Aranjeunna nyiptakeun alat anyar pikeun terang tanda-tanda perubahan iklim

tanda parobihan iklim

Nyaho tanda-tanda perubahan iklim penting pisan pikeun nyiptakeun modél prediksi sareng ngahasilkeun kabijakan pencegahan pikeun bencana anu tiasa disababkeun. Kusabab kitu, panilitian anu dilakukeun ku departemen Téori Sinyal sareng Komunikasi URJC (Spanyol) parantos ngembangkeun algoritma clustering (pengelompokan node) anu disebat SODCC (Second-Order Data-Coupled Clustering) anu ngabantosan nganalisis data iklim pikeun milarian tanda-tanda énggal sareng buktina perubahan iklim.

Kalayan inpormasi ieu dimaksudkeun ngarencanakeun sareng ningkatkeun peternakan angin, ningkatkeun kinerja generasi énergi sareng ngahindaran, kahareupna langkung seueur jumlah émisi gas rumah kaca anu nyumbang kana parobihan iklim.

Parabot anyar

alat pikeun ningali tanda-tanda perubahan iklim

Mangrupikeun alat anu dirancang pikeun dianggo dina jaringan sensor masif. Data anu kacatet dina stasion meteorologi di sakumna dunya tiasa saling hubungkeun sareng silih tukeurkeun variabel sareng parameter anu kacatet tina fénoména anu parantos kajantenan mangpuluh-puluh taun parantos dipasang.

Hatur nuhun kana data yén prasarana ieu dikumpulkeun langkung ti sababaraha taun, kelompok panaliti parantos tiasa ngalaksanakeun analisis data suhu di Semenanjung Iberia ti taun 1940. Diantara data anu kacatet sareng dianalisis, parobihan parantos kauninga dina pola spatio-temporal tina suhu lingkungan daérah, anu nunjuk kana kamungkinan tanda perubahan iklim.

Ngaronjatkeun peternakan angin

Sakali data parantos diala sareng dianalisis, aranjeunna parantos dibedakeun supados terang hubungan anu aya parobihan suhu ieu sareng generasi kakuatan angin. Upami urang tiasa ngaduga angin anu bakal dilakukeun langkung akurat sareng dimana éta bakal pangpayunna, urang tiasa mempermudah sareng ningkatkeun kinerja perencanaan peternakan angin.

Panilitian ieu ngabentuk bagian tina OMEGA-CM Project, dibiayaan ku Dinas Pendidikan Komunitas Madrid. Grup panilitian, dipimpin ku Dokter Antonio Caamaño sareng Sancho Salcedo-Sanz, diwangun ku panaliti ti tilu paguron luhur: Universidad Rey Juan Carlos, Universidad de Alcalá sareng Universidad Politécnica de Madrid.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.