieu gumantung pisan kana arah angin: amplitudo variasi na pisan tandana upami angin asalna tina darat, tapi éta langkung lemah upami angin ti laut. Angin darat sareng laut lokal ogé condong atenuate kisaran suhu diurnal.

Salaku aturan umum, nalika aya tenang, variasi diurnal dina suhu hawa permukaan langkung ditandaan. Upami aya angin, hawa diaduk dina ketebalan anu saé pisan, maka kisaran suhu diurnal tiasa turun. AwanDi sisi anu sanésna, éta ngirangan amplitudo tina variasi diurnal dina suhu ku ngagambarkeun radiasi panonpoé sareng henteu ngahontal permukaan bumi, nalika wengi awan-awan sapertos "panutup" kanggo permukaan janten tiis.

Variasi suhu permukaan ogé dipangaruhan ku alam permukaan bumi sareng konduktivitas termal tina lapisan dasarna. Kitu ogé, alam rupa bumi di sakurilingna penting, kumargi suhu tempat anu ditangtoskeun tiasa dirobih ku aliran hawa panas atanapi hawa tiis anu asalna ti daérah sakitarna.

La pangaruh lingkungan sakurilingna jelas di kota-kota ageung. Dina wengi anu jelas sareng tenang, suhu anu kacatet di tengah kota tiasa langkung ti S * C anu dititénan caket lahan terbuka. Dinten siang, suhu sami dipangaruhan ku panas anu dipasihan ku gedong-gedong di kota sareng ku sagala rupa kagiatan anu lumangsung di dinya.

Inpormasi lengkep - Hubungan antara panas sareng suhu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carla cenahna

    Hawa na awon, naon anu kuring lakukeun, abdi henteu gaduh payung !!