Naon anu jadi puting beliung paling dahsyat dina sajarah?

topan

nu tornados Éta mangrupikeun fenomena meteorologis anu paling kuat sareng kuat anu tiasa dibentuk di planét ieu. Planét anu, ditingali ti luar angkasa, bakal masihan urang perasaan yén éta tenang, tapi anu leres mah henteu kitu; sahenteuna, henteu di sababaraha daérah dunya, sapertos Amérika Serikat. Buktina ieu kami ngagaduhan catetan anu katinggalina tina siklon ieu, anu tiasa nyababkeun karusakan anu penting, ogé korban jiwa.

Upami hoyong terang naon anu jadi puting beliung paling dahsyat dina sajarah, Entong sono tulisan ieu.

Amérika Kalér, sareng khususna Amérika Serikat, ngagaduhan sajarah anu cukup penting tina puting beliung anu ngancurkeun, khususna di kota sapertos Mississippi, Oklahoma atanapi Moore. Ieu sababaraha diantarana:

  • Puting beliung regina: dina taun 1912 puting beliung mangaruhan kota Saskatchewan, di Kanada. Éta lumangsung kirang ti tilu menit, tapi éta ngabunuh 30 urang sareng ngancurkeun rébuan imah.
  • Puting beliung Tri-State: Tanggal 18 Maret 1925, puting beliung EF5 kabentuk di Missouri (AS). Éta ngaliwat Missouri, Illionis kidul sareng ngaleungit di Indiana, maéhan 695 jalma.
  • Talladega Puting beliungDina 1932, Talladega County (Alabama) ngawangun puting beliung Kategori 4 sareng ngancurkeun kabupatén éta, maéhan XNUMX urang.
  • Puting beliung Oklahoma: 3 Méi 1999 mangrupikeun dinten anu tragis pikeun Oklahoma. Total 76 puting beliung nyerang dinten éta, salah sahijina mangrupikeun EF5, anu tungtungna bakal ngabagi kota janten dua sareng maéhan 44 urang.
  • Puting beliung Joplin: tanggal 22 Méi 2011 éta ngancurkeun 20% kota Joplin (AS) sareng ngantunkeun 160 urang maot salian ti seueur karusakan bahan. Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling merusak dina sajarah Amérika Serikat ayeuna.

Puting beliung F5

Puting beliung mangrupikeun fénoména anu berpotensi musnah, tapi aya sababaraha anu katarik ku aranjeunna anu aranjeunna hoyong caket mungkin pikeun diajar sacara lengkep: aranjeunna ngudag badai (atanapi diburu).

Pribadi, Abdi hoyong ngiringan sareng anjeun, sanaos ngan sakali dina kahirupan. Tapi hé, dina waktos ayeuna mangrupikeun impian pikeun dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.