Satelit Sentinel-6

studi parobahan iklim

Satelit observasi Bumi paling canggih di dunya diluncurkeun ti Pangkalan Angkatan Udara Vandenberg di California. Buah tina partnership bersejarah antara Amérika Serikat jeung Éropa, satelit Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngaluncurkeun misi lima satengah taun pikeun ngumpulkeun data anu akurat ngeunaan tingkat laut sareng kumaha sagara urang naék kusabab parobahan iklim. Misi ogé bakal ngumpulkeun data suhu sareng kalembaban atmosfir anu akurat, anu bakal ngabantosan ngaoptimalkeun ramalan cuaca sareng modél iklim.

Dina artikel ieu kami baris ngajelaskeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan satelit Sentinel-6, ciri na pentingna.

Ciri utama

kulawarga satelit

Satelit ieu dingaranan Dr Michael Freilich, urut diréktur Divisi Élmu Bumi NASA. a ngajengkeun tireless pikeun kamajuan dina ukuran satelit laut. Sentinel-6 Michael Freilich ngawangun warisan misi Sentinel-3 Copernicus Badan Spasi Éropa (ESA) sareng warisan TOPEX / Poseidon sareng satelit observasi tingkat laut Jason-1, 2 sareng 3 Diluncurkeun dina 2016, Jason-3 terus nyadiakeun data runtuyan waktu ti 1992 TOPEX / observasi Poseidon.

Sapanjang 30 taun katukang, data tina satelit ieu parantos janten standar anu ketat pikeun ngulik tingkat laut ti luar angkasa. Sentinel-6 adina Michael Freilich urang, Sentinel-6B, éta dijadwalkeun diluncurkeun dina 2025 sareng neraskeun pangukuran sahenteuna sahenteuna lima taun.

"Catatan observasi anu lumangsung ieu penting pikeun ngaidentipikasi naékna permukaan laut sareng ngartos faktor anu tanggung jawab," saur Karen Saint-Germain, diréktur Divisi Élmu Bumi NASA. "Ngaliwatan Sentinel-6 Michael Freilich, kami mastikeun yén pangukuran ieu maju dina kuantitas sareng akurasi. Misi ieu ngahormatan élmuwan sareng pamimpin anu kasohor sareng bakal neraskeun warisan Mike pikeun ngamajukeun panalungtikan laut.

Kumaha Sentinel-6 Ngabantosan

satelit sentinel-6

Janten kumaha Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngabantosan ningkatkeun pamahaman urang ngeunaan sagara sareng iklim? Ieu lima hal anu anjeun kedah terang:

Sentinel-6 bakal masihan inpormasi ka para ilmuwan

Satelit éta bakal nyayogikeun inpormasi pikeun ngabantosan para ilmuwan ngartos kumaha parobahan iklim ngarobih basisir Bumi sareng kumaha gancangna éta lumangsung. Sagara jeung atmosfir Bumi teu bisa dipisahkeun. Sagara nyerep leuwih ti 90 persén panas Bumi ku nambahkeun gas rumah kaca, ngabalukarkeun cai laut ngalegaan. Dina waktos ayeuna, ékspansi ieu akun pikeun ngeunaan sapertilu tina naékna permukaan laut, sedengkeun cai tina lebur glaciers jeung és lambar akun pikeun sésana.

Laju naékna sagara geus gancangan dina dua dekade panungtungan, sarta élmuwan memperkirakan yén éta bakal ngagancangkeun malah leuwih dina taun datang. Naékna permukaan laut bakal ngarobih garis pantai sareng ningkatkeun banjir anu didorong ku badai. Pikeun langkung ngartos kumaha naékna permukaan laut bakal mangaruhan manusa, para ilmuwan peryogi rékaman iklim jangka panjang, sareng Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngabantosan catetan éta.

"Sentinel-6 Michael Freilich mangrupikeun tonggak ukur dina pangukuran permukaan laut," saur Josh Willis, ilmuwan proyék di Laboratorium Jet Propulsion NASA di California Kidul, anu ngatur kontribusi NASA pikeun misi éta. "Ieu kahiji waktos urang suksés ngembangkeun sababaraha satelit salami dasawarsa pinuh, ngakuan yén parobahan iklim sareng naékna permukaan laut mangrupikeun tren permanén."

Aranjeunna bakal ningali hal anu misi permukaan laut saméméhna teu bisa

Kusabab 2001, dina ngawaskeun permukaan laut, séri satelit Jason parantos tiasa ngawas fitur sagara ageung sapertos Teluk Stream sareng acara cuaca sapertos El Niño sareng La Niña anu bentang rébuan mil.

Sanajan kitu, catetan parobahan leutik permukaan laut deukeut wewengkon basisir éta bisa mangaruhan navigasi kapal jeung fishing komérsial masih saluareun kamampuhan maranéhanana.

Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngumpulkeun pangukuran dina résolusi anu langkung luhur. Salaku tambahan, éta bakal kalebet téknologi énggal pikeun instrumen Advanced Microwave Radiometer (AMR-C), anu, sareng altimeter radar misi Poseidon IV, bakal ngamungkinkeun para panalungtik diajar fitur sagara anu langkung alit sareng langkung kompleks, khususna caket basisir.

Sentinel-6 ngawangun dina partnership suksés antara AS jeung Éropa

Sentinel-6 Michael Freilich mangrupikeun usaha gabungan munggaran ku NASA sareng ESA dina misi satelit sains Bumi sareng partisipasi internasional munggaran dina Copernicus, program observasi Bumi Uni Éropa. Nuluykeun tradisi lila kolaborasi antara NASA, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) sareng mitra Éropana, kalebet ESA, Organisasi Éropa pikeun Pangembangan Satelit Météorologi (EUMETSAT) sareng Pusat Panaliti Angkasa Perancis (CNES).

Kolaborasi internasional nyayogikeun sumber pangaweruh ilmiah sareng sumber anu langkung ageung tibatan anu tiasa disayogikeun nyalira. Élmuwan parantos nyebarkeun rébuan makalah akademik nganggo data permukaan laut anu dikumpulkeun ku séri misi satelit AS sareng Éropa anu dimimitian ku peluncuran TOPEX/Poseidon di 1992.

Bakal ningkatkeun pamahaman ngeunaan perubahan iklim

sentinel-6

Ku ngalegaan catetan global data suhu atmosfir, misi bakal ngabantosan para ilmuwan ningkatkeun pamahaman ngeunaan parobahan iklim Bumi. Parobahan iklim mangaruhan henteu ngan sagara jeung beungeut Bumi, tapi ogé mangaruhan atmosfir dina sagala tingkatan, ti troposfir ka stratosfir. Instrumén sains dina kapal Sentinel-6 Michael Freilich ngagunakeun téknik anu disebut radio okultasi pikeun ngukur sipat fisik atmosfir Bumi.

Global Navigation Satellite Radio Concealment System (GNSS-RO) mangrupikeun alat anu ngalacak sinyal radio tina satelit navigasi sanés anu ngorbit Bumi. Tina sudut pandang Sentinel-6 Michael Freilich, nalika satelit ragrag di handap cakrawala (atanapi naék), sinyal radiona ngarambat ngaliwatan atmosfir. Dina ngalakukeun kitu, sinyal slows turun, frékuénsi robah, sarta kurva jalur. Élmuwan tiasa ngagunakeun éfék ieu, anu disebut réfraksi, pikeun ngukur parobahan leutik dina dénsitas, suhu, sareng eusi Uap atmosfir.

Nalika panalungtik nambahkeun inpo ieu kana data aya ti instrumen sarupa ayeuna operasi di spasi, maranéhna bakal bisa hadé ngartos kumaha parobahan iklim Bumi kana waktu.

"Sapertos ukuran jangka panjang permukaan laut, urang peryogi pangukuran jangka panjang tina atmosfir anu robih supados langkung ngartos sadayana épék perubahan iklim," saur Chi Ao, élmuwan instrumen GNSS-RO di Laboratorium Propulsion Udara. Jet. "Radio occultation mangrupikeun metode anu akurat sareng tepat."

Ningkatkeun ramalan cuaca

Sentinel-6 Michael Freilich bakal ngabantosan ningkatkeun ramalan cuaca ku nyayogikeun inpormasi meteorologi ngeunaan suhu sareng kalembaban atmosfir.

Altimeter radar satelit bakal ngumpulkeun pangukuran kaayaan permukaan laut, kalebet jangkungna gelombang anu signifikan, sareng data tina instrumen GNSS-RO bakal ngalengkepan observasi atmosfir. Kombinasi ukuran ieu bakal masihan ahli meteorologi langkung seueur inpormasi pikeun nyaring ramalanna. Salaku tambahan, inpormasi ngeunaan suhu sareng kalembaban atmosfir, ogé suhu permukaan laut, bakal ngabantosan ngaoptimalkeun model formasi badai jeung évolusi.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan Sentinel-6 sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eureun cenahna

    Sakumaha biasa, pangaweruh berharga anjeun enriches kami dinten ka poé leuwih