'After Ice', aplikasi anu nunjukkeun kumaha kaayaan dunya saatos cair

 

Ny

Banténg Wall Street (New York) bakal beuleum saatos caina.

Upami anjeun gaduh iPhone ayeuna anjeun bakal ningali kumaha sababaraha juru dunya saatos lebur tiang disababkeun ku pemanasan global berkat aplikasi gratis anu dikembangkeun ku New Yorker Justin Brice Guariglia.

Aplikasi na, disebat »Saatos És»(Saatos és dina basa Spanyol), éta pikaresepeun pisan, kumargi ngamungkinkeun para pangguna ningali naon anu bakal katingali dunya na nalika permukaan laut naék.

Aplikasi 'Saatos És'

Guariglia parantos nganggo data NASA ngeunaan tingkat, geolokasi sareng réalitas anu ditambih pikeun nawiskeun kami visi masa depan anu teu pati jauh ti New York sareng kota-kota sanés. Janten, gambar munggaran anu nembongan pas anjeun ngaunduh aplikasi nyaéta sapotong és murag, nyaéta anu parantos kajantenan langkung ti saabad, sanaos langkung frékuénsi dina sababaraha taun ka pengker sabab suhu rata-rata global naék.

Alatna ngajelaskeun éta permukaan laut di New York tiasa naék ampir genep méter (6 suku) ku akhir abad ka, sahingga beuleumkeun patung anu terkenal tina Bull of Wall Street atanapi Miami Beach, sareng anu sanésna.

Ny

Bull of Wall Street (New York) tiasa beuleum saatos caina. Gambar - Climatecentral.org

"After Ice" mangrupikeun bagian tina karya Guariglia, anu saatos ngumbara sareng NASA di Greenland parantos nganggo foto udara salaku dasar pikeun "ngecét" lanskap ku printer anu nganggo teknologi tinggi. Nalika anjeunna parantos fokus kana tempat-tempat anu henteu tiasa diaksés ku kalolobaan jalma fana, aplikasi nunjukkeun kumaha pentingna aranjeunna pikeun langkung ngartos pemanasan global sareng kumaha pentingna pikeun nyandak tindakan anu épéktip pikeun ngeureunkeunana.

Universitas Harvard

Universitas Harvard tiasa handapeun cai ku 2100. Image- Climatecentral.org

Sareng upami anjeun teu gaduh iPhone sareng anjeun hoyong ningali gambarna, anjeun tiasa ningali ku ngalakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.