Leuweung bakal ngagaduhan kasusah langkung régenerasi saatos kabakaran kusabab parobihan iklim

Seuneu leuweung

Kalayan paningkatan dina suhu anu progresif, kahuruan leuweung nalika usum panas beuki kuat, nyababkeun leuweung ngagaduhan kasusah serius pikeun hirup deui Kusabab, henteu ngan ukur pepelakan ngagaduhan masalah berkecambah, tapi ogé mangaruhan sato anu nyicingan éta ku cara anu pikahariwangeun pisan, numutkeun panilitian anu dimuat dina jurnal PLOS ONE

Tapi henteu ngan éta, tapi pangaruh manusa kana lingkungan sapertos ditebang tangkal tiasa ngarobih habitatna, sahingga nyegah tina pulih sacara alami saatos musibah.

Panulis panilitian, diantarana aya panaliti Roger Puig-Gironès, anggota grup Biologi Sato Universitas Girona (UdG), sareng Pere Pons, Pusat Téknologi Leuweung Catalonia-Center for Ecological Research and Forestry Applications ( CTFC-CREAF), nyatakeun yén parobihan iklim nyababkeun masalah ageung pikeun leuweung saatos kahuruan.

Ilaharna, kahuruan mangrupikeun fénoména alami anu sanggup ngahirupkeun deui leuweung. Nyatana, aya sababaraha pepelakan anu ngan ukur tiasa berkecambah saatos ngalaman hawa anu luhur, sapertos kasus Protéin anu hirup di Afrika contona.

Déforestasi

Najan kitu, Nalika fénoména ieu lumangsung di daérah anu ngan ukur suhu naék, ngajantenkeun taneuh beuki garing, leuweung henteu tiasa baranahan kalayan gampang sapertos anu sateuacanna, sareng kirang upami manusa ngahalangan ku motong tangkal pikeun melak monokultur atanapi ngawangun.

Pikeun ngahontal kasimpulan ieu, Panaliti ngalaksanakeun analisis kalayan langkung ti 3000 sampel manuk sareng vegetasi ti 70 daérah anu diduruk di Catalonia pikeun milarian terang kumaha kanaékan kageringan mangaruhan régenerasi leuweung saatos seuneu. Maka, aranjeunna tiasa mendakan yén paningkatan ieu négatip mangaruhan boh pamulihan pepelakan sareng manuk.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.