Naha penting pisan pikeun nyanghareupan épék kaséhatan tina perubahan iklim?

Fénoména cuaca beuki bahaya pikeun kaséhatan manusa

Dina mangsa-waktos ayeuna, fenomena meteorologi sapertos badai atanapi puting beliung parantos beuki parah. Nalika suhu rata-rata global naék, urang sadayana anu nyicingan planét ieu kedah adaptasi saageung mungkin pikeun hirup. Tapi upami aya mahluk anu ngagaduhan masalah serius, éta manusa.

Éta parantos nalukkeun unggal juru dunya; Nanging, numutkeun hiji panilitian, alamat épék kaséhatan tina perubahan iklim penting pisanupami henteu akibatna tiasa fatal.

Ngalaman hiji fenomena anu ekstrim sapertos usum garing atanapi gelombang panas tiasa mangaruhan kasihatan anjeun, fisik sareng méntal, utamina upami anjeun ngalaman karugian pribadi, boh dina jangka pondok sareng jangka panjang. Kukituna penting pisan pikeun nalungtik pangaruh kajadian ekstrim kana kaséhatan manusa, Numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina Journal of the Air & Waste Management Association.

Dr Jesse Bell ti North Carolina Institute pikeun Studi Iklim nyarios yén nyiapkeun réspon bencana sareng ngartos seueur cara rumit dimana kajadian cuaca ekstrim mangaruhan kaséhatan penting pisan. Salaku tambahan, puskesmas kedah nalungtik kerentanan infrastruktur lokal pikeun ngajamin kasalametan staf sareng pasién nalika kajantenan ekstrim, sabab contona aya rumah sakit anu tempatna di daérah rawan badai.

Parobihan iklim nambahan usum halodo

Nalika parobihan cuaca norma sajarah moal cekap pikeun ngartos hubungan antara kajadian cuaca anu ekstrim sareng hasil kaséhatan masarakat. Kusabab kitu, program anu terkoordinasi lembaga, pamaréntahan sareng swasta kedah diperyogikeun pikeun ngarekonstruksikeun gedong anu rusak tapi ogé pikeun ngadukung korban, khususna barudak.

Kanggo inpormasi lengkep, lakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.