Kumaha iklim Méditerania

Mallorca

El Iklim Tengah éta iklim sedeng dicirikeun ku usum panas anu panas pisan sareng garing sareng usum salju anu hampang sareng hujan. Sadaya propinsi anu aya di daérah Mediterania ngagaduhan iklim sapertos kieu, tapi ogé aya di daérah sanés planét, sapertos California (Amérika Serikat).

Hujan jarang pisan, dugi ka 3 dugi 6 bulan tiasa lulus tanpa badai ageung. Kituna halodo, janten masalah anu pikahariwangeun pisan, kumargi di seueur tempat teu turun langkung ti 100-150mm. Pendakan kumaha kaayaan iklim Méditerania.

Jenis iklim Méditerania

Iklim Almería

Climograph of Almería (Spanyol)

Opat jinis iklim Mediterania dibédakeun, nyaéta:

Khusus

Éta mangrupikeun salah sahiji anu dipasihkeun di bagian anu hadé di basisir Mediterania, kecuali Mesir sareng bagian Libya sareng Tunisia. Suhu rata-rata luhurna 18ºC, sareng usum salju lembab sareng hujan, sareng usum panas garing pisan sareng panas (tiasa ngahontal 38ºC dina gelombang panas).

Di Spanyol, khususna di Catalonia, Kapuloan Balearic sareng bagian anu hadé tina Komunitas Valencian, aranjeunna ngagaduhan iklim ieu.

Buana

Éta lumangsung di daérah anu jauh ti basisir, sabab aya tingkat handap asor. Amplitudo termal langkung jelas. Bisa jadi aya usum tiis tiis sareng ibun sareng usum panas hampang, atanapi usum tiis hampang sareng usum panas anu panas pisan.

Nagara-nagara sapertos Italia, Siprus, Turki, Libanon atanapi di pedalaman Spanyol, iklim ieu lumangsung.

Mediterania kalayan pangaruh sagara

Éta lumangsung di basisir Méditerania, nyaéta di basisir kulon massa kontinental. Di daérah ieu, usum panas nyaéta langkung lemes (30ºC atanapi kirang) sareng garing dibandingkeun di Mediterania anu has, sareng usum hujan langkung hujan.

Kiduleun Galicia, basisir California, daérah Perth sareng Adelaide di Australia, mangrupikeun sababaraha tempat anu ngagaduhan iklim ieu.

Garing

Éta mangrupikeun hal anu lumangsung dina transisi antara iklim Mediterania sareng gurun. Éta dicirikeun ku ngagaduhan suhu rata-rata langkung luhur tibatan 20ºC, sanggup ngaleuwihan 45ºC nalika gelombang panas. Endapanna sakedik pisan, osilasi antara 200 sareng 400mm.

Di Spanyol lumangsung di Alicante, Almería sareng bagian anu saé tina Murcia. Ogé lumangsung di Yunani, Maroko, Aljazair, Libya, Israél, Tunisia, Australia, Portugal, Yordania, Chili, Suriah, sareng Mexico.

Kahirupan di bumi tengah

Sapu mekar

Di tempat-tempat dimana ayana iklim Mediterania, hirup henteu gampang. Boh pepelakan sareng sasatoan kedah tiasa tahan dina suhu usum panas anu tinggi, ogé kurangna hujan.

Sababaraha conto kahirupan anu urang tiasa mendakan sapertos kieu:

  • floraOlea, Protea, Pinus, Araucaria, Podocarpus, Tamarix, Ceratonia.
  • fauna: ajag, lynx, landak, bangkong, kadal, kuya Mediterania, garuda kaisar.

Kami arepkeun anjeun parantos diajar seueur ngeunaan iklim panasaran ieu 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.