Skala Kardashov. Tingkat kamekaran téknologi peradaban

rohangan hareup kota

Kami nembe diterbitkeun tina tonggong tonggong NASA tujuanna pikeun ngahontal, kalayan tujuan pikeun ngagésérkeun asteroid tina jalur na supados henteu mangaruhan permukaan planét urang. The tingkat kamajuan téknologi maju yén peradaban urang anu ngahontal langkung ti luar biasa. Cicih ngalindungan planet urang, sareng sanaos aya hal-hal anu kedah dilakukeun, téknologi tetep maju.

Dinten ieu urang badé nyarioskeun skala anu diciptakeun ku astrofisikawan Rusia Nikolai Kardashov taun 1964. Nikolai ngajelaskeun 3 jinis peradaban anu mungkin aya, Numutkeun tingkat pangwangunan anu aranjeunna tiasa ngahontal. Puluhan taun ka hareup, futurologis fisika teoritis Amérika Michio Kaku, bakal ngahijikeun 3 deui peradaban. Total, 6 jinis peradaban anu béda. Pikeun kéngingkeun ideu dimana ayana urang, anjeun henteu kedah déforalisasi, tapi kami aya dina tipe 0. Kami aya dina 0,72, sareng numutkeun itungan anu dicandak kanggo ngukur kamajuan ieu, urang tiasa ngahontal tipe I sakitar 100 taun.

Dimana urang ayeuna?

Peradaban urang masih aya di handapeun Tipe I. Kami ngan ukur tiasa ngamanfaatkeun sakedik énergi anu sayogi di Bumi. Kusabab kitu, kaayaan peradaban urang disebat Tipe 0. Carl Sagan, komunikator élmu dikenal sacara lega sabagéan ageung pikeun serial tipi na "Cosmos", diantara seueur buku anu kawéntar, dilakukeun itungan peradaban urang, ngagunakeun rumus anu dirancang ku Kardashov. Ti dinya 0,7 dicabut anu diitung, malih, panggunaan deui énergi anu ti saprak éta kahontal.

pesawat ruang angkasa

Michio kaku, samentawis éta, diitung waktos anu diperyogikeun anu tiasa nyandak urang ngalirkeun ka unggal jinis peradaban, sareng diperkirakeun sakitar 100 dugi 200 taun lebet ka Tipe I. Sababaraha rébu angkat ka Tipe II sareng antara 100.000 taun dugi ka sajuta kanggo Tipe III.

Sanaos sigana kaluar tina fiksi ilmiah, parantos dipilarian ku émisi infra merah galaksi, tanda peradaban séjén. di 2015 henteu aya tilas peradaban Tipe III. Nanging, pola cahaya anu aneh di sakitar bintang KIC 8462852 anu matak narik ati. Kapanggihna diangkat spekulasi naha éta tiasa janten Dyson Sphere. Megastruktur astronomi bunder, tina radius 1 AU (jarak antara Bumi sareng Surya).

Jenis Peradaban

Sanaos Jinis Peradaban dina skala Kardashov aya 3, urang bakal ngalaan nepi ka 6.

Peradaban Tipe I. Planét Society

masarakat kahareup

Nelepon "Masyarakat Planét". Jenis Peradaban ieu sanggup abah kakuatan pinuh planét anjeun sorangan. Éta sanggup ngarobih iklim, ngarobih jalan lini sareng gunung seuneuan. Éta tiasa ngamangpaatkeun énergi anu disebut "antimatter", sareng kamekaranana dina énergi terbarukan bakal maju pisan sareng éfisién. Éta tiasa mangaruhan flora sareng fauna di dunya upami hoyong. Faktor panggunaan énergi éksponénsial na diatur dina 10 triliun dibandingkeun sareng Tipe 0.

Peradaban Tipe II

10 milyar kali langkung kuat tibatan Tipe I, éta ngagaduhan kabisa pikeun ngamangpaatkeun total tanaga dina bintang indungna. Anjeun parantos ngajajah planét sanés dina sistim tatasurya anjeun. Éta ngagaduhan kamampuan pikeun ngarambat ka sistem sanés anu caket ka aranjeunna. Salajengna, ngagaduhan kamampuan pikeun ngawangun Dyson Sphere (hipotetis, salah sahiji anu urang nunjukkeun contona dina video ieu) anu bakal ngurilingan sakumna sistem na, pikeun ngamangpaatkeun énergi bintangna sareng mindahkeun kana planét anu meryogikeunana. Upami bintangna bakal ngabeledug, aranjeunna antukna tiasa ngahalangan sareng kabur hijrah tina tata surya ka anu sanés. Éta ogé bakal gaduh kontrol kana awak sareng planét anu sanés.

Tipe III Peradaban. Masarakat Galactic

Jenis peradaban ieu, disebut ogé "Peradaban Galactic". Aranjeunna gaduh kamampuan pikeun abah énergi pinuh ku galaksi Anjeun. Aranjeunna bakalan ngartos énergi. Aranjeunna bakal nalukkeun seueur sistem tatasurya sareng aranjeunna tiasa ngalih sacara bébas sapanjang galaksi. Diduga yén satengah peradaban biologis sareng cybernetic dipendakan kumaha waé, dibantuan ku robot. Éta tiasa ngandung supernova supados teu ngabeledug. Sakuduna aranjeunna ogé kedah tiasa ngendalikeun cacing.

Tipe IV Peradaban

Lalaki ieu kedahna sanggup ngamankeun sadaya tanaga di jagad raya, sareng tiasa ngalih ngalangkunganana. Diperkirakeun yén bahkan peradaban ieu tiasa mendakan habitat dina liang hideung anu supermasif. Hal anu sesah dibayangkeun. Hukum fisik anu bakal aranjeunna terang masih teu dipikaterang ku urang. Éta dicirikeun kusabab Abdi tiasa ngamanipulasi rohangan / waktos.

cacing hideung

Jenis V Peradaban

Ninggali akal sehat. Jenis peradaban ieu bisa ngamangpaatkeun énergi sababaraha alam semesta. Ieu parantos langkung métaforis. Abdi tiasa ngumbara ti hiji jagad raya ka alam semesta séjén, sareng elmu anu dipikagaduh ku aranjeunna bakal saé pisan anu teu tiasa dilawan panginten yén pikeun urang éta bakal janten hal sapertos janten Déwa. Aranjeunna bakal ngagaduhan kamampuan pikeun ngamanipulasi struktur kanyataanana.

Jenis VI Peradaban

Semesta sajajar

Sareng di luar ngontrol sadaya alam semesta paralel, sareng strukturna, dimana waé jalanna? Jenis peradaban ieu bakal mendakan tempat ngorotan waktos sareng ruang. Aranjeunna tiasa nyiptakeun sareng ngancurkeun sakalian moal universes, tapi multiverses. Éta teuing abstrak pikeun dihartikeun, aranjeunna bakal mahluk maha kawasa jeung maha kawasa.

Alam semesta, sanaos sigana sanés, urang nembé ngan ukur ngartos ngan ukur sakedik bagian na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.