Ngadamel peta interaktif naékna permukaan laut

 

Kieu carana naekna permukaan laut bakal mangaruhan Amérika

Gambar - Élmu Kamajuan

Pasti anjeun kantos nguping atanapi maca sababaraha kali yén dina taun 2100 permukaan laut tiasa naék tina 3 dugi ka 4 méter, sareng langkungna deui, tapi naha anjeun terang kumaha banjir ieu bakal mangaruhan sababaraha penjuru dunya? Dugi ka ayeuna, pastina, anjeun ngan ukur bisa nebak; nanging, dugi ka ayeuna urang tiasa ngagunakeun peta interaktif pikeun ngagaduhan ideu anu langkung jelas sareng langkung ringkes tina naon anu bakal katingali bumi dina sababaraha taun.

Sareng sanés ngan ukur éta, tapi Urang ogé bakal tiasa terang ka daérah mana és anu mangaruhan pantai sababaraha kota anu paling penting dunya.

Élmuwan di Laboratorium Propulsi Jet NASA parantos ngembangkeun a alat ramalan anu prédiksi kumaha lebur glasier di Greenland sareng Antartika bakal mangaruhan sajumlah 293 kota palabuan di panjuru dunya. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna nerapkeun metodeu na "gradient footprint mapping" atanapi GFM dina akronimna dina basa Inggris, sahingga kéngingkeun tapak lulusan pikeun tiap lokasi. Parobihan warna ngagambarkeun naékna permukaan laut anu tiasa diramalkeun pikeun daérah khusus Greenland sareng Antartika.

Ieu téh hiji peta cair Pikaresepeun pisan, sabab éta diperhatoskeun gangguan dina gaya gravitasi sareng puteran Bumi, ogé pangaruh anu ayana di sistem pembuangan di unggal kota. Kituna, urang tiasa nyarios yén éta dipercaya pisan.

Peta interaktif tina ngalembereh

Gambar - Potret layar

Numutkeun peta, urang tiasa ningali yén lebur Antartika bakal mangaruhan Kota Amérika Latin; glasier di Greenland kulon bakal naékkeun permukaan laut ku Barcelona y Gibraltar; beulah kalér sareng wétan Greenland bakal mangaruhan Ny sareng lebur kalér-kulon Greenland bakal naékkeun permukaan laut ku Londres, Diantarana.

Kanggo milarian terang, lakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.