Leuweung evergreen

Nalika urang alit urang diajar di sakola yén aya dua jinis tangkal utama. Di hiji sisi, urang ngagaduhan tangkal-tangkal anu nahan daunna bahkan dina usum salju sareng, di sisi anu sanésna, tangkal-tangkal sanés anu kaleungitan éta. Anu baheula disebat evergreens sareng anu terakhir mangrupikeun tangkal gugur. Tangkal anu ngajaga héjo daunna henteu paduli parobahan musiman dina période istirahat vegetatif sareng ngawangun jisim ageung dikenal salaku leuweung evergreen. Evergreen hartosna daun atanapi tangkal anu awét atanapi evergreen. Sababaraha varian tina nami ieu evergreen atanapi semi-permanent.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, alam sareng ékologi leuweung evergreen.

Ciri utama

Ciri leuweung evergreen

Aya daérah anu tirisna tiis anu ngahasilkeun tangkal leungit daunna. Nanging, evergreens henteu héd daunna atanapi kapangaruhan ku variasi iklim. Tangkal-tangkal ieu ngucurkeun sakedik daun na dina raraga lalaunan. Aranjeunna ngalakukeun éta unggal dua atanapi sataun, tapi ampir-ampiran ngajaga gelasna ditutupan sareng pamér sareng daun. Daunna ngajaga warna héjo na sengit sapanjang siklus.

Leuweung evergreen broadleaf mangrupikeun subkategori anu ngalangkungan sadayana tangkal héjo anu daunna lega. Éta biasana aya di daérah khatulistiwa sareng di daérah tropis anu ciri utamina sering hujan. Ieu ngandung harti yén aya spésimén sapertos magnolia atanapi ficus anu tiasa dipendakan di daérah anu ngagaduhan lingkungan anu langkung haneut. Ukuran daun anu gedé pisan nyumbang kana rupa-rupa jangkungna flora.

Tangkal ieu gaduh makuta lega anu sanggup nyerep sinar matahari, nyegah tina ngahontal pepelakan handap. Hartosna, pepelakan tilelep langkung kapangaruhan ku kapadetan daun tangkal ieu. Ieu ngandung harti yén semak anu sanggup hirup handapeun naungan tangkal ieu ngahasilkeun langka. Sareng, upami aranjeunna henteu nampi sinar panonpoé, aranjeunna moal tiasa sacara fotosintésis kalayan leres.

Aya spésiés sapertos epiphytes anu ngagantung dina log atanapi dahan sareng anggur anu biasa di tangkal héjo. Spésiés ieu disimpen dina cara anu aranjeunna tiasa kéngingkeun sinar panonpoé. Di leuweung evergreen lega henteu umum ningali sababaraha tangkal dina iklim anu sedeng tapi aya sababaraha pengecualian sapertos jeruk, willow, laurel, carob, zaitun sareng kayu putih.

Dimana aya dominasi tangkal handap suhu birch kakuasaan. Birch ieu kagolong kana urutan Fagales na Éta ogé diwangun ku tangkal anu sanés sapertos ek, beech sareng alder.

Leuweung evergreen kalayan timbangan sareng jarum

Leuweung evergreen

Aya hiji deui jinis leuweung evergreen kalayan tatangkalan anu daunna didominasi ku bentuk tunggal anu nyonto skala atanapi jarum. Lambaran ieu ngagaduhan tékstur anu kaku pikeun disentuh sareng ditutupan résin. Spésiés utama leuweung ieu nyaéta cemara, pinus, cedar, yew sareng sequoia. Tangkal ieu ogé aya dina kisaran konifér nyaéta tangkal anu tumuh sareng katingalina siga tanduk.

Aya sababaraha spésiés sapertos pinus atanapi larch anu seueur di daérah anu kalebet Siberia, Alaska sareng Skandinavia. Spésiés ieu sanggup ngawangun daérah leuweung ageung rébuan rébuan héktar. Dedaunan ieu aya di sadaya puncak sareng bagéan luhur buana sapertos Asia, Amérika sareng Éropa.

Élmuwan ngagaduhan kacindekan yén leuweung evergreen mangrupikeun bentuk adaptasi kana kaayaan lingkungan anu béda. Sareng éta biasana flora nyobian pas di tempat anu mana éta kedah tumuh. Ieu ngandung harti yén aya sababaraha spésimén anu ngagaduhan daun daun sareng daun evergreen anu sanés. Kahirupan mangpaat tiap daun bakal gumantung kana kaanehan iklim sareng taneuh dimana tangkalna. Unggal jenis tangkal ngagaduhan kabutuhan adaptasi anu béda.

Sababaraha ciri ciri anu teu aya saratna pikeun adaptasi spésiés nyaéta ukuran, komposisi sareng bentukna. Karakteristik ieu hartosna yén spésiés-spésiés sapertos sapertos ek holm tiasa nyegah dehidrasi dina usum panas nalika hujan langkung handap sareng suhu langkung luhur. Salaku tambahan, ciri-ciri ieu ngabantosan aranjeunna pikeun tiasa ngalestarikeun daun, suhu turun kusabab datangna usum salju.

Leuweung evergreen sareng adaptasi

Panasaran di leuweung evergreen

Kaseueuran leuweung evergreen anu urang mendakan di zona lembab sareng zona kembang Laut Tengah. Émut yén pepelakan ngagaduhan prosés adaptasi pikeun salamet tina kakurangan hujan biasa. Di leuweung evergreen kami mendakan pepelakan anu akarna jero sareng éksténsif hébat anu ngamungkinkeun pikeun mendakan sumber cai ku cara anu langkung panjang. Salajengna, daunna ngagaduhan tékstur tahan sareng kuat kana kaayaan ngarugikeun anu béda sareng kurangna hujan.

Spesimen anu paling aya hubunganana di leuweung evergreen nyaéta tangkal gabus sareng ek holm. Tangkal ieu jangkungna sedeng tapi ngagaduhan batang anu melengkung, kandel sareng gagang. Puncak tangkal ieu buleud sareng ngabantosan panyumputan anu hadé tina panonpoé.

Ek gabus gaduh warna héjo sengit sareng sababaraha acorn bertunas ti na anu henteu tiasa didahar. Daunna ukuran antara 4 sareng 7 séntiméter sareng tiasa gaduh umur panjang antara 150 sareng 250 taun. Di sisi anu sanésna, ek holm ngagaduhan kalapa anu konsistén sareng résistansi anu saé. Éta ngagaduhan sababaraha kualitas anu ngajantenkeun idéal pikeun ngadamel jati. Kayu na lumayan di paménta.

Rupa-rupa tangkal evergreen nyaéta pinus. Éta dianggap salah sahiji spésiés anu masih hirup. Éta ngagaduhan kapasitas anu hébat pikeun nyiptakeun taneuh anu subur sabab ngagaduhan tingkat ragrag daun anu cukup tinggi. Kamampuhna tahan kaayaan asor, halodo, tiis sareng panas ngajantenkeun pikaresep pikeun hiasan taman sareng rohangan terbuka. Éta ogé idéal pikeun réboisasi sabab ngahasilkeun sajumlah ageung taneuh anu subur.

Akhirna, mimosa akasia ogé kasohor di antara grup evergreen. Éta sanggup ngahontal 10 méter jangkungna sareng kakuatan salametna diperkuat upami cukup pruning dilakukeun.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan leuweung evergreen.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.