Naha badai ayeuna gaduh nami?

Squall leuwih Las Palmas de Gran Canaria

La squall 'Ana' Éta anu pangpayunna nampi nami anu pantes, hal anu henteu kéngingkeun saha waé anu teu paduli. Mémang nyatana urang moal ngagaduhan pilihan tapi dibiasakeun, sapertos anu dilakukeun ku urang Amérika sareng Asia nalika mutuskeun namina badai / topan.

tapi, Naha badai ayeuna gaduh nami? 

Naon ari bajing?

A bajing Mangrupikeun siklon anu pas antara 30 sareng 60º lintang. Mangrupikeun sistem tekanan anu handap dimana angin muter ka arah anti jarum jam di Hémisfér Kalér, sareng biasana ngahasilkeun angin sareng banjir anu kuat.

Badai-badai éta anu ngagaduhan nami bakal janten anu tiasa mangaruhan pisan kana barang sareng jalmi, tapi henteu perlu pikeun aranjeunna ngalaman prosés cyclogenesis ngabeledug.

Naha badai gaduh nami?

Jawabanana sami sareng naha badai gaduh nyalira: pikeun nyegah karusakan salajengna. Badai jero, sapertos 'Ana', nyababkeun karugian material anu signifikan, tapi ogé nempatkeun résiko kahirupan masarakat, maka disarankeun pikeun ngalakukeun tindakan sateuacan aranjeunna sumping. Pikeun ningkatkeun komunikasi peringatan kaamanan, perlu siklon nampi nami nyalira, sabab unggal detik diitung.

Kaputusan ieu dicandak ku kasepakatan gotong royong ku Badan Météorologi Nagara (AEMET), MétéoFrance (Perancis) sareng IMPA (Portugal). Dugi ka 1 Désémber 2017 sadaya badai jero bakal disebat ku nami anu leres. Maka, tilu nagara ieu mangrupikeun anu pang anyarna, saatos Karajaan Inggris, Irlandia sareng Jérman, parantos milih nganggo sistem ieu.

Tapi henteu sadaya badai bakal dibaptis, ngan ukur Atlantik sareng »ngan nalika kaayaan diramalkeun anu timbulna peringatan angin tingkat oranyeu atanapi beureum anu aya hubunganana sareng cenah turun di salah sahiji ti tilu nagara». Salaku conto, di Spanyol, angin ngahiliwir kedah langkung ti 90km / jam. Dina kasus badai Tengah, strategi anu sami diarepkeun kapayunna.

Janten, numutkeun perjanjian, jasa meteorologi anu masihan peringatan tingkat oranyeu atanapi beureum anu munggaran bakal masihan anjeun nami nuturkeun urutan anu tos ditangtoskeun, anu ieu di handap: Ana, Bruno, Carmen, Emma, ​​Felix, Gisele, Hugo, Irene, José, Katia, Leo, Marina, Nuno, Olivia, Pierre, Rosa, Samuel, Telma, Vasco, Wiam.

Kacuali pikeun siklon pasca tropis atanapi ekstra-tropis anu parantos nampi sebutan ti CNH atanapi Pusat Topan Nasional anu aya di Miami, ieu bakal janten nami anu bakal dianggo. Kunaon Kusabab jalma ogé langkung merhatoskeun kana fenomena meteorologi anu ngagaduhan nami, tah mangrupikeun cara pikeun nyegah masalah anu disababkeun ku siklon.

Méga badai

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.