Panilitian negeskeun pangaruh parobihan iklim di flora sareng fauna di Éropa

Kukupu ngabijilkeun kembang Echinacea

Suhu rata-rata global ningkat langkung gancang tibatan seueur spésiés anu tiasa adaptasi. Dina 37 taun ka pengker, aya kanaékan 1,11 derajat, anu sigana henteu pati penting; tapi, kanyataanna béda pisan.

Parobihan ieu, kumaha leutikna, nyababkeun pangaruh serius ka alam, sakumaha dikonfirmasi ku panilitian ngeunaan 1166 spésiés sato sareng tutuwuhan anu dilakukeun ku Diana E. Bowler, ti Pusat Penelitian Biodiversitas dan Iklim Senckberg (Jérman), sasarengan sareng panaliti sanés ti Universitas Rey Juan Carlos di Madrid sareng Museum Nasional tina Ilmu Pengetahuan Alam (CSIC).

Sasatoan sareng pepelakan biasa hirup di daérah anu tangtu, sahingga upami anjeun nyandak sato Nordik ka gurun Sahara, salaku conto, éta bakal ngagaduhan waktos anu parah pisan sareng bakal seueur kasusah pikeun adaptasi; Di sisi anu sanésna, upami sato anu sami aya di daérah anu kaayaan cuaca sami sareng anu di tempat asalna, éta bakal adaptasi tanpa masalah sareng bahkan tiasa janten naturalisasi sareng ngaleungitkeun spésiés asli.

Ieu, sanaos ngan ukur conto, parantos kajantenan. Spésiés terestrial anu biasa cicing di daérah haneut ngembang bari populasi spésiés daérah tiis turun. Sareng upami urang nyarioskeun perkawis sato akuatik, numutkeun panilitian, lauk tina cai sedeng ngalir ka Laut Kalér, dimana suhuna langkung tiis.

Lauk ngojay di laut

Pikeun ngahontal kasimpulan ieu, Panaliti nganalisis hiji kompilasi kajian ngeunaan 1758 populasi lokal, kalayan jumlahna 1166 spésiés 40 kelas, diantarana aya mamalia, manuk, lichens, tutuwuhan, jsb. Dugi ka ayeuna, ngan ukur hiji, dua atanapi maksimum tilu spésiés khusus anu parantos ditalungtik. Ieu mangrupikeun panilitian munggaran anu ngolompokkeun sapertos seueur jumlah sato sareng pepelakan.

Hatur nuhun kana jinis-jinis ieu panilitian, »urang tiasa masihan waleran kana sababaraha patarosan ékologis anu paling penting dina waktos urang, saur Bowler.

Anjeun tiasa maca éta di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.