Pemanasan global bakal naék suhu Kolombia ku 2,4 ° C

pemanasan global

Pemanasan global nyababkeun suhu rata-rata global naék. Sanaos paningkatan ieu henteu kajantenan di sadaya daérah Bumi kalayan intensitas anu sami.

Di Kolombia teh Komunikasi Nasional Katilu ngeunaan Parobihan Iklim, laporan anu ngungkabkeun skénario anu paling rinci ngeunaan pangaruh perubahan iklim di sadaya pelosok nagara salami 100 taun ka hareup. Kumaha paningkatan suhu ieu mangaruhan nagara?

Naékna suhu global

hawa di Kolombia

Diantara wahyu anu paling pikasieuneun nyaéta yén dina akhir abad ka suhu di Kolombia tiasa ningkat sakitar 2,4 ° C, kaayaan anu tiasa nyababkeun lebur pasti gunung-gunung sareng gunung salju anu katutup salju, kanaékan permukaan laut, panurunan dina produksi tatanén, ningkatna gurun taneuh sareng parah tina fenomena iklim ekstrim.

Antara periode 1971 sareng 2015 suhu rata-rata tina Kolombia parantos ningkat ku 0,8 ° C , nyaéta suhu rata-rata Kolombia 22,2 ° C. Dina akhir abad ka suhu rata-rata nagara bakal ningkat 2,4 ° C.

Ampir kabéh kotamadya di Kolombia résiko tinggi kusabab kanaékan suhu.

Laporan éta ngagambarkeun sadaya sumber anu tanggel waler pikeun émisi gas rumah kaca pangageungna kana atmosfir. 59% émisi asalna tina sapuluh departemén (Antioquia, Meta, Caquetá, Valle del Cauca, Santander, Cundinamarca, Casanare, Boyacá, Guaviare sareng Bogotá), sedengkeun ku séktor anu ngaluarkeun paling seueur nyaéta tatanén, kusabab parobihan panggunaan lahan kalayan 62% sareng angkutan sareng pabrik masing-masing 11%.

Akibat tina perubahan iklim

Dina raraga netepkeun kabijakan pikeun tindakan sareng adaptasi kana perubahan iklim, laporan éta nyorot konsekuensi anu bakal aya di hareupna.

Kolombia dina tingkat global nyaéta jawab 0,42% émisi di dunya, kaayaan anu nempatkeun éta 40 di dunya (tina 184 nagara) sareng kalima di Amérika Latin (ti 32 nagara).

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.