Poto sareng VIDEO: Badai hujan nyababkeun bencana di Spanyol

Totana (Murcia). Gambar - Totana.es

Totana (Murcia). Gambar - Totana.es

Kamari mangrupikeun dinten anu urang moal gampang hilap. Curah hujan langkung ti 120l / m2 parantos nyéépkeun seueur jalan sapanjang kidul-wétan semenanjung sareng Kapuloan Balearic banjir. Tapi henteu ngan ukur cai anu janten masalah, ogé angin.

Aya waktos nalika angin topan anu pang kuatna langkung ti 70km / jam, anu nambihan hujan ageung, ngarobih naon anu badé ngan saukur dinten Minggu mendung, janten dinten Minggu anu seueur urang kedah nyandak pel pikeun miceun cai anu lebet ka bumi. Ieu mangrupikeun pidéo sareng poto anu paling berkesan anu ditingalkeun ku urang usum hujan.

Naon anu nyababkeun badai ieu?

walungan-atmosfir

Kaayaan atmosfir sapertos kieu:

  • Kira-kira 5500 méter jangkungna, DANA dibentuk dina tanggal 17 Désémber, nyaéta, anu katelah Cold Drop atanapi Déposisi Terasing di Tingkat Tinggi di Laut Tengah, khususna ka arah Afrika Kalér. Ieu hartosna éta jangkungna aya saku hawa langkung tiis tibatan hawa sakurilingna sareng kalayan tekanan anu langkung handap.
  • Di belah kidul wétan samenanjung sareng Kapuloan Balearic urang gaduh sistem tekanan rendah anu narik hawa beueus kusabab rute laut panjang anu dibawa angin wétan, sahingga ngabentuk aliran hawa beueus ku jumlah cai anu bénten dina jumlah anu ageung atanapi, hartosna, walungan atmosfir. Walungan ieu nuju ka Valencia, Murcia, wétan Almería sareng Kapuloan Balearic.

Janten, ku nambihan sadayana faktor ieu, kaayaan anu pikaresepeun parantos diciptakeun pikeun aranjeunna turun langkung ti 120l / m2 ngan sababaraha jam dina sababaraha titik. Ngalawan latar tukang ieu, AEMET ngaluarkeun bewara jeruk anu masih berlaku nalika nyebarkeun tulisan ieu.

Ruksakna

Di Komunitas Valencian, Murcia sareng Kapuloan Balearic, hujan ageung sareng nyababkeun banjir. Seueur sakola parantos ditutup dinten ayeuna kusabab henteu tiasa ngaksésna, sareng di Murcia langkung ti 350 jalma kedah nyalametkeun tina kendaraan sareng bumi. Di Almería, hujan ageung maksa aktivasina Rencana Darurat.

Tapi, salian ti banjir, hanjakalna urang ogé kedah nyarios perkawis almarhum. Ieu samentawis parantos tiwas tilu urang.

Poto sareng pidéo

Ieu poto sareng video anu badai tinggalkeun urang:

poto

Jalan banjir pinuh di Orihuela (Alicante). Gambar - Morell

Jalan banjir pinuh di Orihuela (Alicante).
Gambar - Morell

 

Gambar - EFE

Dua padamel anu nyobian ngala liang di Teniente Flomesta Avenue, di Murcia. Gambar - EFE

 

UME nyetél markasna di Los Alcázares (Murcia), dimana seueur jalma kedah diusir akibat tina banjir di walungan Segura. Gambar - Felipe García Pagán

UME nyetél markasna di Los Alcázares (Murcia), dimana seueur jalma kedah diusir.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Treuk di Los Alcázares, salah sahiji kota anu paling kapangaruhan. Gambar - Felipe García Pagán

Treuk di Los Alcázares, salah sahiji kota anu paling kapangaruhan.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Los Alcázares, banjir. Gambar - Felipe García Pagán

Los Alcázares, banjir.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Jalan banjir di Ses Salines (Mallorca), énjing ieu.

Jalan banjir di Ses Salines (Mallorca), énjing ieu.

video

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daviduuu cenahna

    Los Alcáceres mangrupikeun hiji kota anu aya di daérah Mar Menor. Walungan Segura jauh ti dinya. Abdi nyarioskeun ku tulisan poto UME.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Dilereskeun.