Persamaan Maxwell

persamaan maxwell

Sapanjang sajarah aya seueur élmuwan anu parantos masihan sumbangan anu saé pikeun élmu anu nyababkeun kamajuan anu luar biasa. Ieu kasus ahli fisika Skotlandia James Clerk Maxwell. Ahli fisika ieu ngarumuskeun téori klasik éléktromagnétisme ku ngirangan kanyataan yén cahaya didamel tina medan listrik sareng magnét anu nyebarkeun teras-terasan ngalangkungan angkasa. Sadaya deduksi ieu diwanohkeun dina Persamaan Maxwell ngeunteung sareng nunjukkeun tiori anjeun. Téori ieu nyababkeun prediksi ayana gelombang radio sareng gelombang radio.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana biografi, prestasi sajarah ngeunaan persamaan Maxwell.

Maxwell Biografi

élmuwan alus

Émut yén sadaya élmuwan mimitian ti padamelan anu dilakukeun ku élmuwan jaman baheula anu sanés. Paribasa ieu dikedalkeun ku Newton dina frasa "Sadaya ilmuwan damel dina taktak raksasa". Ieu ngandung harti yén kaseueuran pagelaranana dilakukeun berkat karya anu saacanna dilakukeun élmuwan séjén. Kanyataan ieu khususna leres dina kasus Maxwell kumargi anjeunna tiasa ngahijikeun sadaya élmu anu parantos aya salami 150 taun dina hal karyana. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa nganyatakeun prinsip listrik, magnetisme, élmu optik sareng hubungan fisikna.

James Clerk Maxwell lahir di Edinburgh di 1831. Kulawarga na kelas menengah. Lalaki ieu salawasna manifést panasaran aneh ti budak leutik na. Umur 14 taun kuring parantos nyerat makalah. Dina makalah ieu kuring ngajelaskeun metodeu mékanis munggaran anu tiasa ngubaran kurva. Anjeunna diajar di universitas Edinburgh sareng Cambridge dimana anjeunna ngareuwaskeun murid sareng guru dibéré kamampuan na pikeun méréskeun masalah angka. Sadaya masalah muncul dina mata pelajaran matématika sareng fisika anu sesah pikeun sésa murid.

Dina yuswa 23 anjeunna lulus dina matématika ti Trinity College sareng dua taun saatosna anjeunna tiasa kéngingkeun jabatan salaku profésor Filsafat di Marischal College, Aberdeen. Anjeunna cicing dina situs ieu salami 4 taun sareng ngajantenkeun sababaraha ilmu. Ku cara sapertos anu di 1860 anjeunna tiasa kéngingkeun jabatan anu sami tapi di King's College anu bergengsi, London. Kira-kira waktos ieu waktos anu paling hasil tina karirna dimimitian. Di tempat ieu aya ékonomi anu langkung saé anu ngamungkinkeun anjeunna ngalaksanakeun ékspérimén sareng nguji téorina na.

Persamaan Maxwell

persamaan maxwell dipedar

Persamaan Maxwell panginten warisan anu pangsaéna anu ditingalkeun ku élmuwan ieu. Kusabab tingkatna sareng kontribusina kana élmu beuki ningkat, Anjeunna tiasa gabung sareng Royal Society di 1861. Ieu tempat publik atanapi téori éléktromagnétik cahaya balik sareng kulawargana ka bumi kolotna di Skotlandia. Anjeunna diangkat janten diréktur laboratorium Cavendish di Cambridge di 1871. Anjeunna tungtungna maot kusabab kanker beuteung dina yuswa 48 taun 1879.

Éta publikasi tulisan anu judulna "Téori dinamis médan éléktromagnétik" dimana persamaan Maxwell muncul pikeun kahiji kalina. Persamaan ieu mangrupikeun hal anu ngajantenkeun éksprésikeun ku cara anu jelas sareng singket sadaya hukum fenomenologis ngeunaan listrik sareng magnet. Kedah diémutan yén aranjeunna parantos dirumuskeun ti abad ka-XNUMX sareng parantos ngandelkeun hukum Ampère, Faraday sareng Lenz. Ayeuna, anotasi vektor anu dianggo diwanohkeun sababaraha taun ka pengker ku Heaviside sareng Gibbs.

Pentingna persamaan Maxwell

rumus matématika

Nilai persamaan ieu sareng henteu ngan ukur cicing dina sintésis sadaya ideu sadaya élmuwan anu nyayogikeun inpormasi ngeunaan listrik sareng magnet. Sareng éta Persamaan Maxwell ngungkabkeun hubungan intim antara listrik sareng magnet. Persamaan anu sanés tiasa dicandak tina persamaanna, sapertos persamaan gelombang anu dianggo pikeun ngaduga ayana gelombang sifat éléktromagnétik anu sanggup nyebarkeun dina gancangna cahaya.

Tina ieu tiasa dicindekkeun yén cahaya sareng magnetisme mangrupikeun aspek tina zat anu sami sareng cahaya éta mangrupikeun gangguan éléktromagnétik. Hatur nuhun kana ieu, karya Maxwell dilayanan pikeun nyintésis sareng ngahijikeun élmu élmu optik kana éléktromagnétisme sareng ngungkabkeun hakékat éléktromagnétik anu dipiboga ku cahaya. Inti éléktromagnétik cahaya kusabab ékspérimén di laboratorium sareng dilaksanakeun ku ahli fisika Jérman Heinrich Hertz dina taun 1887, sababaraha taun saatos pupusna Maxwell.

Ieu tiasa dilakukeun ku ngawangun osilator anu dijalankeun salaku émisi sareng résonator anu bertindak salaku panarima. Atuh alat ieu dimungkinkeun pikeun nyiptakeun ombak sareng nampi éta di tempat anu jauh sareng ieu nyababkeun insinyur Italia anu namina Guillermo Marconi tiasa nyampurnakeun téhnik pikeun ngahasilkeun révolusi téknologi. Revolusi téknologi ieu mangrupikeun komunikasi radio. Sababaraha elemen sadidinten anu urang gaduh ayeuna, sapertos telepon sélulér, dumasarkeun kana téknologi ieu anu dipendakan ku Guillermo Marconi.

Sadaya alesan ieu cekap percanten yén persamaan Maxwell, anu mimitina sigana langkung teoritis tibatan élmu dasar, parantos ngagaduhan aplikasi anu hébat dina téknologi ayeuna. Penerapan persamaan Maxwell parantos badé ngarobih dunya sapertos kitu urang tiasa komunikasi jarak jauh ngalangkungan panggunaan télékomunikasi.

Warisan

Sadaya kontribusi ieu henteu diwatesan ukur pikeun téori éléktromagnétisme sareng cahaya. Émut yén Maxwell mangrupikeun ahli fisika anu rada panasaran anu ogé nalungtik kinétik gas sareng termodinamika. Aspék-aspék ieu dilarapkeun dina sababaraha cara analisa statistik dina raraga nangtukeun kamungkinan yén partikel dina gas éncér ngagaduhan kecepatan anu ditangtoskeun. Pamanggihan ieu Dinten ayeuna anjeunna nyebat distribusi Maxwell-Boltzmann.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan persamaan Maxwell sareng pentingna.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.