Kumaha kaayaan iklim di lebak dunya?

Lebak Viso

Lembah Viso, di Lombardia (Italia)

Lebak mangrupikeun tempat paling indah di planét ieu. Lokasina diantara gunung, éta déprési tina permukaan bumi antara dua lamping kalayan bentukna condong sareng manjang. Tapi, Naha anjeun kantos naroskeun naon anu sapertos cuaca di lebak dunya?

Kaleresan éta mangrupikeun pisan anu aneh, kumargi aya diantara dua puncak atanapi kirang luhurna hawa tetep rada luhur tibatan kuduna tempo tempatna. Hayu urang tingali sacara langkung jéntré kumaha cuacana di lebak dunya.

Naon jenis lembah aya?

Lebak Chamonix

Lebak Chamonix, di Perancis

Lebak sempit

Arus cai (walungan, rawa) nempatan bagian handap lebak, sareng éta dikawasa pisan pikeun hijrah gurat. Maka, prosés penyesuaian saluran kajantenan di handapeun saluran nyalira, dimana lampingna dirobih bahkan tiasa nyababkeun longsor.

Lebak lebak

Lebak-lebak ieu, disebut ogé "lebak dewasa", pakait sareng walungan biasa, dimana saluranna ngeusi bagian alit ti lembah kumargi dataran aluvial lega. Dataran dimana banjir mangrupikeun kajadian anu biasa, Ngajantenkeun henteu stabil sareng henteu statis pisan.

Kumaha cuaca di lebak-lebak?

Lebak-lebak, aya diantara gunung, ngagaduhan iklim, tangtosna pagunungan. Ieu dicirikeun ku ngadaptar suhu hampang salami sataun, antara 20 sareng 30ºC, kacuali dina usum salju, dimana hujan salju sering (handapeun -10ºC). Pagunungan ngagaduhan kaayaan iklim gumantung kana daérahna, kusabab turunna suhu sareng jangkungna, anu katelah gradién termal nangtung. Dina kasus ieu, urang nyarios yén éta négatip, saprak pikeun unggal 100m térmométer turun tina 0,5 dugi ka 1ºC sareng kalembaban relatif ogé turun.

Upami urang nyarioskeun perkawis hujan, éta seueur pisan, langkung ti 900mm / taun, di lamping angin (dimana angin ngagelebug), sareng kirang dina leeward (dijaga tina angin) anu tempatna lebak-lebak.

Éta pikaresepeun pikeun anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.