Pidéo anu ngareuwaskeun nunjukkeun sadaya lini dina 15 taun ka pengker

Gelombang seismik

Dina 15 taun ka pengker manusa parantos hirup salah sahiji tahapan paling tragis dina sajarah na. Planét ieu aktip pisan sahingga ngahasilkeun séri kajadian alam anu ngabunuh jutaan jalma ti saprak 2001. Tsunami, topan, usum halodo, sareng sagala jinis fénoména parantos nempatkeun sareng terus nguji kapasitas adaptasi Kamanusaan.

Upami urang nyarioskeun perkawis lini, ieu mangrupikeun pidéo anu pikasieuneun anu diciptakeun ku Pusat Perhatosan Tsunami pikeun Pasipik Amérika Serikat anu ditingalikeun sadaya lini anu parantos lumangsung di Bumi dina 15 taun ka pengker.

Ring Seuneu

Dina pidéo na intensitas gempa digambarkan salaku kilatan warna anu béda-béda, anu paling kuat mangrupikeun wawakil gempa anu langkung kuat. Sakumaha anjeun tiasa tingali, praktis teu aya daérah anu gempa bumi henteu acan kacatet, tapi anu paling parah lumangsung dina naon anu katelah Lingkaran Seuneu Pasipik.

Zona ieu ngalegaan langkung ti 40.000km, ti basisir wétan Asia sareng Australia, dugi ka basisir kulon Amérika. Sakitar 90% gempa bumi di seluruh dunya kajadian di daérah-daérah ieu salaku akibat tina gerakan lempeng tektonik.

Tapi ieu sanés hartosna gempa bumi henteu kajantenan di bagian sanés planét. Nyatana, buana dina gerak konstan kusabab pelatna. Naon kajadian éta sababaraha zona subduksi anu paling penting konsentrasi dina Pasifik Seuneu Seuneu. Kusabab kitu, ti waktos ka waktos urang nampi berita gempa bumi anu kajantenan di nagara anu kalebet kana Ring ieu.

Sakumaha urang terang, lini mangrupikeun bagian tina planét. Kami henteu ngagaduhan pilihan tapi adaptasi saageung mungkin sareng nyegah aranjeunna tina maotna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.