8 tempat hujan henteu lirén turun

Hujan badag

Sedengkeun sababaraha ningali ka langit ngantosan hujan anu diantos-antos, anu sanésna, kumaha ogé, hoyong matahari ditingali ngaliwatan awan langkung sering. Sareng, tangtosna, anjeun tiasa ngabijilkeun kaayaan iklim tempat dimana anjeun cicing, tapi kanyataanana nyaéta »henteu pernah hujan resep ka dulur".

Naha anjeun hoyong terang dimana tempat-tempat dimana hujan sacara praktis henteu pernah lirén ragrag? Tingali kana daptar ieu.

The Chocó

Anjeunna chocho

Lokasina di belah kulon kalér Kolombia, daérah leuweung ieu kalayan iklim tropis ngadaptarkeun sababaraha titik anu jumlahna luar biasa 13.000 milimeter hujan unggal taun. Éta, ampir dina sadaya kamungkinan, daérah sadunya planét dimana hujan paling ageung.

Puerto Lopez

Puerto Lopez

Juru dunya ieu mangrupikeun kampung perikanan anu aya di Kolombia. Numutkeun ka Layanan Météorologi Nasional Kolombia, rata-rata 12.892 milimeter ku taun. Sareng sanés ngan ukur éta, tapi antara taun 1984 sareng 1985 hujan unggal dinten. Nyaéta, aranjeunna sadayana "baseuh" dina waktos éta.

Bukit Khasi

Curug Khasi

Di nagara Meghalaya, India, aranjeunna henteu jauh ti tukang. Tempat ieu kasohor ku curug anu luar biasa, sareng pikeun pepelakan anu pikaresepeun. Kota Mawsynram, anu rata-rata aya 11.871mm, caket dituturkeun ku Cherrapunji, anu pendudukna sakitar 10 jiwa, sareng anu rata-rata 11.777mm.

Uréka

Uréka

Di Guinea Khatulistiwa, kidul Pulo Bioko, urang mendakan Ureca. Kalayan hujan rata-rata taunan tina 10.450mm sareng dikurilingan ku leuweung tropis, éta pasti aya tempat anu pikaresepeun dina iklim.

Gunung Waialeale (Hawaii)

Gunung Waialeale di Hawaii

Kalayan nami anu hartosna "cai berair" urang parantos tiasa terang kumaha hujan di daérah ieu. Atanapi, éta. Hujan masih kénéh ageung, tapi usum halodo mimiti mangaruhan anjeunna. Leungit, jumlah anu saé anu kacatet: 9.763mm ku taun.

Yakushima

Yakushima

Éta mangrupikeun pulau alit Jepang anu ayana di belah kidul pulau utama Kyushu. Éta katelah "pulau banjir langgeng", sabab unggal taun nyatet antara 4.000 sareng 10.000 mm tina hujan.

Milford lagu

Milford lagu

Selandia Anyar tiasa ngagungkeun bentang alam anu saé pisan. Salah sahijina nyaéta Milford Track, anu perenahna di Pulo Kidul. Unggal taun nyatet antara 6.000 sareng 8.000 mm.

Leuweung Kalimantan

Leuweung Kalimantan

Leuweung Kalimantan disiram ku hujan ageung. Khususna di leuweung Gunung Mulu, di jantung pulau, sabagian 5.000 milimeter hujan taunan.

Kumaha cuaca hujan?

Ayeuna urang terang mana tempat anu paling hujan di planet ieu, naon anu langkung saé tibatan didakan naon maksadna "cuaca hujan" hartosna? pikeun kéngingkeun langkung atanapi kirang ideu ngeunaan naon hartosna cicing di ditu, anu tiasa dianggo upami urang hoyong angkat ka tempat anu lembab. Nya, hayu urang ka dinya:

Iklim tropis hujan

bau kawas hujan

Iklim ieu dicirikan ku suhu minimum di luhur 18ºC. Éta ayana di daérah anu caket kana garis Ékuador sareng tilu jinis dibédakeun:

  • Khatulistiwa: Kalayan hujan ageung sapanjang taun, di daérah anu aya iklim ieu urang bakal mendakan leuweung has anu lembab. Suhu taunan antara minimum 20ºC sareng maksimal 27ºC.
  • Tropis: Éta lumangsung antara 10º sareng 25º lintang Kalér sareng Kidul. Iklimna ogé haneut, tapi henteu sapertos katulistiwa, dina usum kieu aya usum halodo, nyaéta usum salju.
  • Muson: kalayan hujan ageung di usum panas, éta dipangaruhan ku muson. Ieu iklim anu paling handap di planet ieu, tapi ogé usum usum garing. Usum panas panas sareng beueus pisan, nalika usum salju rada garing.

Hujan sedeng iklim

Laut Tengah

Iklim hujan anu sedeng mangrupikeun ciri anu ngagaduhan bulan anu tiis anu suhu rata-rata na antara 18ºC sareng -3ºC, sareng rata-rata bulan anu paling haneut langkung luhur tibatan 10ºC. Tilu jinis iklim utama kaasup kana kelompok ieu:

  • Samudera Laut: Mangrupikeun zona pangaruh sistem siklon anu ayana antara lintang 35º sareng 60º lintang. Mangsa ditetepkeun ogé.
  • Cina: éta mangrupikeun iklim peralihan antara hujan tropis sareng buana sedeng. Aranjeunna sering gaduh mantra tiis. Usum panas panas sareng beueus, tapi usum tiris langkung lemes sareng hujan.
  • Mediterania: éta iklim subtropis tina zona sedeng. Tempatna antara 30º sareng 45º lintang Kalér sareng Kidul. Éta dicirikeun ku gaduh usum halodo anu dicirian nalika usum panas; halodo anu dimotivasi ku kalanggengan hiji antislonlon subtropis. Winters hampang. Curah hujan pekat dina bulan semi sareng usum gugur.

Naha anjeun terang yén seueur pisan tempat hujan di dunya? Naha anjeun terang batur?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gonzalo cenahna

    Kuring mendakan inpormasi ieu pikaresepeun, tapi di daérah Amazon hujan langkung ti 4.000 mm. taun.

  2.   Francisco cenahna

    pikaresepeun, tapi di Panama aya tempat kalayan 6,000 mm per taun

  3.   Ingrid facenda cenahna

    Anu matak, kuring resep sagala rupa anu aya hubunganana sareng alam.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Kami bungah yén anjeun parantos resep, Ingrid 🙂

  4.   Erwin cenahna

    Jalma anu ngagaduhan data dicandak tina pangukuran Layanan Météorologi Nasional atanapi ti Universitas Agronomi anu serius anu ngalaporkeun data anu jawab sareng leres anu dipasihkeun ku jasa iklim éta sareng anu nempatkeun tautan ka halaman Internét ti mana aranjeunna kéngingkeun data pikeun mastikeun yén data éta nyaéta nyata
    Upami data anu dilaporkeun henteu kacatet ku Lembaga Studi Iklim anu penting, éta data anu henteu aya gunana sabab éta henteu tiasa diverifikasi.

    Erwin.