Énergi panas bumi. Rumah kaca sareng aplikasi na dina tatanén

Tutuwuhan panas bumi

Tutuwuhan panas bumi

Énergi panas bumi nyaéta énergi anu tiasa diala ku ngamangpaatkeun panas internal Bumi. Panas ieu disababkeun ku sababaraha faktor, panasna sésa sorangan, gradién panas bumi (paningkatan suhu kalayan jero) sareng panas radiogénik (buruk isotop radiogén), sareng anu sanésna.

Pamakéan énergi panas bumi nyebar di sababaraha nagara sapertos Islandia anu nyumbang ampir 70% énergi anu dianggo kumargi lokasina. Di daérah sanés anu ngagaduhan kamungkinan anu sami, sapertos Azores, éta henteu lega teuing. Di nagara batur resep Holland panggunaan na dugi ka manaskeun sareng di Madrid contona éta dipaké dina sistem AC internal tina metro. Aplikasi pikeun tatanén, masih henteu pati lega, tiasa ngamungkinkeun pikeun ngagaduhan rumah kaca berkelanjutan énergi.

Énergi panas bumi mangrupikeun énergi anu paling épisiénasi boh tina sudut pandang konsumsi énergi sareng tabungan ékonomi. Ngagambarkeun a hemat énergi sareng ekonomis antara 60 sareng 80% dibandingkeun sareng sistem AC tradisional sapertos minyak gas atanapi solar. Éta ogé langkung épisién tibatan énergi anu tiasa diperbarui anu sanés, sapertos biomassa atanapi surya, dibandingkeun anu ngagambarkeun tabungan langkung ti 50%.

Imah kaca geothermal

Imah kaca geothermal

Diteangan ku panggunaan énergi panas bumi, henteu ngan ukur pikeun nyayogikeun pepelakan kalayan kaayaan lingkungan sareng pamekaran anu hadé salami tahap épolusi na, tapi ogé pikeun ngirangan biaya énergi maksimal sareng anu langkung penting, pikeun ngirangan polusi atmosfir anu maksimal.

Rumah kaca pikeun panggunaan tatanén ngagaduhan kabutuhan énergi anu meryogikeun sakitar 400 ton suluh rata-rata per hektar dina bulan anu kirang haneut. Kabutuhan bahan bakar fosil ieu bakal diréduksi janten 0 ku panggunaan panas internal sareng gas alam anu dihasilkeun dina bojong anu tangtu.

Ku ngagunakeun téhnik AC anu béda, suhu anu pas tiasa disayogikeun sapanjang taun ku cara ningkatkeun suhu dina usum salju sareng ngirangan suhu interior sakumaha diperyogikeun dina usum panas. Pamakéan sumber panas bumi dina kaskade sering pisan, kumargi henteu sadayana pepelakan peryogi asupan kalori anu sami. Dina modul munggaran rumah kaca, dina kontak sareng cai anu paling haneut, pepelakan anu peryogi pisan bakal kapendak. Garapan cascade ieu ngahémat biaya sareng énergi.

Jinis énergi ieu ngagaduhan seueur kaunggulan: kagumantungan énergi di luar bakal dihindari, limbah bakal diréduksi jadi minimum sareng bakal ngakibatkeun dampak lingkungan anu langkung handap tibatan anu dihasilkeun ku énergi durukan. Salaku tambahan, sistem ieu hemat pisan, duanana sacara ékonomis sareng energetis sareng anggap ampir henteuna noise luar. Éta ogé kedah diperhatoskeun yén éta mangrupikeun énergi anu diperpanjang sareng henteu tunduk kana harga pasar. Ukuran anu diperyogikeun pikeun pepelakan sakedik pisan dibandingkeun énergi anu sanés sareng pangaruh visual na langkung handap sabab henteu meryogikeun pangwangunan bendungan, pembalakan leuweung, atanapi pangwangunan bak panyumputan bahan bakar.

Sanaos ogé ngagaduhan sababaraha kakurangan: dina sababaraha kasus émisi hidrogén sulfida anu dina jumlah anu seueur henteu katarima sareng bisa nepi ka tiwasna, kontaminasi cai caket sareng zat sapertos arsén, amonia, polusi termal, buruk bentang sareng anu teu tiasa janten transportasi (salaku tanaga utami) sareng panggunaan na dugi ka tempat-tempat tertentu.

Inpo leuwih:Parobihan iklim: naha planét ditumpes musibah?Éropa Kalér dina waspada pikeun badai kuatGambar anu paling spektakuler tina letusan gunungapi Grímsvötn,


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.