Rasi Aries

aries rasi

Sakumaha urang terang, sapanjang langit biasana urang mendakan seueur rasi yén aranjeunna henteu langkung mangrupikeun sakumpulan bintang anu ngahiji ngawangun bentuk anu khusus. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun perkawis ieu rasi Aries. Éta mangrupikeun salah sahiji tina 12 rasi zodiak. Zona zodiak nyaéta adegan sawarga anu nembé panonpoé ngalir. Dicarioskeun nalika panonpoe siga anu ngalir, sabab urang terang yén panonpoé mangrupikeun bintang dina posisi anu tetep. Éta ngan ukur ngarujuk kana jalur anu katingalina nuturkeun tina panitén taneuh.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, komposisi sareng panasaran tina konstelasi Aries.

Komposisi konstelasi aires

Mangrupikeun salah sahiji jinis pengelompokan bintang anu aya di antara rasi bintang Pisces jeung Taurus. Dua rasi ieu ogé kagolong kana grup anu aya di zona zodiak. Rasi bintang Aries parantos dipikaterang ti saprak jaman kuno saprak éta muncul dina katalog bintang anu dihasilkeun Ptolemy sareng 48 rasi dikumpulkeun. Katalog ieu parantos didamel ti abad kadua saatos Masehi.

Pikeun sadaya jalma anu hoyong ngabayangkeun rasi bintang zodiak, anjeun kedah milari konstelasi Aries dina kuadran munggaran beulahan bumi kalér. Éta tiasa ditingali tina ampir garis lintang mana waé éta saluhureun 60 derajat kidul. Ukuranna sedeng sareng nempatan posisi 39 diantara 88 rasi modéren anu dipesen ku ukuranana. Rasi modéren dipesen ku ukuran ti pangageungna dugi ka pangleutikna pikeun mengklasifikasikeun masing-masing. Luas permukaan dina lingkup langit tina rasi hawa sakitar 441 derajat kuadrat.

Supados langkung ngaidentipikasi konstelasi ieu urang tiasa ningali mana anu rasi tatangga. Ieu ieu di handap: Perseus (Perseus), Segitiga (Triangulum), Ikan (Pisces), Keto (Cetus) sareng Taurus (Taurus). Rasi bintang Aries mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal di kalangan astronom sabab nyababkeun pancuran meteor terkenal. Sakumaha urang terang, aya pancuran bintang unggal sering di langit. Diantara pancuran meteor ieu dihasilkeun ku rasi ieu urang ngagaduhan Arietids diurnal nalika usum panas, ogé Aripsid Epsilon sareng Mei Arietids.

Alesan sanésna éta penting nyaéta sabab sajumlah bintang parantos dipanggihan sareng planét sanés anu ngorbitna.

Asal mitologis

Urang bakal terang naon asal mitologis rasi ieu. Sato anu ngagambarkeun Aries nyaéta domba. Ieu kusabab Aries asalna tina basa Latin sareng hartosna ram. Anu parantos dipikaterang ku peradaban Babul, mimitina éta ngagaduhan bentuk padamel tatanén. Éta parantos dina période akhir tina peradaban Babulonia yén sadaya pengelompokan bintang janten pakait sareng tokoh domba. Nanging, urang kedah terang yén ieu mangrupikeun jinis pergaulan. Éta henteu persis ngawangun sapertos domba.

Peradaban sanés anu ngagaduhan élmu ngeunaan rasi ieu nyaéta peradaban Mesir. Urang Mesir ngahubungkeun pangumpulan bintang ieu sareng Déwa Amun. Bédana na nyaéta dina sababaraha kasempetan bentuk konstelasi ieu diwakilan ku sirah domba.

Panasaran ku konstelasi Aries nyaéta yén dua millennia ka pengker spring equinox lumangsung nalika ngalangkungan rasi ieu. Ieu ngajantenkeun titik dimana ekuinok ngalangkungan rasi Aries ngagaduhan nami titik Aries atanapi titik vernal. Dina titik ieu dimana spring equinox intersect sareng rasi, éta ogé dianggap janten dimana zona zodiak dimimitian. Tunjukna titik ieu parantos dijaga dugi ka ayeuna, sanaos kanyataanna dina ékuinoks maranéhna sateuacanna. Presisi tina equinoxes ngajadikeun ayeuna equinox cinyusu nembus rasi pisces. Di pikahareupeun éta bakal nembus rasi bintang anu sanés.

Rasi dina mitologi Yunani

Angka Aries aya hubunganana sareng domba anu nyalametkeun Phryxus sareng Hele. Numutkeun kana mitos anu nimbulkeun konstelasi ieu, tokoh-tokoh ieu mangrupikeun putra ti Raja Atamante sareng istrina anu munggaran Nefele. Kusabab pamajikan kadua lalaki ieu ngarasa benci pisan sareng dengki pikeun anjeunna anjeunna mutuskeun Datang sareng rencana pikeun maéhan duanana. Rencana éta pikeun nyababkeun kalaparan di sakumna karajaan sahingga aranjeunna kedah ngalakukeun pangorbanan ka déwa pikeun ngeureunkeun kalaparan. Pangorbananana henteu lain ngan ukur ngabunuh Frixo sareng Hele. Awéwé éta masihan salakina terang yén oracle of Delphi nyaéta jalma anu dikirimkeun ka anjeunna yén anjeunna kedah ngorbankeun Phryxus sareng Hele.

Nalika Raja Atamante badé ngurbankeun budakna, Aries sumping. Aya anggur anu dikirim ku Nefele, indung Frixo sareng Hele. Hatur nuhun kana intervénsi ieu anjeunna tiasa nyalametkeun barudak sareng kuring béjakeun ka Colchis. Carita na henteu réngsé saé pisan saprak Frixo moal salamet tina perjalanan ieu.

Béntang tina rasi Aries

rasi Aries di langit

Rasi ieu ngagaduhan sababaraha bintang anu narik ati. Nanging, tilu bintang anu paling penting dina konstelasi ieu nyaéta Alpha, Béta, sareng Gamma Arietis. Total rasi ngagaduhan sakitar 67 bentang anu nuturkeun nami Bayer. Sanaos kitu, ngan ukur dua diantarana ngagaduhan gedena anu jelas anu gaduh nilai langkung handap ti 2. Hayu urang tingali sacara rinci sareng naon ciri-ciri 3 bintang anu paling penting tina konstelasi ieu:

  • Alfa Arietis: mangrupikeun terang tina konstelasi Aries. Éta ogé dikenal ku nami Hamal. Aranjeunna aya 66 taun cahaya sareng éta mangrupikeun bintang buta anu ngagaduhan planét anu ngurilingan na.
  • Béta Arietis: Ogé dipikaterang ku nami Sheratan. Mangrupikeun bintang binér anu gaduh magnitudo jelas 2.66. Komponén utama bintang ieu nyaéta béntang bodas-biru.
  • Gamma Arietis: éta ogé dipikaterang ku nami umum Mesarthim. Sapertos sareng béta, éta mangrupikeun bintang binér anu diwangun ku dua béntang bodas anu ngorbit di sakitar pusat umum kalayan periode 5000 taun. Gedéna béntang gabungan ieu tétéla 3.86 sareng ayana dina jarak 164 taun cahaya ti tata surya.

Kuring miharep yén ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan konstelasi Aries.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.