Méga Cirrus, panasaran sakumaha saeutik

Méga Cirrus

cirrus uncinus

Ti saprak asalna, imajinasi manusa parantos nyobian, sareng masih teras-terasan ngalakukeunana, pikeun ngawangun awan, ningali tokoh tina carita atanapi legenda di langit. The cirus Éta mangrupikeun jinis awan anu ngajantenkeun gampang pisan pikeun urang, sabab urang tiasa ningali éta sacara praktis sapanjang taun, janten tiasa disebatkeun yén aranjeunna ngiringan urang dina kahirupan sadidinten.

Ayeuna, kumaha cara dibentukna sareng jinis naon waé anu aya? Pendakan.

cirrus vertebratus

Cirrus fibratus

Awan Cirrus, atanapi langkung dikenal salaku cirrus dina basa Spanyol, mangrupikeun hiji jinis awan anu diwangun ku kristal és, Kusabab aranjeunna dina suhu 40 derajat handapeun enol. Éta némbongan di tempat luhur, antara 8 sareng 12 km, janten pesawat, nalika nyebrang aranjeunna tiasa gampang ngarobihna, sedengkeun panumpang ngaraoskeun gejolak leutik. Tapi sanaos sadayana, aranjeunna awan panasaran pisan, ogé aranjeunna ngajebak panas, tapi aranjeunna ogé ngagambarkeun sinar panonpoé.

Nalika anjeun ningali aranjeunna di langit, utamina upami usum panas sareng parantos lami teu nganggo hujan girimis, waktosna kanggo suka bungah: biasana mangrupikeun tanda tina sistem frontal, atanapi bahkan badai. Tapi upami anjeun ningali aya lapisan ageung ... ngajauhan, sabab formasi ieu ngiringan topan.

Méga Cirrus

Cirrus fibratus

Aya sababaraha jinis cirrus, sapertos:

  • Cirrus fibratus
  • Cirrus castellanus
  • cirrus floccus
  • Cirrus spisatus

Salaku urang nyarios, aranjeunna mangrupikeun jenis awan anu anjeun teu kantos bosen ningali. Aranjeunna ngadopsi bentuk anu keuna pisan, pantes dipoto ku kaméra. Aranjeunna ogé ngajak pikiran pikeun ngaganggu sareng ngaleupaskeun, hal anu henteu nganyenyeri ti jaman ka jaman, leres? 😉

Kumaha saur anjeun ngeunaan awan cirrus? Naha aranjeunna ogé ngingetan anjeun ngeunaan sababaraha mahluk - nyata atanapi fiksi - anu anjeun kantos tingali dina televisi, buku atanapi majalah?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.