Ngurangan konsumsi daging, salah sahiji konci pikeun merjuangkeun parobihan iklim

Vacos

Naon anu anjeun resep langkung: hamburger sareng kentang atanapi salad? Sayuran biasana henteu resep aranjeunna, tapi éta kedahna. Ternak ngaluarkeun langkung ti 14,5% gas rumah kaca di dunya, sareng éta masalah, saprak Rata-rata 40kg produk sato dikonsumsi di dunya per jalma per taun; di Spanyol, 100kg.

Pikeun planét janten sustainable, konsumsi daging kedah dikirangan lima kali numutkeun ka Florent Marcellesi, Equo MEP.

Konsumsi daging di anu disebut nagara-nagara Dunya Kahiji sacara meroket, anu kagambar dina jalan-jalan. Beuki loba jalma gendut samentawis di nagara sapertos Jepang, dimana aranjeunna ngagaduhan diet langkung vegetarian, sesah milarian jalma anu kaleuwihan beurat.

Numutkeun ka a studi anu dipimpin ku Universitas Oxford sareng dilaksanakeun di 2014, émisi CO2 pikeun vegetarian anu 50% langkung handap tibatan anu ngonsumsi daging unggal dinten, sareng anu vegans 60%. Nanging, henteu kedah janten vegetarian pikeun ngabantosan planét; kantun tuang sadayana: buah, sayuran, sareng kadang daging. Manusa mangrupikeun omnivora sareng asalna tina monyét, mangrupikeun sato anu kalolobaanna tuang pepelakan, kajabi anu ganjil, sapertos simpanse Afrika, anu ogé tuang serangga.

Buah sareng sayuran

Aya naon? Naon tuang daging olahan parantos langkung terjangkau tibatan tuang buah sareng sayuran, anu henteu logis kumargi seueur seueur sumber daya diperyogikeun pikeun ngahasilkeun daging tibatan buah sareng sayuran. Langkung mirah pikeun mésér daging tibatan sayuran, maka éta anu urang tuang.

Tapi upami urang teraskeun sapertos kieu, bentang alam anu urang cinta pisan tiasa waé réngsé kecuali urang ngirangan émisi karbon dioksida (CO2), sareng ieu ngakibatkeun ngirangan konsumsi daging.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.