Tempat anu paling hujan di Spanyol

Awéwé ngajaga dirina tina hujan

Hujan mangrupikeun fenomena meteorologi anu, sahenteuna di nagara urang sareng khususna di daérah anu paling garing, biasana ditampi kalayan saé. Tapi, Naha anjeun kantos naros mana tempat anu paling hujan di Spanyol? Sakumaha panasaran sigana, sanés Galicia. Bener yén kaseueuran badai lebet ka ditu, tapi supados katerap, serangkaian kaayaan kedah kajantenan; sareng didinya dimana orografi, arah sareng kuatna angin, salian ti luhurna nangtoskeun jumlah cai anu dikumpulkeun di hiji daérah.

Janten hayu urang mendakan dimana tempat anjeun kedah ngajaga diri ku payung, Sakumaha minimumna.

Sakumaha urang terang, éta henteu hujan kalayan intensitas anu sami ogé henteu turun jumlah anu sami di Madrid sapertos di Murcia contona. Sareng urang cicing di nagara anu béda-béda orografi: urang ngagaduhan jajaran gunung, basisir, sistem pusat. Salajengna, henteu sadaya daérah ngagaduhan sasih anu sami sareng hujan ageung, Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar di handap ieu.

Maka, numutkeun ka Badan Météorologi Nagara (AEMET) tempat anu paling hujan di Spanyol nyaéta Sierra de Grazalema, dina Cadiz. Kami condong mikir, henteu tanpa alesan, yén Andalusia mangrupikeun daérah anu cuacaana saé saé, tapi anu leres nyaéta komunitas ieu henteu ngagaduhan bentuk anu seragam. Angin baseuh tina Poniente langkung milih kaayaan anu paling pas pikeun hujan. Sareng saé pisan éta kacatet, rata-rata, langkung ti 2100mm cai per taunAranjeunna bahkan parantos ngaleuwihan 4000mm.

Peta hujan AEMET

Peta hujan. Anjeun tiasa ningali yén unggal daérah ngagaduhan bulan anu paling hujan. Gambar - AEMET

Tangtosna, Galicia nuturkeun raket, khususna Sierra de O Candán di Pontevedra, atanapi Sierra de Gredos dina Sistem Pusat, dimana aranjeunna ragrag ampir 4000mm dina ngan sataun.

Naha anjeun terang mana tempat anu paling hujan di nagara urang?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.