Kumaha ningali satelit Starlink

kumaha ningali satelit starlink ti imah

Urang ngajelaskeun naon aranjeunna sarta kumaha ningali satelit starlink, konstelasi satelit milik Elon Musk anu boga tujuan pikeun mawa internét ka bagian mana wae di Bumi. Meureun aya kasus dimana anjeun tiasa ningali konstelasi satelit streaking sakuliah langit jeung anjeun teu nyaho naon éta. Téknologi ieu leres-leres revolusioner sareng tujuanana pikeun nyandak internét ka tingkat anu sanés.

Ku sabab kitu, urang badé ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyarioskeun ka anjeun kumaha ningali satelit Starlink, naon ciri sareng kapanasaranana.

Naon Starlink sareng satelitna

kumaha ningali satelit starlink

Starlink nyaéta layanan Internet satelit anu dikembangkeun ku SpaceX Elon Musk. Gagasan perusahaan nyaéta gaduh sakitar 12.000 satelit dina orbit lajeng mayar fee bulanan pikeun nyambung ti mana jeung alat nu Anjeun gaduh. Ieu sanés ngeunaan bersaing sareng serat atanapi konektipitas 5G, éta ngeunaan ngukir ceruk diantara perusahaan konektipitas satelit sanés di daérah anu henteu ngagaduhan jangkauan jaringan tetep.

Starlink janji speeds tina antara 50 Mbps jeung 250 Mbps dina layanan standar na, atawa antara 150 jeung 500 Mbps dina modeu paling mahal na, duanana mibanda latency antara 20 jeung 40 milidetik. Sistim nu ngawengku hiji kit nu kudu dipasang di imah anjeun pikeun nampa sinyal ti satelit, ku kituna teu jaringan nu bisa Anjeun sambungkeun ti telepon anjeun, tapi jaringan pikeun imah anjeun.

Idena nyaéta yén anteneu kit konektipitas anjeun komunikasi sareng satelit Starlink pikeun tukeur data, naha éta perusahaan hoyong gaduh saloba-lobana satelit dina orbit supados nutupan sadaya penjuru planét. pikeun komunikasi ieu rambatan gelombang éléktromagnétik dina vakum bakal dipaké pikeun ngirim sinyal.

Sakumaha anu dinyatakeun dina situs wéb Starlink, anteneu kit kedah ditempatkeun di lokasi anu luhur sareng/atawa bebas tina halangan sapertos tangkal, liang haseup, atanapi kutub utiliti. Sakur halangan ieu tiasa ngaganggu sambungan sareng nyegah anjeun nyambung.

Ngeunaan harga, Starlink gaduh ongkos 99 euro per bulan, sareng kit konektipitas kedah dipésér 639 euro.. Janten éta sanés alternatif anu murah, tapi éta tiasa ngalayanan anjeun di daérah terpencil anu penting pikeun nyambung.

Ciri utama

satelit elon kasturi

Satelit diluncurkeun dina bets 60, sareng dinten saatos peluncuran anu pangsaéna pikeun ningali éta, sabab éta nalika aranjeunna ngagambarkeun sinar panonpoé anu paling, sareng aranjeunna tetep caket, janten aranjeunna paling pikaresepeun pikeun ditingali, sapertos roda karét. Santa Claus naék di langit. Lila-lila, satelit-satelit ngajauhan sareng nyaluyukeun kana kaluhuran sareng kacenderungan anu béda-béda, ngirangan kamungkinan ningaliana.

Bari warga biasa manggihan eta metot néangan satelit di langit, astronom nganggap hal éta konyol, saprak ratusan satelit parantos diluncurkeun sareng bakal ngahontal 42,000 ka hareup, plaguing loba puseur observasi. Perhatian anu paling ageung nyaéta Observatorium Rubin, anu bakal ngapetakeun sakumna langit unggal tilu dinten pikeun ningali naon anu lumangsung di langit.

Komunitas astronomi nungtut langkah-langkah pikeun ngajaga langit beresih sareng poék-gancang, kontras pisan sareng nempatkeun 30.000 satelit kana orbit ku 2023, nambihkeun kana kagiatan perusahaan-perusahaan sanés sareng ideu armada EU nyalira ngajantenkeun aranjeunna langkung hese. Beuki loba satelit diperkirakeun, kalawan total diperkirakeun ngahontal 100.000 dina ngan sapuluh taun.

SpaceX ayeuna parantos komitmen pikeun ngadamel parobihan pikeun nyegah pantulan ieu, kalebet nganggo palapis anu langkung poék pikeun ngirangan pantulan, ogé katelah albedo, dimimitian dina taun 2020. Éta ogé rada ngarobih miring sareng ngagantelkeun kana tameng sapertos kacasoca panonpoe, anu dina glance kahiji. sigana nu teu ningali aranjeunna.

Nalika aranjeunna ngadamel parobihan, unggal bulan urang tiasa ningali bulan-bulan ngalangkungan Spanyol, dina waktos siang nalika panonpoe masihan cukup tapi masih wengi, kawas sanggeus surup atawa saméméh surup. Saatos unggal peluncuran, aranjeunna tiasa ampir sok katingali tanpa masalah dina hiji dinten, muncul "ujug-ujug" di langit nalika sinar panonpoé mimiti nabrak aranjeunna, sareng ngiles nalika lampu eureun nabrak aranjeunna. Turutan aranjeunna, aya dua tempat idéal.

Kumaha ningali satelit Starlink

satelit pikeun ngaronjatkeun internét

Pikeun ningali satelit Starlink, anjeun kedah terang iraha aranjeunna bakal ngaliwat kota anjeun. Jang ngalampahkeun kitu, buka ramatloka FindStarlink.com sarta eusian ngaran nagara jeung kota anjeun. Lamun anjeun mimiti ngetikkeun ngaran, anjeun bakal nempo daptar kota, jeung lamun anjeun teu némbongan, Anjeun bisa milih kota nu pangdeukeutna.

Ieu bakal mawa anjeun ka kaca nu daptar tanggal jeung waktu satelit Starlink bakal ngaliwatan kota Anjeun. Tambih Deui, aranjeunna bakal ngabejaan ka maneh ti mana maranéhanana sarta dimana néangan. Salaku conto, dina newak anjeun tiasa ningali yén éta nyarios ti kaler ka tenggara, anu hartosna ti kaler ka tenggara. Tapi anu paling penting, data dibagi kana tilu daptar dumasar kana pisibilitasna. Anu penting nyaéta daptar sareng lulugu biru, tapi kami nyarioskeun ka anjeun naon hartosna masing-masing:

  • Waktos visibilitas anu saé: Ieu mangrupikeun waktos nalika pisibilitas satelit saé. Dina waktos ayeuna, upami langit cerah, anjeun bakal ningali aranjeunna ngaliwat tanpa masalah sabab bakal terang pisan. Ku alatan éta, waktos muncul dina daptar biru sok pangalusna.
  • Rata-rata waktos visibilitas: Jam pisibilitas rata-rata. Lamun langit jelas anjeun kudu bisa ningali satelit lolobana waktu, sanajan anjeun kudu neuteup raket sakumaha aranjeunna henteu sakumaha caang. Disarankeun angkat ka daptar biru, tapi waktos daptar konéng ieu ogé tiasa ngabantosan anjeun.
  • waktos visibilitas low: Waktos nalika pisibilitas rendah. Satelit bakal ngaliwat, tapi henteu gampang ningali aranjeunna di langit. Disarankeun teu miceunan teuing waktos salami waktos ieu.

Ku alatan éta, éta sasaena konsultasi waktu jeung tanggal langit dina daptar waktu kalawan pisibilitas alus, sabab dina poé éta satelit bakal katempo jelas pisan di langit. Émut yén situs éta ogé nyarioskeun ka anjeun dina basa Inggris lintasan anu badé dicandak, bahkan jangkungna, najan dina poé kalawan pisibilitas alus anjeun teu kudu boga masalah. Émut, anjeun kedah ningali langit dimana polusi cahaya kirang, dimana teu aya lampu di sabudeureun sareng dimana anjeun tiasa ningali béntang.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan cara ningali satelit Starlink sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.