Pleiades

rasi pleiades

Dinten ieu kami difokuskeun dunya astronomi pikeun ngajelaskeun sakumpulan bintang terkenal anu didaptarkeun pikeun planét urang. Éta perkawis pleiades. Mangrupikeun gugus bintang kabuka caket planét Bumi sareng dikenal salaku 7 Kosmis Sisters, sareng éta mangrupikeun lalaki pra-Hispanik anu dipikaterang ku tujuh whitecaps. Mangrupikeun gampang pisan pikeun ngaidentipikasi klaster kabuka di langit wengi sabab caket pisan sareng Bumi. Éta tiasa ditingali di beulahan bumi kalér dina rasi Taurus dina jarak sakitar 450 taun cahaya.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, asal sareng mitologi Pleiades.

Ciri utama

pleiades

Mangrupikeun gugus bintang anu kawilang ngora kusabab bentangna umurna ngan sakitar 20 juta taun. Dina kluster kabuka urang tiasa mendakan sakitar 500-1000 béntang kalayan ciri spéktral tipe B panas sadayana aya dina konstelasi Taurus. Urang badé ngajelaskeun jinis bintang utama anu urang tiasa mendakan dina pleiades sareng kacaanganna:

  • Alcyone: Ieu mangrupikeun bintang anu paling caang ti sadayana anu kagungan Pleiades sareng tempatna jarakna sakitar 440 taun cahaya ti planet urang. Gedéna anu jelas na +2.85 sareng éta mangrupikeun bintang ampir 1000 kali langkung bercahya dibanding matahari, anu sakitar 10 kali langkung ageung.
  • Atlas: éta mangrupikeun bintang anu paling caang kadua dina gugus Pleiades sareng tempatna jarak 440 taun cahaya, sapertos Alcyone. Éta saageung jelasna +3.62.
  • Éléktro: Ieu mangrupikeun bintang katilu upami urang mesen ku tingkat kacaangan sareng éta ogé ayana dina jarak anu sami sareng ti dua anu sanés. Gedéna anu jelas na +3.72.
  • Maia: éta mangrupikeun salah sahiji bintang anu ngagaduhan warna bodas bodas sareng ayana dina jarak sakitar 440 taun cahaya kalayan ukuran anu jelas +3.87.
  • Mérope: Dina raraga kacaangan éta anu kalima sareng éta mangrupikeun bintang subgiant anu ngagaduhan warna bodas-biru kalayan ukuran jelas +4.14, tempatna kurang leuwih dina jarak anu sami antara sésana.
  • Taygeta: éta mangrupikeun bintang binér anu gedena jelas +4.29 sareng rada caket kana tata surya, dina jarak 422 taun cahaya.
  • Pleione: éta mangrupikeun bintang anu dina jarak anu sami sareng sésana sareng sakitar 190 kali langkung bercahaya tibatan panonpoé. Éta ngagaduhan radius 3.2 kali langkung ageung sareng laju muterna sakitar 100 kali langkung gancang tibatan panonpoé.
  • Celaeno: Mangrupikeun béntang binér anu subgiant sareng warna bodas biru-biru. Gedéna anu jelas na +5.45 sareng tempatna dina jarak 440 taun cahaya.

Mitosologi Pleiades

béntang caket venus

Sakumaha anu anjeun ngarepkeun, kaseueuran rasi bintang di langit gaduh mitologi na. Aya sababaraha rupa mitologi ngeunaan Pleiades anu nyarioskeun ayana di rohangan langit. Salah sahiji carita mitologis ieu nyaéta dimana Pleiades hartosna manuk japati sareng tujuh sadérék saurna mangrupikeun ideu seaid Pleione sareng Atlas. Adina-adina nyaéta Maya, Electra, Taigete, Asterope, Merope, Alcíone sareng Celaeno, aranjeunna janten bintang ku Dewa Zeus, salaku cara pikeun ngalindungan aranjeunna tina Orion anu ngudag aranjeunnaBahkan disebatkeun yén dugi ka ayeuna Orion ngudag dulur-dulurna dina langit peuting.

Katerangan ogé nyatakeun yén sagala rupa déwa Olimpiade sapertos Zeus, Poseidon sareng Ares kagoda ku daya tarik sadulur ieu sareng ninggali buah dina hubungan. Maya, ngagaduhan putra sareng Zeus, sareng aranjeunna masihan nami Hermes, Celeno kagungan Lico, Nicteo sareng Eufemo sareng Poseidon, Alcíone ogé masihan putra ka Poseidon, anu aranjeunna namina Hirieo, Electra kagungan putra Zeus dua putra anu anjeunna disebat Dárdano sareng Yasión, Sterope ngalahir Oenomaus sareng Ares, Táigete kagungan Lacedemon sareng Zeus; ngan ukur Merope hiji-hijina sadulur Pleiadian anu henteu ngajaga hubungan sareng DéwaSabalikna, anjeunna ngan ukur ngagaduhan hubungan sareng fana, Sisyphus.

Bagian sanés mitologi ngawartoskeun yén sadulur Pleiadian mutuskeun nyandak nyawa nyalira kusabab aranjeunna asa pisan ku sagala anu kajantenan sareng bapakna Atlas sareng kaleungitan Duduluran aranjeunna Hyades. Nalika anjeunna badé bunuh diri, Zeus mutuskeun masihan aranjeunna kaabadian sareng Anjeunna nempatkeun aranjeunna di langit sahingga anjeunna tiasa ngajantenkeunana janten béntang. Maka lahirna mitologi kumpulan bintang ieu di langit lahir.

Pengamatan Pleiades

bentang caang di langit

Sakumaha anu parantos urang sebatkeun sateuacanna, Pleiades rada caket sareng planét urang, janten gampang pisan ditingali di langit. Mangrupikeun gugusan bintang anu dianggap lokasi anu gampang. Bintang utami na langkung cerah sareng gampang katingali. Anjeun kedah tumut kana acuan pikeun milarian gugus bintang sareng nganggo pituduh konstelasi Taurus supados pleiades gampang dikenal, kusabab éta aya di jero.

Biasana ngan ukur 6 bintang anu tiasa diidentipikasi ku mata taranjang, tapi upami wengi jelas, langkung seueur tiasa dikenal. Pikeun milarian Pleiades ogé, anjeun tiasa nganggo Orion salaku pituduh séjén. Mangrupikeun salah sahiji konstélasi paling populér sareng janten orientasi pikeun ngahontal gugusan béntang ieu. Éta ayana di luhur Orion, nyebrang rasi Taurus sareng mangrupikeun sakumpulan bintang biru.

Studi obsérvasi

Bagéan bintang anu paling indah yang dikenal sebagai titik tertinggi anjeun salami bulan Nopémber. Éta nalika éta tiasa ditingali kalayan paling éndah. Upami ditingali ngalangkungan teleskop profesional éta tiasa jelas dibédakeun yén aranjeunna dikurilingan bahan anu warna biru di mana cahaya bentangna kagambar sareng dikurilingan ku nebula.

Kluster béntang ieu cukup pikaresepeun pikeun diajar astronomi modéren, sababna dinten ayeuna aranjeunna masih bagian tina panilitian astronomi anu ngurilingan umur hirup sareng naon kahareupna bintang-bintang éndah ieu.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon ari Pleiades sareng naon ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.