Leuweung hantu, bentang anyar planét

Tangkal leuweung hantu

Nalika urang mikirkeun leuweung, urang ngabayangkeun sakumpulan tangkal, rungkun sareng pepelakan sanés anu hirup sareng réntétan sasatoan sareng serangga di lingkungan alam. Tapi kusabab naékna suhu sareng ngirangan hujan, sadaya kahirupan ieu kaleungitan, ngajantenkeun bentang anu indah janten leuweung hantu.

Tutuwuhan anu kantos katingali séhat ayeuna mimiti maot saeutik demi saeutik tina setrés panas sareng kurangna cai tawar.

Leuweung hantu sok aya, tapi dina puluhan taun terakhir fenomena ieu parantos gancang. Nalika és di Kutub lebur salaku akibat tina pemanasan global, permukaan laut naék sareng nempatkeun kahirupan sababaraha rupa pepelakan sareng sato anu hirup di sapanjang basisir dina résiko. Cai asin asup ka daratan jauh, maéhan mahluk tutuwuhan anu biasa kana cai tawar; Tanpa tuangeun atanapi panyalindungan, kéwan éta milarian tempat anu langkung saé.

Ieu, nalika kajantenan di panjuru dunya, khususna pikahariwangeun di América del Norte, dimana aya ratusan rébu hektar kalayan tatangkalan tiwas ku datangna cai asin, ti Kanada ka Florida.

Leuweung hantu

Maka, parobihan lumangsung dina ékosistem. Dimana baheula aya leuweung, ayeuna aya rawa-rawa, anu mangaruhan lingkungan ku sababaraha cara, contona: manuk hijrah anu gumantung ka leuweung ningali habitatna dikirangan, tapi kusabab cai na janten asin, tempatna janten langkung produktif nalika sato akuatik mimiti sumping sorangan laut.

Peningkatan penampilan leuweung ieu mangrupikeun bukti anu jelas yén parobihan iklim mangrupikeun fenomena anu nyata anu kedah urang perhatoskeun pikeun nyandak tindakan anu diperlukeun pikeun nyegah bencana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.