Rasi Circumpolar

Nalika urang nyarioskeun rasi tina cakrawala urang tiasa nganalisis sababaraha jinis. Salah sahiji jenis anu kurang dikenal tapi penting pisan nyaéta rasi circumpolar. Mangrupikeun salah sahiji jinis konstelasi anu seueur jalma teu sadar tapi éta penting pisan. Éta kirang ti 30 derajat ti alun-alun kutub kalér géografis atanapi kutub kidul géografis. Salah sahiji bintang anu paling dikenal dina rasi ieu nyaéta Star Pole.

Dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi sirkumpolar sareng pentingna na.

Karakteristik béntang sareng rasi bintang

Rasi lintang Circumpolar di langit

Nalika urang nyarios yén kami ngaanalisis konstélasi kami hartosna sakelompok bintang anu wenang dikaitkeun sareng anu sanésna sareng karakteristik khusus. Sareng éta ayana ku garis imajinér sareng garis anu sanggup ngawangun inohong, siluét atanapi bentuk obyék, jalma atanapi gambar abstrak. Aya seueur jinis rasi gumantung kana bentuk sareng jumlah bintang anu nyusunna. Aya sababaraha rasi anu ngagaduhan bentuk langkung ti 200 béntang sanaos biasana biasana kirang sakedik.

Sababaraha gampang dikenal di langit berkat béntang anu langkung caang anu kagabung kana konstelasi anu sami sareng disebat bintang alpha. Bintang tina hiji konstelasi tiasa janten bagian ti anu sanésna sareng dibagi kana sababaraha jinis. Kaseueuran konstelasi diklasifikasikeun gumantung kana kaayaan di langit. Kami gaduh rasi béntal, rasi kidul, rasi zodiak sareng rasi sirkumpolar.

Rasi bintang zodiak kawéntar sabab éta ogé ngandung hartos anu hébat ku tanda-tanda zodiak sareng carita mitologis anu hébat. Rasi lintang Circumpolar nyaéta anu jarakna sahenteuna 30 darajat pasagi ti kutub kalér géografis atanapi kutub kidul géografis. Éta anu pang caketna kana kutub. Salah sahiji bintang anu kaasup kana rasi bintang anu paling terkenal di dunya ieu nyaéta bintang kutub.

Rasi lintang Circumpolar di beulahan bumi kalér

Rasi Circumpolar

Urang badé nganalisis 8 rasi sirkumpolar milik Lingkaran Arktik, anu perenahna di kutub kalér sareng daérah paling kalér.

  • Great Bear: Éta rasi anu ogé dikenal ku nami Ursa Major, sabab éta nami Latinna. Éta anu paling dikenal di sakumna langit. Éta tiasa ditingali sapanjang taun di beulahan bumi kalér sareng diwangun ku sakitar 209 bintang dimana 18 diantarana mangrupikeun anu utama.
  • Saeutik biruang: Éta mangrupikeun salah sahiji konstelasi anu paling terkenal di dunya sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling wawakil di beulahan bumi kalér. Éta ngan ukur ngagaduhan 7 bintang anu ngawangun siluét tina gerobak atanapi mobil, sabab éta ogé disebat rasi mobil. Tempatna di beulahan bumi beulah kalér sareng bintang tiang aya di dinya. Éta mangrupikeun anu ngabantosan teras-terasan nunjukkeun kutub kalér géografis sareng mustahil pikeun dititénan ti beulahan bumi kidul.
  • Cassiopeia: éta mangrupikeun salah sahiji konstelasi anu janten bagian tina katalog utama Ptolemy. Éta mangrupikeun konstélasi anu diwangun ku 5 bintang utama dina bentuk M atanapi W, anu tungtung na nunjuk ka bintang kutub kalér. Rasi ieu kagolong kana gugus 88 rasi astronomi modéren. Éta aya di langit circumpolar kalér.
  • Star Kutub Kalér: Mangrupikeun bintang bercahya anu caket ti kutub kalér géografis. Dinten ayeuna urang ningali yén posisi ieu katutup ku bintang Polaris anu ogé dikenal ku nami Alpha Ursa Minoris. Éta kagolong kana rasi Ursa Minor sareng paling caang diantarana.

Rasi lintang Circumpolar di beulahan bumi beulah kidul

Di beulahan bumi beulah kidul konstelasi sirkumpolar disebut ogé meridian sareng ngan ukur aya 6 rasi anu ngatur janten protagonis hémisfér. Hayu urang analisa masing-masing:

  • Crux: éta dipikaterang ku nami konstelasi Palang Kidul, ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling kawéntar ti Kutub Kidul. Hal ieu dipaké pikeun milari kutub langit kidul béntang anu sumebar caang. Béntang paling caang dina konstelasi ieu disebut Acrux. Rasi ieu diwangun ku 4 bintang utama sareng mangrupikeun bintang anu pangleutikna tina sadaya rasi di langit ayeuna.
  • Carina: Mangrupikeun salah sahiji konstélasi anu paling dikenal pikeun anu saacanna ngawangun rasi ageung tina Nave Argos. Éta kabagi kana 4 rasi leutik sanés anu dikenal ku nami Vela, Puppis, Pyxis sareng Carina. Rasi ieu ngagaduhan bintang anu paling caang kadua di sakumna langit. Éta dipikaterang ku nami Alpha Carinae. Dina rasi ieu nyaéta bintang Canopo. Ngaran ieu asalna tina panémbong Menelaus, raja Sparta.
  • Star Kutub Kidul: sAyeuna dikenal ku nami Meridian Polar Star. Ieu ngandung harti yén tempatna di beulahan bumi beulah kidul khususna di daérah anu caket kana kutub kidul géografis. Sanaos béntang ieu henteu katingali pisan, éta kedah divisualisasikeun dina konstelasi Cruz del Sur. Mibanda bintang penting anu katelah Polaris Australis.

Sababaraha panasaran

Rasi lintang sirkumpolar gaduh sababaraha kapanasaran sabab urang tiasa ningali éta. Éta tiasa dianalisis iraha waé dina sapoe, upami sanés pikeun panonpoé. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ditingali iraha waé dina sataun. Éta disebatna sabab aranjeunna aya di daérah belahan bumi caket tiang sareng ngurilingan bintang kutub.

Kusabab rotasi bumi planét urang masihan urang sensasi yén langit ogé ngurilingan kutub langit. Ieu ngajantenkeun urang ningali éta béntang-béntangna katingali ngajantenkeun péngkolan lengkep unggal 24 jam. Dina péngkolan ieu kami ogé kalebet bintang kutub, sanaos henteu aya persisna di tiang langit kalér. Nanging, éta ngajelaskeun kuriling ngurilingan tihang anu sacara praktis diabaikan.

Gumantung kana lintang anu ayeuna urang aya dina sababaraha bintang anu bakal nyerat busur di langit, sedengkeun bakal aya anu sanés anu bakal ngajelaskeun kuriling ngurilingan tihang langit, ieu mangrupikeun rasi bunderan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan konstelasi sirkumpolar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.