Pemanasan global langkung milih reungit

Spesimen reungit macan

nu Reungit Éta salah sahiji serangga anu paling ngaganggu di ditu, sareng salah sahiji anu paling bahaya. Aya sakitar 3200 spésiés, 200 diantaranana tuang dina getih sato sanésna, sareng 200 ieu aya sababaraha, sapertos Aedes albopictus (Reungit macan Asia) atanapi Anopheles gambiae, anu mawa panyakit maut.

Nalika hawa global naék serangga ieu Aranjeunna ngajajah daérah anu, dugi ka ayeuna, tiris teuing pikeun aranjeunna.

Reungit ngan ukur peryogi cai, panas sareng alat transportasi pikeun sumebar. Kalayan perjalanan internasional, pemanasan global sareng sarana perjalanan anu beuki maju, aranjeunna gampang pisan; teuing komo. Panyakit demam berdarah sareng konéng parantos nyandak tilu abad ka pengker pikeun nyebar di sakumna planét, tapi Chinkungunya, virus Nil Kulon sareng Zika yuswa 16 taun, Bill Gates ngajelaskeun dina dokumenter »Reungit» ditepikeun ku Discovery Channel dinten ayeuna, Kemis 6 Juli 2017 tabuh 22.00 wengi.

ayeuna, aya sakitar 2500 milyar jalma hirup dina paparan kamungkinan wabah Zika, virus anu diidentifikasi di leuweung Uganda taun 1947. Sanaos waktosna parantos kalangkung, éta mangrupikeun masalah anu parah pikeun nagara sapertos Brazil, Puerto Rico atanapi Amérika Serikat.

Reungit dina daun

Dugi ka ayeuna, endog sareng larva maot nalika usum salju ku beku, khususna di nagara-nagara beulahan beulah kalér; Nanging, hawa anu naék ngamungkinkeun aranjeunna salamet dina bulan anu langkung tiis, ngarah langkung gancang.

Perang siga anu jauh ti bérés. Kusabab ningkatna résistansi reungit kana péstisida, sababaraha perusahaan sapertos Oxitec parantos mimiti nginokulasi jalu kalayan "gen pembunuh" anu nyababkeun maotna turunan saatos kopulasi sareng bikang, nyaéta anu tiasa nyebarkeun panyakit. CEO perusahaan, Hadyn Parry, nyatakeun populasi Aedes aegypti yén éta dipaké dina sidang turunna 82%, anu pastina pikaresepeun pisan.

Kami arepkeun dina sababaraha taun urang tiasa gaduh produk anu leres-leres efektif pikeun, sahenteuna, ngendalikeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.