Suhu rata-rata global bakal naék langkung ti 2 ° C dina akhir abad ka

hawa di sakumna dunya bakal ngaleuwihan 2 derajat

Sanaos aya bagian ageung tina populasi dunya anu henteu acan sadar parobihan iklim sareng pangaruh négatipna sareng anu sanésna, sapertos Présidén Donald Trump, bahkan henteu percanten ka dinya, ngabendung pemanasan global mangrupikeun tantangan anu paling hébat pikeun spésiés manusa dina abad ka-XNUMX.

Pikeun nyobaan nyingkahan musibah ieu anu bakal ngaluarkeun teu stabilitas total di planét ieu, Perjanjian Paris mimiti diberlakukeun. Tujuanana paling penting sareng diperyogikeun pikeun dunya: ngawatesan kanaékan suhu rata-rata planet Bumi ku 2 ° C dibandingkeun sareng tingkat pra-industri sareng teraskeun sareng usaha pikeun ngawatesan paningkatan ieu sareng stabilkeunana dina 1,5 ° C. Panilitian anyar nunjukkeun yén tujuan ieu beuki hésé kahontal. Naon anu urang tiasa laksanakeun?

Curbing naékna suhu beuki hésé

Panilitian statistik parantos dilakukeun di paguron luhur Amérika anu béda (perhatikeun ironi, kumargi présidénna henteu percanten kana perubahan iklim) anu ngungkabkeun yén kamungkinan planét pikeun ngahontal kanaékan 2 ° C sareng tetep sapertos éta ngan 5%. Kami parantos ngalungkeun leungeun kana sirah nalika ningali kamungkinan pikeun ngahontal stabilitas dina 1,5 ° C ngan ukur 1%.

Panilitian ieu parantos diterbitkeun dina jurnal Parobihan Iklim Alam. Diantara hasil panilitian nyaéta kamungkinan aya dina abad ka hareup Suhu bumi naék antara 2 ° C sareng 4,9 ° C. Sacara umum, tujuan anu ditetepkeun dina Pasatujuan Paris ambisius sareng ogé réalistis. Nanging, sanaos dina kasus anu optimal éta kedah leres-leres kapenuhan, éta moal cekap ngajaga pemanasan global di handapeun 1,5 ° C.

Pikeun milarian terang kumaha suhu bakal ningkat salaku fungsi émisi gas rumah kaca pikeun taun 2100, tilu variabel diperhatoskeun: total populasi dunya, produk doméstik per kapita sareng jumlah émisi karbon anu dipancarkeun ku unggal kagiatan ékonomi.

Sakali tilu variabel parantos diwanohkeun dina modél anu ngaduga suhu salaku fungsi émisi global, disimpulkeun suhu rata-rata planét dina akhir abad bakal naék 3,2 ° C. Aranjeunna ngingetkeun yén kagancangan émisi karbon dioksida diréduksi gumantung kana unggal kagiatan ékonomi bakal penting pisan pikeun ngabendung panas kahareup.

Kacindekan anu sanés tina panilitian nyaéta lamun suhu rata-rata global naék di luhur 1,5 ° C, bencana lingkungan anu parah anu seueur nagara bakal sangsara langkung parah tibatan anu ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.