Sumur Darvaza. Panto Naraka

darvaza ogé

Sumur Darvaza, ogé katelah "Gerbang Naraka", aya di gurun Karakum, Turkménistan. Lokasina caket pisan sareng désa alit Darvaza, dimana namina asalna. Alesan utama ayana nyaéta yén éta mangrupikeun prospék gas anu lami. Gurun, anu nempatan total 350.000km ^ 2, nyaéta, 70% tina panyuluhan nagara éta. Tina pasir anu teu raoseun, dimana "Karakum" hartosna "pasir hideung, éta mangrupikeun gurun anu panggedéna aya. Kapentingan manusa utamina mangrupikeun kanyataan yén éta beunghar pisan dina gas atanapi minyak.

Diménsi sumur Darvaza diaméterna 69 méter sareng jero 30 méter. Suhu di jero biasana oscillates sakitar 400 derajat Celsius. Sareng éta parantos janten daya tarik wisata anu hébat, sareng dokumenter bahkan parantos didamel ngeunaan hal éta. Carita na? Lingkungan alam, sareng lingkungan manusa.

Carita panasaran tina sumur Darvaza

Sumur Darvaza Gerbang Naraka

Bagian jero Gerbang Naraka

Urang balik deui ka 1971. Ahli géologi Soviét ngarep-ngarep prospek gas anu seueur di gurun Karakum. Ngebor sawah gas bumi, Rusia nonton nalika sadaya penggalianna diserep ku bumi. Maksadna, sadaya alat berharga na parantos dilelepkeun ku kawah anu ageung. Anu sabenerna maranéhna mendakan mangrupikeun guha bawah tanah ageung anu dieusi ku gas alam. Tapi aya kajadian, seueur gas beracun anu kaluar tina handapeun.

Sieun yén réaksi ieu bakal épék négatip, tim mutuskeun pikeun ngabakar éta. Éta ideu anu saé. Aranjeunna sadar yén meureun dina 3 atanapi 4 dinten seuneu bakal pareum, aranjeunna ngantosan minggu. Aranjeunna nyerah, éta mangrupikeun ideu anu langkung saé. Upami henteu, aranjeunna bakal ngantosan 46 taun! Iraha éta bakal kaluar? Teu aya deui taruhan, teu aya anu terang. Aya usaha anu gagal pikeun mayar seuneu. Samentawis éta, sumur Darvaza bakal tetep ngaduruk gas henteu stabil.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.