Cuaca ekstrem dikaitkeun sareng pemanasan global

Taufan Dennis saatos sumping di Florida

Unggal aya kajadian cuaca anu ekstrim, naha éta gelombang panas, topan atanapi puting beliung, Dina taun-taun ayeuna urang seueur ngaharéwos naha éta aya hubunganana sareng pemanasan global atanapi henteu éta kajadian di planet Bumi.

Daek masihan jawaban ilmiah pasti, tim anu dipimpin ku Noah Diffenbaugh, panaliti di Stanford University's School of Earth, Énergi sareng Élmu Lingkungan, ngagabungkeun analisis statistik tina paniténan iklim sareng modél anu dikembangkeun ku komputer pikeun diajar pangaruh pemanasan global dina ekstrim individu. kajadian cuaca.

Sedengkeun para ilmuwan di jaman baheula ngahindarkeun ngahubungkeun kajadian iklim individu kana pemanasan global, sabab éta hésé pikeun aranjeunna misahkeun pangaruh anu dipiboga ku manusa tina keragaman iklim alam, dinten ieu berkat kamajuan ilmiah Diffenbaugh sareng timnya parantos tiasa masihan jawaban pikeun patarosan. sakalian ditaros: Naha kajadian cuaca ekstrem disababkeun ku pemanasan global? 

Numutkeun kana panilitian anu parantos dimuat dina jurnal Prosiding Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional (PNAS), jawabanana jelas: nuhun, sareng kalayan ningkatna frékuénsi, nalika suhu rata-rata global naék, kajadian ekstrim lumangsung anu nempatkeun kahirupan jalma dina resiko.

Halodo rongkah

Kanyataanna, kamungkinan kajadian anu langkung panas parantos naékkeun langkung ti 80% permukaan dunya anu pengamatan sayogi. Di sisi anu sanésna, pikeun kajadian anu langkung garing sareng anu langkung baseuh, panulis mendakan yén pangaruh manusa parantos ningkatkeun odds ku sakitar satengah daérah anu tiasa dianggo pangamatan anu dipercaya.

Panilitian anyar ieu bakal ngamungkinkeun urang ngagaduhan gagasan anu langkung pas kumaha manusa mangaruhan kasaimbangan alam ékosistem dunya.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.