Pegunungan Alpen tiasa kaleungitan 70% salju na dina akhir abad ka

Alps

Pegunungan Alpen, salah sahiji gunung anu paling penting, bisa ditingalkeun, pikeun seuseueurna, henteu aya salju dina akhir abad ka Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina jurnal The Cryosphere, upami tindakan drastis henteu dilaksanakeun kanggo nyegah suhu rata-rata global teras-teras naék.

Janten, upami anjeun resep latihan olahraga salju, mangpaatkeun waktos samentawis anjeun tiasa.

Sakumaha dituduhkeun panilitian, upami kaayaan na henteu robih, ku 2100, dugi ka 70 persén salju alpine tiasa ngaleungit, sareng dugi ka 30% upami émisi dipotong satengahna pertengahan abad ieu, anu bakal tetep seueur. Panulis utama panilitian, ti WSL Institute for Snow and Avalanche Research SLF anu dingaranan Cristoph Marty, nyarios yén "panutup salju Alpine bakal turun ogé, tapi émisi ka hareup urang bakal ngontrol dugi ka mana."

Kota sareng desa anu aya di caket Alps gumantung pisan kana wisata usum salju, janten upami présipitasi turun dina bentuk salju, »ékonomi sareng masarakat daérah anu ngagaduhan resort ieu bakal sangsara'Saur Sebastian Schlögl, ogé ti SLF.

Alps

Sanaos salju anu kirang bakal ngirangan kacilakaan mobil sareng panutupan bandara, Urang kedah henteu mopohokeun yén pangaruh anu dilakukeun manusa di planét Bumi saé pisan. Upami urang teraskeun rereged, ngawangun sakumaha anu urang lakukeun sareng deforest, masa depan anu pikaresepeun pisan sigana bakal ngantosan urang. Kanyataanna, Aya anu percanten yén karuksakan anu disababkeun henteu tiasa dibenerkeun, sareng anu pangsaéna ti mimiti ti mimiti, di Mars.

Samentawis éta, manusa henteu ngagaduhan pilihan kajabi pikeun méréskeun naon anu dipiboga, sareng nyobian nyandak tindakan anu épéktip pisan, sahenteuna, nyukuran pangaruh parobihan iklim.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (Éta dina basa Inggris. Éta file .pdf).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.