Rawa Madrid

Waduk Madrid

Waduk mangrupikeun cadangan cai anu strategis pikeun nyayogikeun pusat kota. Sanaon éta buatan sareng diwangun ku manusa, dibarengan ku lahan baseuh éta ngabentuk ékosistem anu pohara berharga. Aranjeunna dipikaterang ogé pikeun kageulisan indah anu unik nalika aranjeunna ngagaduhan perwakilan penting ngeunaan flora sareng fauna. Manuk akuatik khususna dipikaterang. The rawa-rawa Madrid aranjeunna dipikaterang sareng sering dijelajah dina basis wisata.

Kituna, urang bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun ngeunaan sagala ciri sareng pentingna rawa-rawa Madrid.

Rawa Madrid

Lemah baseuh

Tempat sapertos rawa sareng waduk aya hubunganana sareng lingkungan akuatik. Salaku tambahan, aranjeunna tunduk kana tekanan demografi tinggi sareng sadayana ieu mangaruhan kana pangropéa kualitas cai sareng ékosistem anu aya hubunganana. Kusabab kitu, éta parantos diputus pikeun nyandak sababaraha cara pikeun nangtayungan ékosistem ieu. Kami terang éta masarakat Madrid ngagaduhan 14 waduk sareng 23 lahan baseuh anu dijaga anu kalebet kana katalog waduk sareng lahan baseuh. Spasi ieu kalebet sabab ngagaduhan ciri alami sareng ngandung sajumlah ageung cai kanggo pasokan.

Urang terang yén waduk anu ngalir cai buatan anu disimpen sareng didamel ngalangkungan walungan sareng aliran. Cai dipaké pikeun pasokan, irigasi, kagunaan hidroelektrik sareng anu sanésna. Aya baskom anu luhur sareng tengah di walungan waduk Madrid éta Aranjeunna lahir ti gunung Guadarrama sareng Somosierra. Seueur waduk ieu aya di tempat anu teu sering dikunjungi sareng ieu parantos ngamajukeun kamekaran ékosistem anu aya hubungan sareng cai. Ékosistem ieu parantos dijalankeun salaku tempat perlindungan pikeun seueur jinis spésiés. Sadaya lingkungan rawa Madrid parantos ngagaduhan ciri anu khas sareng pikaresepeun. Kapentingan ieu parantos dihijikeun antara éksploitasi sareng kagiatan tatanén.

Katalog lahan baseuh Madrid

Rawa lindung tina madrid

Hayu urang tingali anu mana 14 waduk anu kalebet dina katalog kontainer sareng lahan baseuh anu dijagi masarakat Madrid:

  • Baskom walungan Lozoya: waduk Pinilla, Riosequillo, Puentes Viejas, El Villar sareng El Atazar.
  • Baskom walungan Guadalix: waduk Pedrezuela.
  • Baskom walungan Manzanares: waduk Navacerrada, Santillana sareng El Pardo.
  • Baskom walungan Guadarrama: waduk La Jarosa, Los Arroyos sareng Valmayor.
  • Baskom walungan Alberche: waduk San Juan sareng Picadas.

Waduk anu katalog gaduh Rencana Manajemén kecuali:

  • Waduk Santillana, sabab kalebet kana Taman Daérah Cuenca Alta del Manzanares.
  • Waduk El Pardo, sabab éta aya di jero Monte del Pardo (milik Warisan Nasional).
  • Waduk San Juan, kumargi permukaan na dibagi antara Komunitas Otonom Madrid sareng Castilla-León.

Karakteristik tina waduk anu dijagaan

Rawa Madrid

Urang ayeuna bakal nganalisis anu ciri utama salaku kasimpulan tina rawa Madrid:

  • Waduk Pinilla: Kotamadya kota Lozoya sareng Pinilla del Valle dipendakan sareng legana 443 héktar.
  • Waduk Riosequillo: Tempatna di kota-kota di Buitrago de Lozoya, Gargantilla del Lozoya sareng Garganta de los Montes sareng legana 322 hektar. Éta ngagaduhan Rencana Manajemén Sumberdaya Alam pikeun Sierra del Guadarrama.
  • Waduk Puentes Viejas: aya kotamadya Piñuécar, Puentes Viejas, Buitrago de Lozoya Madarcos sareng Gascones. Daérah na lega 268 héktar.
  • Waduk El Villar: Tempatna di kota Puentes Viejas, Robledillo de la Jara sareng Berzosa de Lozoya. Cai permukaanna 136 hektar permukaan cai.
  • Waduk El Atazar: Tempatna di kota El Berrueco, Robledillo de la Jara, El Atazar, Cervera de Buitrago, Puentes Viejas sareng Patones. Daérah permukaanna 1.055 héktar permukaan cai. Kusabab ukuranana ageung, éta mangrupikeun salah sahiji rawa anu paling penting di Madrid.
  • Waduk Pedrezuela: tempatna di kota-kota di Guadalix de la Sierra, Pedrezuela sareng Venturada. Permukaan permukaan cai na 415 hektar. Salah sahiji inohong panyalindungan na nyaéta LIC Cuenca del Río Guadalix.
  • Waduk Santillana: aya kotamadya Manzanares El Real sareng Soto del Real. Luas permukaan cai na 1.431 hektar sareng ngagaduhan inohong panyalindungan sanésna sapertos Manzanares River Basin SCI. Éta ogé mangrupikeun rawa anu penting di Madrid kusabab ukuran sareng kapasitas na pikeun nahan cai.
  • Waduk Navacerrada: éta kagolong kana kotamadya Navacerrada, Becerril de la Sierra sareng Collado Mediano. Daérah na ngan ukur 91 hektar. Éta dipaké pikeun nyayogikeun daérah caket sareng sababaraha irigasi.
  • Waduk Jarosa: hiji-hijina kotamadya dimana manjangna nyaéta di Guadarrama. Éta mangrupikeun salah sahiji rawa anu pang alitna di Madrid kalayan ngan ukur 58 hektar lahan. Sanaos kitu, éta ngagaduhan rencana manajemén sumber daya alam milik Sierra de Guadarrama.
  • Waduk El Pardo: Kotamadya Madrid tempatna sareng luasna 1.179 hektar. Éta dianggap ZEPA (daérah panyalindungan khusus pikeun manuk). Éta ogé kagolong kana warisan nasional.
  • Embung Arroyos: Éta kagolong kana kotamadya El Escorial kumargi éta alit pisan. Ngan ukur lega cai na 12 héktar.
  • Waduk Valmayor: Tempatna di kota El Escorial, Valdemorillo, Colmenarejo sareng Galapagar. Cai mibanda luas permukaan cai 775 hektar lahan. Éta dianggap salaku taman régional tina jalan tengah walungan Guadarrama sareng sadaya sakurilingna.
  • Waduk San Juan: kagolong kana kotamadya San Martín de Valdeiglesias sareng Pelayos de la Presa. Luas na 1.235 hektar, mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna. Éta ogé ngagaduhan inohong perlindungan sapertos ZEPA Encinares tina walungan Alberche sareng Cofio sareng ZEC Cuencas tina walungan Alberche sareng Cofio. ZEC mangrupikeun daérah konservasi khusus. Ieu disababkeun ku seueur jumlah flora sareng fauna milik tempat ieu.
  • Pike reservoir: Éta kagolong kana kotamadya Navas del Rey, San Martín de Valdeiglesias sareng Pelayos de la Presa. Jembar lahanna ngan ukur 74 hektar. Éta ogé ZEPA sareng ZEC kusabab ayana ageung manuk hijrah.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan rawa Madrid sareng ciri utama na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.