Tumuh sayuran ... dina tundra Alaskan anu tiis?

Betel

Estu héran yén di tempat anu tiis sapertos kitu, kalayan suhu rata-rata 1ºC, sayuran tiasa dipelak. Tapi nyatana nyaéta, kusabab parobihan iklim, kaayaan ieu mimiti robih, khususna di kota Betel, kota di belah kulon kulon.

Luar biasa, patani ngagaduhan 20 rébu kg sayuran taun kamari, sareng musim ieu anjeunna ngarepkeun ngaganda panénna.

Suhu di Betel tiis pisan, tiis pisan. Sapanjang sataun, minimal 14'1ºC sareng maksimal 13'3ºC didaptarkeun, bahkan merkuri parantos ngahontal -44ºC. Sanaos leres yén aya pepelakan sanggup nahan tiis pisan, sayuran henteu. Tapi sakumaha urang nyarios, pemanasan global tiasa ngarobih kaayaan ieu, anjeun tiasa ngagedékeun aranjeunna di daérah anu cai na janten beku - kami henteu terang naha éta bakal teras-terasan dilakukeun salami - dina bulan Désémber.

Jadina, Perbaikan dina iklim ieu mangrupikeun poin tambah pikeun anu ngagaduhan Meyers Farm, Tim Meyers sareng pamajikanana Lisa, anu konsumén ngantunkeun bahkan sateuacan toko dibuka. Tapi naon anu aranjeunna tumuh? Bit, turnip, kentang, sareng anu sanésna; nuhun, di rumah kaca sareng plastik.

toko

Tim Meyers bakal usum ieu réngsé dina Natal. Tapi ogé, yakin yén, dina sababaraha taun, anjeun tiasa melak pepelakan sayuran sareng hortikultura sapanjang taun. Upami éta hasil, éta bakal janten prestasi anu megah pikeun kota anu jauh di Alaskan ieu, tapi éta tiasa hartosna yén umat manusa henteu ngalakukeun nanaon pikeun merangan parobihan iklim, kalayan sagala rupa anu diperyogikeun.

Di Alaska hungkul, suhu rata-rata global diperkirakeun naék 1 dugi 5 derajat celcius sateuacan akhir abad ka. Naha urang bakal ningali kutub jukut? Dina laju ieu, éta langkung kamungkinan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.