Tsunami Kanaria ngancam Amérika Serikat

Pamandangan udara di Pulo La Palma sareng Cumbre Vieja

Pamandangan udara di Pulo La Palma sareng Cumbre Vieja

Sajumlah ageung studi anu dilakukeun ku organisasi anu béda parantos nangtoskeun ayana ancaman nyata produksi a tsunami di nusantara Canary anu bakal ngahontal mangaruhan tinangtosna teh AS, ngancurkeun basisir Afrika sareng serius mangaruhan bagian ageung Atlantik Éropa.

Sanaos aya panilitian sanés anu ngingkirkeun kamungkinan ieu, buktina géologis nunjukkeun yén nalika gunung bitu Cumbre Vieja kahareup di pulau La Palma, musibah musibah tiasa kajantenkeun ragrag massa batu diantara 150. sareng 500 km³ batu ka laut. Ieu nyalira bakal janten kajadian anu saageungna, tapi di luar éta, naon anu ngajantenkeun urang nyarios gedena bencana teh tsunami anu bakal ngahasilkeun jatuhna volume batu ka laut.

Balukar sareng buktina

Ngagunakeun modél pikeun estimasi perpindahan longsor, gedena ombak tsunami anu bakal ngahasilkeun longsor sapertos kieu (150-500 km³) kalayan kecepatan 100 m / s tiasa nyebrangan Atlantik sareng ngahontal basisir Amérika Kalér. sareng lambak ti antara 10-25 méter dina hal awon.

Upami gelombang dimensi ieu bakal kajantenan, daérah sapertos Karibia atanapi Florida bakal kapangaruhan parah, sapertos kota-kota basisir sapertos New York atanapi Boston. Pulo kidul Nusantara Inggris sareng Semenanjung Iberia bakal ngagaduhan tingkat pangaruh anu langkung handap, kusabab morfologi gelombang. Kasus basisir Afrika langkung pikasieuneun, sabab éta bakal musnah lengkep. The karuksakan pribadi sareng matérial moal kabayangkeun.

Sapanjang sajarah, kaayaan anu sami parantos dititénan di nusantara Canary. El Golfo, gunungapi anu ayana di sisi kalér Pulo Jawa Hierro, éta conto. Ngalangkungan sédimén anu dimungkinkeun dimungkinkeun pikeun nunjukkeun yén a tsunami dihasilkeun ku tumiba bagéan kaldera gunungapi teluk ngahontal basisir tina Madeira (600 km kuloneun Canaries) sakitar 15000 taun ka pengker. Blok anu nyababkeun tsunami ieu ngagaduhan ukuran anu langkung alit, janten tsunami anu dihasilkeun ku longsor di La Palma tiasa dugi ka Amérika Serikat.

Inpormasi lengkep - Patung Liberty nunda pembukaanana dugi ka 4 Juli ,  Jepang ningkatkeun sistem peringatan tsunami , Gempa 4,9 ngoyagkeun pulau El Hierro

Sumber - Masarakat géologis Amérika, Angle13


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.