Partikel atmosfir alam ngirangan tingkat pemanasan global

Langit mendung

Éta kasimpulan anu dihontal ku tim élmuwan internasional, anu dipimpin ku Universitas Leeds, di Inggris. Partikel dina atmosfir sanggup ngarobah iklim planét Bumi, ku nyerep atanapi ngagambarkeun cahaya panonpoe. Partikel-partikel ieu dihasilkeun ku kendaraan sareng industri, tapi aya ogé anu sacara alami aya di atmosfir planét.

Numutkeun ka ulikan anu aranjeunna parantos diterbitkeun dina jurnal ilmiah 'geoscience alam', salami taun haneut aranjeunna niiskeun iklim, sahingga mitigating tingkat pemanasan global.

Pikeun dugi ka kapanggihna ieu, panaliti ngagabungkeun pangukuran atmosfir sareng modél komputer pikeun memetakan pangaruh haseup tina kahuruan leuweung sareng gas-gas anu dipancarkan ku tatangkalan. Maka, aranjeunna tiasa terang yén ''nalika planét haneut, pepelakan ngaleupaskeun langkung gas anu teu stabil tina daunna, gas anu, contona, masihan bau pinus ka leuweung pinus. Sakali dina hawa, gas ieu tiasa ngawangun partikel leutik»Anu ngagambarkeun énergi raja sun. Akibatna, bumi tiisnumutkeun ka Dr Catherine Scott, panulis kalungguhan panilitian.

Pendinginan ieu, katelah umpan balik cuaca négatip, sahingga sawaréh ngimbangan kanaékan suhu. Leuweung bertindak salaku AC sareng ngirangan pemanasan akibat émisi gas rumah kaca.

Langit mendung

Pikeun bagian na, Dominic Spracklen, ko-panulis panilitian, nyarios yén "sacara umum, réspon iklim kana pemanasan awal nyaéta pikeun nguatkeun pemanasan éta, nyaéta umpan balik anu positip"; sanaos kitu, "réduksi émisi gas rumah kaca diperyogikeun pikeun nyingkahan tingkat pemanasan global anu bahaya".

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan topik anu pikaresepeun ieu, kami nyarankeun pikeun ngalakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.