Pemanasan global muka panto »panto naraka» di Siberia

Siberia

Gambar - Alexander Gabyshev

Saolah-olah éta pilem apokaliptik, teleponna parantos dibuka di Siberia »panto naraka '', liang anu jero langkung ti saratus méter sareng panjang hiji kilométer. Tempatna caket kota Batagai, dimana pasti moal aya anu badé ngadeukeutan.

Saeutik demi saeutik éta beuki sumebar. Sareng sadaya berkat pemanasan global.

Sanajan pemanasan global mangaruhan sakumna planét, di daérah anu tiis éta janten langkung katingali, sareng di dieu, di daérah ieu milik Rusia, naékna suhu nyababkeun permafrost, nyaéta lapisan taneuh anu (atanapi kedahna) sok beku, lebur. Kukituna, taneuh runtuh, ngalaan sésa-sésa jaman baheula.

Nyatana, sanaos ieu mangrupikeun conto deui yén iklim di sekitar planet ieu robih pisan sareng gancang, ogé leres éta tiasa ngabantosan urang ngartos naon anu lumangsung rébuan taun ka pengker, nalika mamut masih aya. Janten pisan sakolompok paleontolog ngamangpaatkeun kanyataan yén daérah ieu parantos terang-terangan pikeun dijajah, sareng dugi ka ayeuna aranjeunna mendakan sésa-sésa, sanés ngan ukur mammoth, tapi bahkan kuda sareng bison. Tetep bobogohan ti teu langkung teu kirang ti 4.400 taun.

Batagaika

Gambar - Alexander Gabyshev

Naha aya deui liang? Numutkeun pernyataan ahli dina koran jaman siberianenya. Total, aya dua ogé aya di belah kalér Rusia. Éta langkung alit, sareng jarakna mangratus ratus kilométer. Tapi langkung seueur tiasa némbongan di daérah caket Arktik Circle.

Sareng anjeun, kumaha saur anjeun ngeunaan pamanggihan ieu? Éta héran, leres? Pemanasan global mangrupikeun masalah anu serius anu kedah urang atos, nyandak tindakan anu diperlukeun pikeun nyingkahan balukarna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ines zamora f. cenahna

    —- cahaya panonpoe di beurang parantos caket pisan sareng tempat-tempat ieu di bulan Juni ieu .... Pendekatanna langkung ageung di 2002 dugi ka 2006 ... —CR