Tempat anu pangsaéna di planét pikeun niténan Lampu Kalér

Lampu Kalér

Lampu Kalér mangrupikeun kajadian anu matak ngirut, pasti anu paling éndah anu tiasa ditingali ku manusa. Warna anu spektakuler anu bersinar di langit wengi tiasa dijantenkeun sumber inspirasi pikeun panulis sareng seniman.

Upami anjeun henteu hoyong sono ogé, terang naon éta tempat pangsaéna di planét pikeun niténan Lampu Utara.

Kumaha cara Lampu Utara ngahasilkeun?

Aurora Borealis warna-warni

Sateuacan terang dimana badé ningali anjeunna, Naon cara anu langkung saé pikeun terang kumaha cara ngahasilkeunana sateuacanna? Ku cara kieu, urang tiasa ningali éta ku panon anu langkung saé. Janten hayu urang mimitian.

Sakumaha urang terang, panonpoé teras-terasan ngaluarkeun sinar matahari tina sagala arah, sareng sababaraha diantarana ngahontal planét Bumi. Nalika sinar ieu kontak sareng kutub, duanana kalér sareng kidul, di magnetosfer Bumi, a lampu sumebar tapi seuseueurna ngajukeun kana ionosfir.

Janten langkung spésifik, sareng teras numutkeun tiori yén sajauh ieu anu paling ditampi, auroras disababkeun ku a radiasi partikel asalna ti raja béntang. Boh éléktron boh proton anu asalna ti éta dipésék ku médan magnét Bumi. Upami partikelna angkat ka arah anu leres, medan magnét bakal tanggel waler pikeun masing-masing kutub magnét, janten lebet tabrakan sareng komponén hawa anu tungtungna, bakal ngaluarkeun cahaya.

Hartosna »aurora borealis»

Fénstasi Lampu Kalér

Upami acara éta sorangan éndah, hartos namina henteu jauh ogé. Sareng tétéla yén "Aurora" mangrupikeun nami déwi Romawi subuh, sareng "boreal" -boreas- mangrupikeun kecap asalna Yunani anu hartosna kalér. Janten, urang ngagaduhan anu »Aurora Borealis» hartosna teh Subuh Kalér (atanapi Lampu Utara). Saé na sanés?

Bulan anu pangsaéna pikeun ningali Lampu Kalér

Sanaos fenomena ieu tiasa lumangsung sapanjang taun, bulan anu pangsaéna Januari sareng Fébruari, anu nalika suhu panghandapna. Tangtosna, anjeun kedah haneut pisan pikeun menikmatinya.

Sanaos kitu, ti Oktober dugi ka Maret aranjeunna langkung sering lumangsung, janten upami anjeun henteu tiasa angkat dua bulan éta, anjeun tiasa teras milangkala naon waé anu opat deui.

Tempat ningali Lampu Kalér

Ayeuna urang terang kumaha cara ngahasilkeunana sareng bulan anu pangsaéna, hayu urang tingali, ayeuna, dimana urang kedah angkat upami urang hoyong ngaraosan wengi anu paling warna dina kahirupan urang.

Alaska 

Aurora Borealis di Alaska

Di Alaska lampu kalér tiasa ditingali ti gunung nalika bulan Nopémber sareng Januari, nalika aranjeunna aya di tengah usum glasial. Upami ieu pertama kalina anjeun angkat, anjeun kedah terang étasareng aranjeunna ngalakukeun wisata usum salju anu milarian milarian kaajaiban ieu.

Kanada

Aurora Borealis di Kanada

Mangsa bulan-bulan usum salju, langit Kanada ditutupan ku lampu-lampu éta aranjeunna bakal ngajantenkeun anjeun ragu upami anjeun ngalamun atanapi hudang. Mimitina anjeun bakal ningali sadayana poék, tapi henteu lami deui gambar sareng lampu menari bakal muncul anu bakal dibayangkeun dina kursus cai anu aya di daérah éta.

Greenland

Aurora Borealis di Greenland

Upami salian ti resep pisan kana fénoména cahaya anjeun resep fotografi, angkat ka Greenland dina sasih usum salju sareng resep kelas master sareng fotografer profesional anu bakal ngajarkeun anjeun kéngingkeun gambar anu paling saé wengi.

Islandia

Aurora Borealis di Islandia

Lampu Kalér muncul di Islandia antara akhir Agustus sareng tengah April, nyaéta nalika suhu handap sareng wengi paling peteng. Pastikeun kaméra anjeun bakal siap jam 22 wengi, sabab ieu nalika aranjeunna sigana bakal kajadian.

Norwégia 

Norwégia moal aya. Tanpa diragukeun, tempat anu pangsaéna nyaéta Lingkaran Arktik, janten ningali aranjeunna, jauhna ka kalér anjeun, langkung anjeun tiasa nikmati Lampu Utara. Dina kasus Norwegia, anjeun kedah angkat antara 21 Séptémber dugi 21 Maret, anu bakal nalika anjeun ogé tiasa angkat sling atanapi snowmobiling.

Finlandia

Aurora Borealis di Finlandia

Di beulahan dunya ieu disebatkeun yén lampu kalér ngajantenkeun penampilan henteu langkung ogé kirang ti 200 peuting sataun, bulan anu pangsaéna nyaéta antara Séptémber dugi ka Maret.

Ku jalan kitu, kudu ati-ati pisan sabab para ahli ngingetkeun yén aranjeunna tiasa tahan sababaraha jam ... atanapi detik.

Siberia

Di Siberia ningali acara sapertos kieu, éta bakal tiis pisan, saé hawa usum gampang tiasa turun handap -30ºC. Tapi pantes dianggo sababaraha lapisan kahaneutan pikeun ningali éta.

tips

Pikeun ngajantenkeun wengi leres-leres teu hilap, urang moal mopohokeun hal-hal ieu:

  • Maké baju haneut (kalebet sarung tangan, syal sareng topi)
  • Siapkeun kaméra na poto sareng / atanapi video
  • Sareng tangtos milari a situs tanpa polusi lampu

Sanaos anjeun tiasa ngarambat nyalira tanpa masalah, kuring mamatahan anjeun angkat sareng anu dipikacinta. Kucara kieu, pangalaman bakal langkung rewarding.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.