Lemur awi kalaparan tina perubahan iklim

Spesimen lemur awi

El lemur awi, saha nami ilmiah na Prolemur simus, nyaéta primata anu hirup sacara alami di belah kidul-wétaneun Madagaskar. Mangrupikeun spésiés kalayan rupa anu lucu pisan sareng katingalina, sareng ceuli bodas sareng buluan kulawu, anu bahaya bahaya punah, sanés namung kusabab kaleungitan habitat sareng janten korban perdagangan manusa henteu sah, tapi ogé kusabab tuangeun utami, awi, maot kusabab kurang cai.

Kukituna, parobihan iklim mangrupikeun salah sahiji sabab anu utama sabab lemur awi bisa jadi teu ningali cahaya abad anyar.

Iklim mangaruhan pepelakan, sareng akibatna ogé sato anu ngahakannana. Lemur awi tuang ampir éksklusif pikeun awi, tapi kusabab kurangna hujan biasa aranjeunna henteu sapertos gizi atanapi ngeunah., sakumaha anu diungkabkeun ku a diajar diterbitkeun dina jurnal Current Biology.

Dokumén, anu parantos disiapkeun ku sakelompok panaliti ti Australia, Amérika Serikat, Finlandia sareng Madagaskar, ngajelaskeun yén Primata ieu kedah adaptasi sareng lingkungan anu langkung garing, sareng ogé salamet aranjeunna parantos mimiti tuang batang kai tina awi tibatan pucuk anu paling lembut sareng bergizi.

Lemur awi tuangeun di leuweung

Kalayan usum hujan parantos nyangsang dugi ka tilu bulan, boh flora sareng fauna Magadascar dipaksa adaptasi sareng lingkungan anu aranjeunna langkung teu sadar. Janten, lemur awi ngembangkeun huntu anu langkung rumit sareng khusus kanggo tiasa nyeupan tiwu. Tapi parobihan iklim janten langkung gancang: pendudukna nyirorot.

Anu matak hanjakalna sanés ngan ukur lemur anu aya dina kaayaan ieu, tapi ogé biruang panda di Asia, anu ogé tuang tina awi.

Kacuali aya hal anu dilakukeun pikeun nyegah éta, duanana sato sigana bakal punah langkung gancang tibatan anu tiasa urang bayangkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.