Lake Michigan

fitur Lake Michigan

El tasik michigan éta salah sahiji tina lima situ hébat Amérika Kalér. Hal ieu dikurilingan ku sababaraha kota di Amérika Serikat, salah sahiji nu boga ngaran sarua jeung situ enchanting ieu, sarta leuwih ti 12 juta jalma ngumpul di sabudeureun eta.

Kituna, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan Lake Michigan, ciri sarta pentingna.

sumber

situ di kota Chicago

Lake Michigan mangrupa bagian tina Great Lakes di crossroads Amérika Serikat jeung Kanada. Tapi éta sagemblengna dina wewengkon Amérika Serikat. Studi arkéologis nunjukkeun yén Situ ieu kabentuk kira-kira 13.000 taun ka tukang, sanggeus jaman és panungtungan.

Salaku és dilebur, runtuyan basins badag ngeusi cai ditinggalkeun di tempat maranéhanana, basins ieu, babarengan jeung zat cair séjén, asalna di danau ieu, kitu ogé opat lianna di grup.

Lake Michigan teh danau panggedéna kadua di grup Great Lakes; Kuring kapanggih sorangan merging jeung Lake Huron di Selat Mackinac, dimana cai na ngagabungkeun pikeun ngabentuk awak cai ilahar disebut Lake Huron, Michigan. Perlu disebatkeun yén selat éta mangrupikeun jalur perdagangan bulu anu penting dina jaman baheula.

Jero danau ieu mimiti dititénan dina hiji ekspedisi di 1985, anu dipingpin ku élmuwan ti Universitas Wisconsin ngaranna J. Val Klump; junun ngagunakeun submersible pikeun ngalaksanakeun panalungtikan pikeun nangtukeun na 281 méter.

Fitur Lake Michigan

danau beku Michigan

Karakteristik Lake Michigan naon ngabedakeun eta ti situ séjén di dunya, ngaliwatan ciri ieu anjeun bisa ngarti loba aspék dasar danau, diantara Great Lakes eta rengking kadua di skala di Amérika.

Dina hal ieu, bisa disebutkeun yen Lake Michigan boga elemen ciri handap:

  • Éta danau lokasina sagemblengna di Amérika Serikat tur Ieu milik wewengkon Great Lakes.
  • Dikurilingan ku Amérika Indiana, Illinois, Wisconsin, sareng Michigan.
  • Legana 57.750 kilométer pasagi, kalawan luhurna 176 méter sarta jero cai 281 méter.
  • Panjangna 494 kilométer sareng rubakna 190 kilométer.
  • Cai mibanda runtuyan pulo pedalaman disebut: Beaver, Manitou Kalér, Manitou Kidul, Washington, sarta Rock.
  • Éta nampi cai tina sababaraha walungan sareng ngagabung sareng Walungan Saint Lawrence dina baskom na.
  • Sababaraha kota konsentrasi di basisirna, tapi anu pang menonjol nyaéta Chicago, Milwaukee sareng Muskegon.
  • Olahraga sareng fishing komérsial dilaksanakeun di danau, trout sareng spésimén sanésna dicandak, sareng salmon diwanohkeun.
  • Ieu kapanggih dina 1634 ku ngajajah Perancis Jean Nicolet.
  • Di situ ieu mucunghul pasir keusik ditutupan ku jukut héjo sarta cherries pantai, sanajan dina ahir usum panas caina di dieu téh tiis jeung transparan, sarta hawa anu pikaresepeun.
  • Aya batu Petoskey di Tasik Michigan. Ieu souvenir geulis ti danau. Éta dianggap batu resmi danau. Éta pisan hiasan. Aranjeunna mibanda penampilan fosil sarta exquisitely ukiran. Aranjeunna unik di wewengkon sarta leuwih 3. Saratus lima puluh taun.

Cuaca Lake Michigan

situ Michigan

Ieu mangrupikeun danau anu saé sareng disarankeun pikeun nganjang ka éta khususna antara Juni sareng Séptémber, sabab cuaca panas sareng sawaréh mendung dina tanggal ieu, sanaos usum tiris tiis pisan. Suhu di daérah ieu umumna beda-beda antara -7 ° C sareng 27 ° C, sareng nilai-nilai ieu jarang robih sacara signifikan, upami aranjeunna, aranjeunna moal ngahontal -14 ° C atanapi langkung ti 30 ° C. Tapi kanyataanana ayeuna béda, sabab suhu sahandapeun -45 ° C parantos diverifikasi, anu nyababkeun Let cai Lake Michigan freeze.

Cai na nyanghareupan anu disebut pangaruh danau: dina usum tiis, angin nyababkeun évaporasi ngahasilkeun salju, tapi dina usum sanés, nalika nyerep panas sareng niiskeun hawa dina usum panas sareng usum gugur, aranjeunna ogé ngatur suhu. Hal ieu ngamungkinkeun penampilan sabuk buah, anu mangrupikeun waktos nalika jumlah ageung buah tiasa dipanén nuju daérah kidul.

Flora, fauna jeung géologi

Kawas kalolobaan situ, fitur géologis Lake Michigan éta aya depresi dina taneuh, dimana cai dikumpulkeun ti sababaraha walungan; Salian sajumlah mineral sapertos beusi, mineral ieu engké diangkut ka Pagunungan Appalachian. Ti wewengkon penghasil batubara.

Struktur géologis taneuh di éta wewengkon ngajadikeun taneuh beunghar ku produksi pangan lantaran subur pisan jeung boga leuweung gedé. Lake Michigan dicirikeun ku ayana rawa diserbu ku cai; aya jukut jangkung, sabana, jeung pasir keusik jangkung, sakabéh nu ngajadikeun pikeun habitat alus teuing pikeun satwa.

Dina hal ieu, fauna na diwakilan ku lauk sapertos trout, salmon, snook sareng pike perch, sadayana idéal pikeun kagiatan olahraga fishing. Aya ogé crawfish, bolu, lamprey laut, garuda jeung loba spésiés manuk lianna kayaning swans, geese, gagak, bebek, vultures, Hawks tur leuwih, sakumaha danau boga kabeungharan hébat satwa.

Lake Michigan Kujang jeung curiosities

Numutkeun agénsi perjalanan Travel & Leisure, Lake Michigan dikurilingan ku sajarah anu sami sareng Loch Ness di Skotlandia, dimana nyarios yén aya monster sareng séri ciri prasejarah anu parantos dipendakan tanggung jawab pikeun nyayogikeun jasa wisata pikeun daérah éta. saprak 1818.

Seueur jalma yakin yén monster sapertos oray ageung ieu saleresna, sakumaha anu dijelaskeun, henteu nyata, sabab teu aya anu ngadeukeutkeunana, atanapi sahenteuna teu aya anu tiasa dipoto, ku kituna ieu dianggap bagian tina legenda anu pendudukna. wewengkon exaggerated pikeun narik pariwisata.

Naha anjeun pikir aya monster di Tasik Michigan atanapi henteu, Ieu mangrupikeun kasempetan anu pikaresepeun pikeun pendak sareng anjeunna sareng liburan, sabab anjeun bisa ngojay di cai na, ngarasakeun poé reureuh di leuweung atawa ngan diajar ngeunaan eta. Pikeun anu resep salju sareng usum tiris, daérah ieu beku dina waktos taun ieu, janten anjeun tiasa latihan olahraga usum tiris sapertos ski.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan Lake Michigan jeung ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.