Sejarah rasi Perseus

rasi perseus di langit

Dina tulisan samemehna urang nyarioskeun ngeunaan konstelasi sareng kumaha éta tiasa dikenalkeun. Kami nyarioskeun alesan kunaon éta dibéré nami sareng diantarana disebatkeun yén éta asalna tina mitologi sareng sajarah. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun perkawis mitos anu nimbulkeun nami hiji konstelasi. Nyaéta ngeunaan Perseus. Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun anjeun sadayana carita anu nimbulkeun nami ieu sareng naha diputuskeun pikeun nempatkeunana dina rasi bintang.

Naha anjeun panasaran sareng hoyong terang carita Perseus sareng Andromeda? Tetep maca sareng anjeun tiasa mendakanana.

Sasakala

Carita ieu dimimitian ku Acrisio, raja Argos. Lalaki ieu nikah ka Aganipe sareng ngagaduhan putri anu aranjeunna namina Danae. Ku henteu ngagaduhan murangkalih lalaki (dina waktos éta lalaki mangrupikeun anu ngawariskeun karajaan-karajaan sareng, ku alatan éta, kabutuhan ngagaduhan jalu timbul) Acrisius naros ka oracle upami anjeunna bakal ngagaduhan anak sareng naha éta bakal janten lalaki. Anu anjeunna ngawaler yén anjeunna moal gaduh deui murangkalih. Dina jawaban éta, Acrisio hanjelu, ti saprak anjeunna moal ngagaduhan pilihan tapi ngantep Danae ngawaris tahta saatosna.

Pikeun ningkatkeun deui, anjeunna henteu cekap ku béja yén anjeunna moal ngagaduhan budak, tapi malah oracle ngawartosan éta putu na bakal rajapati anjeunna. Kumaha putrana Danae badé nangtoskeun sapertos cara ngabunuh anjeunna? Pasti éta bakal males kanyeri anu ditawarkeun ka putrina kusabab henteu janten budak. Acrisio henteu cicing waé sareng panjara putrina pikeun nyegah bencana ieu.

Sél dimana anjeunna ngonci na ngagaduhan batang gangsa sareng dijagaan ku anjing liar anu henteu ngantep dirina kabur. Zeus aya dina waktos éta dewa déwa anu nyicingan Olympus. Pikeun masalah Acrisio, Zeus murag asih ka Danae, putrina. Janten dewa déwa, teu aya anu tiasa ngabantah kaputusanana sareng anjeunna berhasil ngaluarkeun anjeunna tina panjara. Anjeunna nutupan anjeunna ku emas sareng ngajantenkeun bapakna putra anu ngarana Perseus. Ieu kumaha protagonis urang lahir.

Perseus, putra Zeus

rasi perseus

Acrisio takwa pikeun hirupna kusabab, sanés ngan ukur anjeunna moal gaduh deui anak, tapi putu na Perseus bakal ngabunuh anjeunna numutkeun oracle. Pikeun nyegah anjeunna dibunuh, anjeunna sakali-kali deui ngalakukeun hal-halna sareng cicingeun ngonci putrina sareng putuna dina batang sareng ngalungkeun anjeunna ka laut. Ku cara kieu, dipastikeun yén arus laut sareng sagara anu ngageleger bakal ngeureunkeun kahirupan jalma-jalma polos ieu.

Batang ieu kumalayang dugi ka dugi ka Pulo Serifos, tempat cicing saurang pamayang anu tiasa mendakannana sareng nyalametkeun aranjeunna duaan. Raja pulau dimana aranjeunna tungtungna nampi aranjeunna kana bumi sareng aranjeunna tiasa pulih tina perjalanan anu kumalayang. Sabalikna pisan tina pamikiran Acrisio, indung sareng putra na kajayaan di pulau éta kusabab, Polydectes, raja pulau murag asih sareng Danae sareng nalika waktos lami anjeunna ngagaduhan pipikiran pikeun nikah sareng anjeunna.

Misi Perseus

pilem dimana perseus némbongan

Raja ieu hoyong nyingkirkeun putra Danae kumargi anjeunna henteu gaduh artos sareng henteu tiasa berpura-pura yén anjeunna badé nikah ka awéwé anu miskin. Janten anjeunna ngumumkeun ka jalma-jalma yén anjeunna badé nikah ka awéwé anu beunghar sareng ngintunkeun sadayana nyandak hadiah, anu terasna bakal dipasihkeun ka pamajikan aslina. Anjeunna ngintunkeun Perseus pikeun misi bunuh diri. Misi diwangun ku bawa kapala Gorgon Medusa. Ubur-ubur ieu ngagaduhan kamampuan pikeun ngarobah saha waé anu ningali kana panonna janten batu. Ku alatan éta, éta ampir misi bunuh diri.

Di sisi anu sanésna, Athena, dewi hikmah sareng perang, diajar ngeunaan misi anu parantos dipasrahkeun ka Perseus pikeun nyandak kapala medus Gorgon sareng ngabantosan anjeunna supados anjeunna henteu musnah dina misi hirup sareng maotna. Anjeunna ngabantosan anjeunna kusabab anjeunna musuh Medusa sareng aranjeunna bakal sekutu ngahiji pikeun ngeureunkeunana.

Anjeunna ngabantosan anjeunna ku masihan tameng anu ngagenclang anu bakal ngabutakan Medusa sareng dimana anjeunna tiasa ngabédakeun antara sadulur anu abadi. Beda sareng aranjeunna, Tujuanana Perseus matak pati sareng anjeunna tiasa neukteuk sirahna pikeun kado. Anjeunna ogé masihan sendal jangjang kalayan anjeunna tiasa ngapung ka Bumi Orang Hyperbore. Ieu aya di tempat anu Gorgons cicing sareng anu bobo. Éta kaayaan anu sampurna pikeun nyerang. Anjeunna neuteup panon kana réfléksi taméng nalika Athena nungtun pananganna pikeun motong sirah Medusa. Kalayan ieu, anjeunna tiasa ngahontal naon anu badé dilakukeun.

Andromeda sareng pangorbananana

rasi bintang

Cassiopeia sareng salakina Cepheus cicing di Pilistia. Anjeunna bangga pisan sareng sombong dugi ka mutuskeun éta anjeunna sareng putrina, Andromeda, aranjeunna langkung saé tibatan nymphs laut. The Nereids, putri Poseidon, ambek ningali sombong sapertos mahluk handap sareng milih ngahukum aranjeunna ku ngirim monster anu bakal ngancurkeun masarakatna. Raja-raja, ningali kumaha rakyatna ditumpes, ngingetkeun oracle sareng ngawartoskeun anjeunna yén harepan yén rakyat gaduh pikeun ngorbankeun Andromeda.

Andromeda aya dina batu anu bade dikorbankeun nalika Perseus, anu badé sumping sareng sirah Medusa nembalan, ningali monster sareng nunjukkeun sirahna pikeun ngetrokan anjeunna. Maka anjeunna tiasa nyalametkeun anjeunna sareng ningali silih, aranjeunna murag asih langsung.

tungtungna, Perseus balik deui ka pulau na pikeun nikah ka Andromeda sareng mendakan indungna anu nolak nikah sareng Polidectes. Anjeunna nyumput lumpat ti para raja. Pikeun ngeureunkeun éta sadayana, Perseus nyanghareupan raja sareng pasukanana sareng ngajantenkeun aranjeunna sadayana janten batu nganggo sirah Gorgon. Ieu kumaha aranjeunna ngarayakeun pertandingan Olimpiade sareng dina ngalungkeun disk éta proyektil dibelokkeun sareng murag di antara masarakat. Anu matak reuwas sadayana, jalma anu maéhan éta Acrisio, akina sorangan. Kukituna nubuat tina pidato ditepikeun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sajarah rasi Perseus pikaresepeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.