Pentingna awan dina perubahan iklim

awan

Panilitian anyar ku para ahli anu nalungtik catetan perubahan iklim peran mega anu penting pisan dina prosés ieu sareng éta négatip mangaruhan sakumna planét.

Dinten ayeuna awan bertindak salaku lapisan ageung dina atmosfir éta nahan bagian tina panas panonpoé ngabalukarkeun kanaékan suhu anu langkung ageung, anu mangaruhan négatip dina kalancaran planét.

Sateuacan diajar anu pikaresepeun ieu, panginten éta naékna suhu disababkeun ku konsentrasi luhur karbon dioksida dina atmosfir bakal antara dua sareng opat derajat. Ayeuna pentingna awan dina prosés parobihan iklim dipikaterang, suhu na tiasa dugi ka 5 derajat. Éta bédana suhu anu penting pisan sareng éta bisa ngabalukarkeun masalah serius sapanjang planét dina jangka sedeng sareng jangka panjang.

Numutkeun ka para ahli, kanyataan ieu tiasa nyababkeun épék dahsyat di planét éta saprak permukaan laut tiasa naék saimbang atanapi banjir anu dihasilkeun sacara biasa di seueur daérah Bumi. Peran dasar awan dina parobihan iklim sanés anu énggal éta dimaénkeun di 2012 ku sakelompok ahli iklim.

eureun-iklim-robih-wallpaper_23200_2560x1600

Dina 2014, éta ogé mastikeun yén suhu rata-rata di seluruh planét bisa naék kira-kira 5 darajat alatan polah méga sorangan. Éta sababna ti ayeuna urang kedah katingali langkung seueur di langit sareng tumut kana méga pikeun ngalambatkeun perubahan iklim sareng pemanasan global. Kaayaan anu dramatis sareng hariwang pisan anu kedah ngajantenkeun sadaya penduduk dunya mikir sacara serius sateuacan tiasa telat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.